Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ντροπή τους! Στα «μουγκά» αυξήσεις φωτιά στα διόδια - Δείτε και φρίξτε...Ενδεικτικά από τα 2,10 ευρώ που δίνετε σήμερα η τιμή θα φτάσει στα 3,35 ευρώ στα διόδια των Αφιδνών

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων θα επιφέρει η κύρωση από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες. Παράλληλα, προβλέπεται να λειτουργήσουν από την πρώτη Ιουλίου του 2014 νέοι σταθμοί στη τμήμα Μεταμόρφωσης - Μαλιακός. Ειδικότερα, οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν «παγώσει» από το 2010 λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή το αργότερο έως τις 10 Δεκεμβρίου, κοινοποίησε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από τις αναθεωρημένες συμβάσεις προβλέπεται μεγάλη αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες. Για παράδειγμα, στα διόδια Αφιδνών, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα. Μεγάλες αυξήσεις θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων. Παράλληλα,  στο τμήμα Μεταμόρφωση- Μαλιακός θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν από τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Στο μεταξύ, εντός ημέρας, κατατίθενται στη Βουλή, προκειμένου να κυρωθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι αναθεωρημένες συμβάσεις για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν παγώσει από το 2010, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή έως τις 10 Δεκεμβρίου, το αργότερο.

Σε όλους τους οδικούς άξονες

Μεγάλες αυξήσεις, όμως, θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων, όταν αναθεωρηθούν οι συμβάσεις. Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, για παράδειγμα, το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αυξηθεί κατά 26,3% για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν ηλεκτρονικά, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν 2,4 ευρώ από 1,9 ευρώ που είναι σήμερα.
Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, το ύψος των διοδίων στον σταθμό Μοσχοχωρίου θα αυξηθεί κατά περίπου 30%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 4 ευρώ από 3,1 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τους οδηγούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά, η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη. Εκπτώσεις, ωστόσο, έως και 80% θα προβλέπονται για τους συχνούς χρήστες μετωπικών σταθμών.
Στην Ολυμπία Οδό, θα αυξηθεί κατά 30% το αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Ελευσίνας. Ωστόσο, τα διόδια θα μειωθούν στους μετωπικούς σταθμούς στο Ζευγολατιό, το Ρίο και τη Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%.
Οι αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης και, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν καθυστερήσει να εφαρμοστούν λόγω της διακοπής των έργων.

Πηγή: Εξπρές

6 σχόλια:

 1. Η «Δημιουργία, ξανά!» έχει προτείνει την πλήρη κατάργηση των διοδίων και την χρηματοδότησή τους από τα κεφάλαια του αναπτυξιακού. Τα οφέλη της χώρας θα είναι πολύ περισσότερα από ό,τι αν τα ίδια χρήματα δίνονται σε λίγες, «επιλεγμένες» από τη διαπλοκή, επιχειρήσεις.

  Για να βρούμε τον δρόμο για την ανάπτυξη χρειαζόμαστε και ελεύθερους δρόμους.

  http://www.dimiourgiaxana.gr/el/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/1295-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CE%AE-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δώστε δρόμο ή πάρτε δρόμο...μια χαρά τα λέει ο κύριος στον σύνδεσμο

   Διαγραφή
 2. Ντροπή τους...Είναι χουντάρα...Κανείς να μην πληρώσει τα διόδια...Ας είχαν δρόμους κι όχι αυτά τα χάλια που απαιτούν και χρήματα...αληταριά μεγάλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 3,35 ευρώ από 2,10 που ζούνε ρεεεε....;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σηκώστε τις μπάρες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Ρωμαίοι έφτιαχναν δρόμους για να ενώσουν την αυτοκρατορία τους, τώρα αυτοί εδώ μάλλον κόβουν...το γιατί δυστυχώς το υποψιαζόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή