Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Η κατάρα των Porsche και ποιους έχει σκοτώσει


Σοκαρισμένος ο πλανήτης από τον τραγικό θάνατο του Πολ Γουόκερ και του Ρότζερ Ρόντας, από το δυστύχημα με την σπάνια, πανάκριβη Porsche Carrera GT. Ίσως αυτό το δυστύχημα να είναι η αφορμή για να ξεμυτίσει ξανά ο θρύλος των καταραμένων Porsche και των θανάτων που τις ακολουθούν.
Σύμφωνα με αυτόν, συγκεκριμένες Porsche ακολουθούνται από μια κατάρα, τόσο δυνατή που, ακόμα και μια βίδα από τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, αν μπει σε άλλο αυτοκίνητο, θα προκαλέσει θάνατο. Σήμερα θα διαβάσετε ένα καταπληκτικό (ε, αφού είναι καταπληκτικό) αφιέρωμα στο little bastard: Την καταραμένη Porsche που σκότωσε τον Τζέιμς Ντιν και, στη συνέχεια, όλους τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες έστω και ενός ανταλλακτικού της.


Παρεμπιπτόντως, για όσους αναρωτιούνται πώς η Porsche στην οποία επέβαινε ο Γουόκερ διαλύθηκε “τόσο εύκολα από ένα δέντρο”, θα επισημάνουμε την υψηλή ταχύτητα, καθώς και το γεγονός ότι έχει σασί από ανθρακονήματα και κορμό από ρητίνη. Το δεύτερο, ειναι εύφλεκτο υλικό.

Πενηνταοκτώ χρόνια πέρασαν από τότε που το νήμα της ζωής του κινηματογραφικού αστέρα James Dean κοβόταν μέσα στη συλλεκτική Porsche 550 Spyder κι όμως μέχρι σήμερα, ο Αμερικανός ηθοποιός παραμένει μύθος. Σήμερα, θα ήταν 82 ετών, όμως παραμένει 24, όπως τη μέρα που πέθανε. Βέβαια, ακόμα και μετά από το θάνατό του, το όνομα του Dean περιβάλλει ένας θρύλος. Και μια κατάρα…

Το 1955, ο 24χρονος James Dean, εθισμένος με τα γρήγορα αυτοκίνητα (το moto του ήταν πως η ταχύτητα ήταν η πρώτη και μοναδική του αγάπη), αγόρασε μια Porsche 550 Spyder. Μόνο 90 είχε παράγει η γερμανική εταιρία σε όλο τον κόσμο και ο Dean αγόρασε τη μία, με αριθμό πλαισίου 550-0055 με σκοπό να συμμετέχει στον αγώνα ταχύτητας Salinas, που θα γινόταν σε αεροδρόμιο, την 1η Οκτωβρίου 1955. Ο Αμερικανός ηθοποιός, αγόρασε το δύστροπο, φοβερά γρήγορο και ιδιαίτερα επικίνδυνο αυτοκίνητο (ακριβώς έτσι περιγράφεται και η Carrera GT στην οποία σκοτώθηκε ο Walker) υπό τον όρο να το οδηγεί μόνο με τη συνοδεία του Rolf Wuetherich, ενός κορυφαίου μηχανικού της Porsche, που ήταν και μηχανικός του Dean (σ.σ. είναι το πρόσωπο που φαίνεται πεσμένο στο έδαφος στις φωτογραφίες του τροχαίου του Dean). Ο γόης ερωτεύτηκε αμέσως το αυτοκίνητο, το οποίο ονόμασε “Little Bastard”. Σύντομα όμως, θα γινόταν ο ίδιος του ο τάφος…
Δείτε την συνέχεια από την itabloid.gr  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου