Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κανένα φτωχό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα -Επιστολή παρέμβαση Παχατουρίδη στον Σαμαρά

Η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζει και θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, πρόκειται να αποφασιστεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.

Τι ζήτησε ο Ανδρέας Παχατουρίδης και άλλοι 3 δήμαρχοι από τον Σαμαρά

Επιστολή απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τέσσερις δήμαρχοι της χώρας ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση -εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα- να τακτοποιήσει οφειλές και να καλύψει το κόστος επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους. 
Ο δήμαρχος Περιστερίου
Όπως σημειώνουν οι δήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και Καπερνησίου Κώστας Μπακογιάννης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπινων τραγωδιών. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στο χειμώνα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου