Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κική Διάφα: Οι άντρες δεν πρέπει να φοβούνται αλλά…να θαυμάζουν τις δυναμικές γυναίκες!


Είναι επικεφαλής του παραρτήματος Humans στην Κοζάνη, ενός Ομίλου που ασχολείται με τα θέματα των νέων…

Μια σύγχρονη μαχήτρια είναι η Κική Διάφα…Ζει στην Κοζάνη, ασχολείται με τα κοινά, είναι καθηγήτρια μαθηματικών και εκτός όλων αυτών ηγείται του τοπικού παραρτήματος του Ομίλου Humans Κοζάνης.
Η ίδια…χαμηλών τόνων δεν μιλά για το έργο της, αλλά παλεύει γι’ αυτό.
Ωστόσο σήμερα που οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους, το Πινάκιο  «φιλοξενεί» μια μίνι συνέντευξη της…Η νεαρή κοπέλα μιλά για την καθημερινότητα στην ελληνική περιφέρεια, για τους Humans, αλλά και για την Μελίνα Μερκούρη…


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πως είναι η ζωή για μια γυναίκα που ζει στην ελληνική περιφέρεια το 2014;

«Η γυναίκα της περιφέρειας δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων».


Πως είναι η ζωή για μια γυναίκα που ζει στην ελληνική περιφέρεια το 2014;
«Η καθημερινότητα όλων των γυναικών πλέον είναι δύσκολη και αυτό γιατί η γυναίκα δεν ασχολείται πια μόνο με τις δουλείες του σπιτιού αλλά είναι και εργαζόμενη και νοικοκυρά συν τις υπόλοιπες δραστηριότητες που έχει βάλει η κάθε μία στη ζωή της».

Ασχολείσαι και με τα κοινά…αλήθεια τι ακριβώς κάνεις;
«Είμαι εκλεγμένη στη Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης, οι αρμοδιότητες μας αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες της Κοζάνης».

Είσαι η πρόεδρος του Ομίλου Humans Κοζάνης, ποιες είναι οι δράσεις του συγκεκριμένου Ομίλου σε μια πόλη όπως στην Κοζάνη;

«Το παράρτημα του Ομίλου Humans στην Κοζάνη τώρα αναπτύσσεται. Έχουμε ήδη κάνει αρκετές συναντήσεις με τα μέλη του ομίλου τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Ήδη στον προγραμματισμό μας υπάρχουν:  Η διοργάνωση μιας ημερίδας και κάποιων σεμιναρίων. Όλα αυτά σαφώς και συνάδουν με θέματα που απασχολούν τους νέους της  περιοχής».


Οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες;
«Αυτό πιστεύω πως έχει να κάνει με την προσωπικότητα και την παιδεία του καθενός. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να φοβούνται μια δυναμική γυναίκα ίσα- ίσα θα έπρεπε να τους εντυπωσιάζει και να τη θαυμάζουν».

 Θεωρείς πως μια γυναίκα που ζει εκτός των αστικών κέντρων δύσκολα απλώνει το εκτόπισμα της;
 «Όχι, οι γυναίκες πλέον, και δεδομένων των συνθηκών, δε φοβούνται να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Ειδικά για αυτές που έχουν σπουδάσει και εκτός της πόλης τους είναι ακόμα πιο εύκολο».

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε η Μελίνα Μερκούρη πριν δύο ημέρες…Θεωρείς ότι ήταν η πιο σημαντική Ελληνίδα που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια; Λείπει μια τέτοια προσωπικότητα από την ελληνική πολιτική σκηνή;

«Το πιστεύω ότι ήταν η πιο σημαντική Ελληνίδα που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια και σίγουρα λείπει μια τέτοια προσωπικότητα σήμερα. Αυτό που με θλίβει είναι ότι μάλλον δε θα υπάρξει ξανά αντίστοιχη Μελίνα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου