Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Χριστίνα Σαμπανίκου: Η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε extreme game, σε μια σπαζοκεφαλιά επιβίωσης



«Να διατηρείς ψήγματα αισιοδοξίας και να προσπαθείς να κάνεις χιούμορ με την τραγελαφική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας»


Η Χριστίνα Σαμπανίκου είναι μια ηθοποιός που η μεγάλη της αγάπη είναι το γράψιμο…
Την γνώρισα πριν λίγους μήνες όταν και κάναμε μια συνέντευξη για το θεατρικό έργο το οποίο και είχε γράψει και συμμετείχε.
Την θεωρώ γυναίκα με προσωπικότητα. Ο λόγος της μεστός, άμεσος και αληθινός! Σήμερα την ημέρα την γιορτή της γυναίκας της δίνω ένα άλλο βήμα αυτό της καθημερινότας… Η Χριστίνα που δεν έχει μάθει να κρύβεται πίσω από λέξεις και διφορούμενες εκφράσεις σκιαγραφεί την κατάσταση όπως την βιώνει.
Πραγματικά γυναίκες σαν την Χριστίνα είναι αξιέπαινες…


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Πως είναι η ζωή για μια γυναίκα που ζει στην Ελλάδα του 2014;
«Όπως και για έναν άντρα υποθέτω, όπως για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας. Άθλος. Όλα διαλύονται γύρω μας. Όλα έχουν γίνει δύσκολα, η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε extreme game, σε μια σπαζοκεφαλιά επιβίωσης». 


Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητα σου;

«Να φτάσουν τα λεφτά μέχρι το τέλος του μήνα, να προλάβεις να χωρέσεις όλα όσα πρέπει να κάνεις και όλα όσα θέλεις να κάνεις μέσα σε ένα 24ωρο, να μπορείς να διατηρείς ψήγματα αισιοδοξίας και να προσπαθείς να κάνεις χιούμορ με την τραγελαφική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας».

Με τι ασχολείσαι τι ακριβώς κάνεις;
«Είμαι ηθοποιός, γράφω έργα και κείμενα και μεγαλώνω ένα παιδί».

Οι άντρες φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες;
«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα δυναμικό για να έχω άποψη ,αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα κλισέ που αναπαράγεται χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίκρισμα».

Θεωρείς πως μια γυναίκα  δύσκολα απλώνει το εκτόπισμα της;
«Εξαρτάται από το εκτόπισμα πάντα, πόσο μεγάλο είναι και αν χωράει εκεί που θέλει να απλωθεί».

-Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε η Μελίνα Μερκούρη πριν δύο ημέρες…Θεωρείς ότι ήταν η πιο σημαντική Ελληνίδα που έχει περάσει τα τελευταία 50 χρόνια; Λείπει μια τέτοια προσωπικότητα από την ελληνική πολιτική σκηνή;


«Ήταν μια ξεχωριστή  προσωπικότητα σίγουρα, αλλά ακόμα πιο σημαντικές στις μέρες μας θεωρώ ότι είναι οι γυναίκες της Ιερισσού που αγωνίζονται καθημερινά ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους. Όσο για την ελληνική πολιτική σκηνή, δεν σώζεται από καμία μεμονωμένη προσωπικότητα, ούτε από κόμματα ταγμένα στο κυνήγι της εξουσίας και υποψήφιους ηγέτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου