Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οι Μίδες του κόσμου - Ποιοι Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα τους

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι ο άνθρωπος που οι καταθέσεις του έσπασαν τον κουμπαρά του
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έβγαλε φέτος περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον κόσμο, οι κινέζοι δισεκατομμυριούχοι πολλαπλασιάστηκαν και ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να… υπερβάλει όσον αφορά στις τραπεζικές του καταθέσεις. Αυτά δείχνει η ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, στην οποία «φιγουράρουν» οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη.



Στον κατάλογο του Forbes εμφανίζονται όλοι όσοι έχουν περιουσία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Φέτος, 1.810 άνθρωποι από όλο τον κόσμο κατέκτησαν μια θέση στη λίστα αυτή, 16 λιγότεροι απ' ότι πέρσι.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο πλουσιότερος άντρας του κόσμου, με την προσωπική του περιουσία να αγγίζει τα 75 δισ. δολάρια. Πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη είναι η Λιλιάν Μπετανκούρ, η 93χρονη κληρονόμος της γαλλικής L' Oreal με τραπεζικές καταθέσεις 36,1 δισεκατομμυρίων στο όνομά της.
Μεγάλος «χαμένος» φέτος, ο Κάρλος Σλιμ, ο Μεξικανός επιχειρηματίες που στο παρελθόν έχει κατακτήσει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας και συνήθως «κονταροχτυπιέται» με τον Μπιλ Γκέιτς. Η περιουσία του φέτος περιορίστηκε στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, και πλέον είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.
Ο 79χρονος ιδιοκτήτης των καταστημάτων ρουχισμού Zara, Αμάνσιο Ορτέγκα, κέρδισε τον τίτλο του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου με περιουσία 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μια θέση πιο κάτω, εμφανίζεται ο Αμερικανός Γουόρεν Μπάφετ με 60,8 δισ. ενώ την πέμπτη θέση κατακτά ο «πατέρας» του διαδικτυακού καταστήματος Amazon με 45,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Για πρώτη φορά από τη δημιουργία του Facebook, στην πρώτη δεκάδα, και πιο συγκεκριμένα στην έκτη θέση εμφανίζεται ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ. Ο ιδρυτής της δημοφιλέστερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έχει πλέον περιουσία 44,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και για πρώτη φορά αφήνει πίσω του ονόματα όπως ο Λάρι Έλισον (43,6 δισ.) και ο Μάικλ Μπλούμπεργκ (40 δις).
Η πρώτη δεκάδα της λίστας ολοκληρώνεται με τον Τσάρλς Κοχ (39,6 δισ.) και τον Ντέιβιντ Κοχ (39,6 δισ.).
Οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν εμφανίζονται στην 12η και 13η θέση αντιστοίχως.
Οι ιδρυτές της google δεν ήταν δυνατόν να έλειπαν από την λίστα του Forbes 

Με προσωπική περιουσία 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης κάνει την εμφάνισή του στην 477 θέση. Στην 688η θέση «φιγουράρει» ο Φίλιππος Νιάρχος. 


Ελληνικό χρώμα 
Στην 906η θέση βρίσκεται ο 69χρονος Σπύρος Λάτσης με περιουσία 2 δισ. δολάρια, από τη θέση 782 το 2015.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται, εμφανίζει 4,5 δισ. περιουσία και κατακτά την 324η θέση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου