Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τελικά είναι... "Σημαντικό να προσφέρεις"


Μια καμπάνια  πραγματικά εντυπωσιακή έλαβε χώρα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο  κέντρο Avenue, καθώς η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ξάφνιασαν ευχάριστα τον κόσμο και ταυτόχρονα τον ενημέρωσαν.
Πιο συγκεκριμένα  οι εθελοντικές χορευτικές ομάδες Dummy Dancers και Swing Brothers πρόσφεραν ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα και με το σύνθημα  ‘Είναι σημαντικό να προσφέρεις’, κάλεσαν μικρούς και μεγάλους να στηρίξουν τη νέα εκστρατεία της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” για τη σίτιση άπορων οικογενειών.


Δημοφιλείς εκπρόσωποι
Τη συγκεκριμένη προσπάθεια ενισχύουν δημοφιλείς εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης, των ΜΜΕ και του αθλητισμού γιατί θέλουν να προσφέρουν και αυτοί και μάλιστα με τρόπο έμπρακτο. 
Ειδικότερα πρόκειται για τους:

Τον πολυτάλαντο   Γιάννη Ζουγανέλη, την υπέροχη  Σμαράγδα Καρύδη, τον παίχτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Αντώνη Φώτση καθώς και τον έγκυρο δημοσιογράφο - πολιτικό αναλυτή Παύλο Τσίμα και την γλυκιά παρουσιάστρια  Μαρία Μπεκατώρου. Όλοι τους  έχουν βάλει και τη δική τους “υπογραφή”  σε αυτήν την πολύ όμορφη εκστρατεία
“Είναι σημαντικό να προσφέρεις”!








Οι ειδικές κάρτες
Σε μία εποχή που η δύσκολη οικονομική συγκυρία πλήττει ολοένα και περισσότερες οικογένειες η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα Κοινωνικά  Παντοπωλεία ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τους καταναλωτές να βοηθήσουν μια ή περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, να αποκτήσουν με αξιοπρέπεια τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Για το σκοπό της εκστρατείας, έχουν δημιουργηθεί  δυο ειδικές κάρτες, των 5€ και 20€ αντίστοιχα με το σύνθημα «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» που διατίθενται από τα καταστήματα Carrefour και Public Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης από τις 14 Δεκεμβρίου.

Το προφίλ της εκστρατείας
Η εκστρατεία: «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» στοχεύει στη βοήθεια άπορων οικογενειών, με σκοπό να ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό των δικαιούχων, να τους βοηθήσει μακροπρόθεσμα να ανακάμψουν από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους.
Παράλληλα, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στη διασφάλιση της διαφάνειας στη διαδικασία στήριξης των άπορων οικογενειών!

Τα έσοδα

Τα έσοδα από τις κάρτες «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» θα ενισχύουν αποκλειστικά άπορες οικογένειες με παιδιά, - ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας ή θρησκευτικής πίστης-  που ζητούν βοήθεια από τους συνεργαζόμενους με την Ένωση φορείς. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραπέμπονται από την Ένωση, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων ,στα  «Κοινωνικά Παντοπωλεία» Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ανάλογα με τον τόπο διαμονής και θα προμηθεύονται από τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία», 1 φορά την εβδομάδα και για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Μετά το πέρας του εξαμήνου και όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης του εξαμήνου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία καλούν όλους όσους επιθυμούν να στηρίξουν μια οικογένεια να αγοράσουν την ειδική κάρτα «Είναι σημαντικό να προσφέρεις» και να επικοινωνούν με την κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί για περισσότερες πληροφορίες στο +30 210 74 82 690 ή στο socialservice@mazigiatopaidi.gr.

2 σχόλια: