Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Σε κάθε γωνιά της χώρας γιορτάζουμε την δικιά μας Παναγιά

Εικόνα στολισμένη από την Ανθεμόεσσα...
Σήμερα γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με ιδιαίτερη λαμπρότητα για την Υπεραγία Θεοτόκο. Πλήθος κόσμου προσέρχεται σε εκκλησίες και μοναστήρια προκειμένου να προσκυνήσει και στη συνέχεια να ακολουθήσει τις περιφορές των εικόνων της Μεγαλόχαρης. Σε κάθε τόπο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχει και μία θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου που προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά.
Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης. Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν την πίστη τους στο πρόσωπό της.
Η Παναγία, το ιερότερο από τα πρόσωπα της Ορθοδοξίας, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η λατρεία που έχουν οι πιστοί στη «μητέρα» του Θεού και των ανθρώπων αποδεικνύεται από τα πολλά ονόματα: Μεγαλόχαρη, Εκατονταπυλιανή, Φανερωμένη, Κοσμοσωτήρα, Χοζοβιώτισσα, Εικοσιφοίνισσα, Βρεφοκρατούσα, Ελεούσα, Θαλασσινή, Γιάτρισσα, Μυρτιδιώτισσα και πολλά ακόμη.

Και μπορεί το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι η Παναγία της Τήνου και η Παναγία Σουμελά, όμως, σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου