Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Όλγα Κούρτογλου:Μόνο ο Πολιτισμός δείχνει τον δρόμο της ανάκαμψης

"Η ιστορία ερμηνεύεται μέσα από την πολιτική. Όσο συμβαίνει αυτό θα έχουμε αποτελέσματα  όπως  απόκρυψη στοιχείων ή ακόμη και παραποίησης στοιχείων"



Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Κοιτίδα πολιτισμού στην δυτική Μακεδονία αλλά και γενικότερα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα αποτελεί το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Η Πρόεδρος του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  Όλγα Κούρτογλου μίλησε στην εκπομπή mind attack του idradio.gr για το ποιος  ακριβώς είναι ο θεσμός του Λαϊκού Πανεπιστημίου και που δομείται αυτός στον κοινωνικό ιστό αλλά και σε ποιους απευθύνεται και ποιές ακριβώς είναι οι δράσεις του.
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως πρόκειται για μια επιστροφή στα θρανία καθώς η μόρφωση δεν πρέπει να έχει τέλος.
Η κα. Κούρτογλου επισημαίνει πως ο δρόμος για την ανάκαμψη της χώρας υποχρεωτικά περνά μέσα από τον πολιτισμό και την παράδοση, ενώ σε ερώτηση που της τέθηκε για την σημασία της ιστορικής γνώσης ως ασπίδα στα χρόνια των μνημονίων όπου πολιτικοί απροκάλυπτα θέτουν προς αμφισβήτηση την γενοκτονία των Ποντίων εκείνη τόνισε, «Η ιστορία ερμηνεύεται μέσα από την πολιτική. Όσο συμβαίνει αυτό θα έχουμε τέτοια και παρόμοια αποτελέσματα όπως απόκρυψη στοιχείων, παραποίησης στοιχείων…Είναι καλό να αφήσουμε την ιστορία να λειτουργεί ως αυτόνομη επιστήμη, δεν επιτρέπεται στους Ιστορικούς να χρησιμοποιούν την θέση τους για να μεταφράσουν όπως νομίζουν τα ιστορικά συμβάντα»…

Ακούστε όλη την συνέντευξη στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου