Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μαζί για το Παιδί: Κόντρα στην κρίση στηρίζει 30.000 παιδιά σε ανάγκη

Απόσπασμα από την συνέντευξη Τύπου του Μαζί για το Παιδί  που την συντόνισε η Ειρήνη Νικολοπούλου




Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος, Eurokinissi

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί γιορτάζει 20 χρόνια σημαντικού κοινωνικού έργου, 20 χρόνια δίπλα στα παιδιά και τους νέους που έχουν ανάγκη. Μια αγκαλιά που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει έχοντας φτάσει να βοηθά περισσότερα από  30.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα.
20 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με μόνο σκοπό, την προσφορά και τη στήριξη του άπορου, άρρωστου, ανάπηρου και κοινωνικά περιθωριοποιημένου παιδιού, αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη κάθε οικογένειας.



 Ένα έργο που αναγνωρίστηκε πρόσφατα και από την Ακαδημία Αθηνών, η οποία τίμησε την Ένωση Μαζί για το Παιδί απονέμοντάς της Αργυρό Μετάλλιο.
Αυξήθηκαν τα ανασφάλιστα και άπορα παιδιά τα τελευταία 8 χρόνια


Τα σημάδια της κρίσης

 
Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον οργανισμό που από το 2009 είδε τους ισολογισμούς του να μειώνονται στο ήμισυ, σε σχέση με τα επίπεδα του 2006. 


Πέραν των συνεπειών από τη συρρίκνωση της αγοράς, η ανεργία είναι η αιτία να χάνουν πολλά παιδιά τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, ενώ παράλληλα αυξάνεται και το ποσοστό των απόρων εξυπηρετούμενων στα ιδρύματα του φορέα.





Την ίδια στιγμή οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα 5 από τα 10 σωματεία της ένωσης, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 70% από τα επίπεδα του 2009, ενώ ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει συστηματικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τα ιδρύματα και διαγράφει μέρος των χρεών του στο πλαίσιο της μεθόδου ισοσκελισμού των παροχών σε φορείς υγείας (clawback&rebate), με συνέπεια την αδυναμία υλοποίησης του προϋπολογισμού τους.




119 προγράμματα, 378 εργαζόμενοι, 281 εθελοντές
Το Μαζί για το Παιδί υλοποιεί σήμερα 119 προγράμματα με τη βοήθεια 378 εργαζόμενων και 281 εθελοντών, καταφέρνοντας  να παράγει πολυσχιδές κοινωνικό έργο. Η κατανομή των πόρων του ακολουθεί τα πρότυπα διεθνών οργανισμών καθότι τα λειτουργικά του έξοδα δεν ξεπερνούν το 10% του ετήσιου προϋπολογισμού του, ενώ το 90% αφιερώνεται αποκλειστικά στους δικαιούχους του οργανισμού.

"Απλώθηκε" σε όλη την Ελλάδα

Μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας του το Μαζί για το Παιδί έχει καταφέρει πάρα τις δυσκολίες που επέφερε η κρίση να συνεργάζεται αρμονικά με τα μέλη του, αλλά και να διευρύνει το γεωγραφικό και κοινωνικό του αποτύπωμα, εντάσσοντας στις δράσεις του προγράμματα για ακόμα περισσότερα παιδιά σε ανάγκη και  εγκαινιάζοντας συνεργασίες με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα.



Στηρίξτε το Μαζί για το Παιδί
Το «η ισχύς εν τη ενώσει», είναι η φιλοσοφία που γιγάντωσε το Μαζί για το Παιδί αυτά τα 20 χρόνια. Ζητάμε από όλους να στηρίξετε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας, καθώς ο παρανομαστής είναι κοινός. Ένας κόσμος  καλύτερος, ελπιδοφόρος και διαφορετικός που θα χτιστεί από τις γενιές που έρχονται με τη βοήθεια όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου