Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πτολεμαΐδα: Μόνο με μία παιδίατρο λειτουργεί το «Μποδοσάκειο»




Η απουσία, για λόγους υγείας, του διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, έχει δημιουργήσει προβλήματα και αρρυθμίες στην λειτουργία τόσο της Παιδιατρικής, αλλά και της Μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου.
Η παρουσία μιας μοναδικής παιδιάτρου έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι εφημεριακές ανάγκες της Παιδιατρικής Κλινικής αλλά ούτε της μαιευτικής, σε ό,τι αφορά τους τοκετούς, όπου απαιτείται παρουσία παιδιάτρου για την εξέταση των νεογνών.

Έτσι, όλοι οι τοκετοί καθώς και τα περιστατικά της Παιδιατρικής Κλινικής που προκύπτουν κατά την 15ενθήμερη εφημεριακή της λειτουργία, μεταφέρονται στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο Κοζάνης. Ο διοικητής των δύο μονάδων υγείας, του «Μαμάτσειου» και του «Μποδοσάκειου», Γιώργος Χιωτίδης, παραδέχθηκε την ύπαρξη του προβλήματος, επεσήμανε ότι όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι παλιά, υπενθύμισε ότι στο παρελθόν λόγω έλλειψης γιατρών, εφημέρευαν ανά 15νθημερο οι δύο κλινικές. Σημείωσε ότι «σήμερα υπάρχει ενδιαφέρον και αντίστοιχη αίτηση στην 3η ΥΠΕ ώστε να προσληφθεί επικουρική γιατρός στην Παιδιατρική Κλινική του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου αλλά το θέμα εκκρεμεί χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί από την διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου