Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τελικά ναι…οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες

Τελικά ναι…οι ήρωες παίζουν σαν Έλληνες. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κόντρα στους επικριτές αυτή η ομάδα έδειξε πως έχει μέσα της μέταλλο. Ευτυχώς και το  λέω ξεκάθαρα, ευτυχώς δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει ο Κατσουράνης, που σε όποια ομάδα πάει αποβάλλεται ή χαλάει όλο το παιχνίδι. Αντί αυτού ο Χριστοδουλόπουλος, ή ο Σάμαρης έδειξαν πως η θέση του βασικού τους ανήκει. Η Ελλάδα έγραψε ιστορία και προκρίθηκε στις 16 κορυφαίες ομάδες του κόσμου και πανηγυρίζει ακόμη. Την ίδια ώρα πολλοί από τους επικριτές της, ετοιμάζουν βαλίτσες για τα σπίτια τους…!


Η ψυχάρα…ο Αρχηγός

Ο Γιώργος Καραγκούνης σαν έφηβος έπαιξε…έτρεχε με πάθος σε όλες τις φάσεις κι ήταν άτυχος αφού σε ένα πολύ ωραίο σουτ του η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Αν του έκανε το χατίρι σίγουρα θα μιλάγαμε για τα πιο ωραία γκολ που έχουν σημειωθεί στο Μουντιάλ.
 μετά την νίκη-πρόκριση της Ελλάδα επί της Ακτής Ελεφαντοστού μίλησε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ και δήλωσε πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι πιο όμορφο με την Ελλάδα παρούσα. 
«Είμαστε χαρούμενοι, το θέλαμε από την αρχή, ο στόχος ήταν να περάσουμε , το πετύχαμε με εμφατικό τρόπο, ήμασταν καλύτεροι και στα 90 λεπτά. Πετύχαμε το γκολ στο 90' και όταν το κάνεις με δυσκολία είναι πιο γλυκό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε 5 μέρες να προετοιμαστούμε.
Είμαστε φιλόδοξοι, το έχουμε δείξει, όλοι θέλαμε να υπάρξει δικαιοσύνη, δεν δικαιούταν την ισοπαλία η Ακτή Ελεφαντοστού, με την βοήθεια του θεού, πήραμε αυτό που αξίζαμε, μακάρι να κάτσουμε εδώ πολύ καιρό, γίνεται υπέροχο Μουντιάλ, με την Ελλάδα θα γίνει πιο υπέροχο. Ακούσαμε πολλά και από ξένους, ότι δεν τους αρέσει το στύλ μας, έχουμε καρδιά, παίζαμε για 1 αποτέλεσμα, δείξαμε οτι έχουμε αντοχές, καρδιά και πάθος, μακάρι να είμαστε καλά και να κάνουμε μία μεγάλη επιτυχία και να κάνουμε υπερήφανους όλους τους Έλληνες».

Σαμαράς: Δώσαμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο

«Εύχομαι να δώσαμε χαρά στους Έλληνες», δήλωσε ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ της Εθνικής μας, Γιώργος Σαμαράς.
«Εύχομαι να δώσαμε χαρά στους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Να τους δώσαμε έναν λόγο για να έχουν χαμόγελο στα χείλη τους. Είμαστε περήφανοι, δώσαμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο. Δεν χάσαμε ενέργεια εξωαγωνιστικά. Είμαστε μια ομάδα, συνεχίσουμε σαν ομάδα και κοιτάζουμε το επόμενο ματς. Δεν υπάρχουν σούπερ σταρ στην ομάδα ούτε ήρωας, υπάρχει ένα σύνολο παιχτών. Πάντα θα είμαστε μια ομάδα».

Σάλπι: Αφήσαμε τους επικριτές στην άκρη

Δουλειά μας είναι να παλεύουμε για την Ελλάδα», τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά από τη σπουδαία πρόκριση της Εθνικής μας στους "16" του Μουντιάλ .
«Εμείς δεν έχουμε στόχο να διαψεύδουμε τους επικριτές μας. Δουλειά μας είναι να παλεύουμε για τη Ελλάδα Αφήσαμε τους επικριτές μας στην άκρη και κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε για να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή και από αύριο σκεφτόμαστε το επόμενο ματς».

Λάζαρος: «Το μυστικό είναι η εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας»


Για τη σπουδαία απόδοση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Ακτή μίλησε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.
«Καταφέραμε αυτό για το οποίο ήρθαμε. Το ματς ήταν επιπέδου Μουντιάλ. Απίστευτη η απόδοση απ’ την ομάδα με τρία δοκάρια, σουτ, ευκαιρίες και ωραίο ποδόσφαιρο. Δείξαμε σε όλους τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας ατομικά και τι μπορούμε να προσφέρουμε στο σύνολο. Το μυστικό είναι η εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας».


Σκιαγραφώντας το ματς


Α' Ημίχρονο: Ο Σάντος επέλεξε τον Σαμαρά για την κορυφή της επίθεσης, έβαλε τον Χριστοδολούπολο αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά. Εντάξει, δεν αποτελεί είδηση, το ματς δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας. Το άλλο κομμάτι ήταν η τύχη. Η εν λόγω κυρία μας αγνόησε επιδεικτικά. Καλά -καλά δεν είχαν συμπληρωθεί 25 λεπτά αγώνα και η Εθνική μετρούσε δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ο Σάμαρης μπήκε στη θέση του Κονέ που ένιωσε τράβηγμα (11'), ενώ λίγο αργότερα ο Σάντος άλλαξε και τερματοφύλακα μετά τον τραυματισμό του Καρνέζη. Ο Γλύκος έκανε την πρώτη του συμμετοχή. Την τύχη λένε ότι καμιά φορά την αλλάζεις μόνος σου. Ο Χολέμπας το πίστεψε μα το σουτ από την υποδειγματική αντεπίθεση της Εθνικής το δοκάρι, καλά τοποθετημένο στη θέση του, έκανε την απόκρουση! Ε, δεν γινόταν να μη φωνάξουμε την ιαχή «γκολ» σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σαμαράς και Σάμαρης πίεσαν ψηλά, ο ψηλός έκανε την πάσα στον λιγότερο ψηλό (γιατί κοντό δεν τον λες) κι αυτός με ψυχραιμία ...

Τακτικά οι Αφρικανοί έδειξαν ευάλωτοι από την αρχή. Προσπαθούσαν να βγάλουν επιθέσεις με τρεις παίκτες (Ζερβίνιο, Τουρέ, Ντρογκμπά) ενώ κρατούσαν πίσω πολυπρόσωπη άμυνα. Η Εθνική το πίστεψε και μέχρι τα 45 λεπτά βίωσε την απόλυτη δικαίωση. Εφ' όσον εξάλειψε τους κινδύνους στην άμυνα, έφτασε σε δύο σούπερ φάσεις. Μία στο δοκάρι και άλλη μία στα δίχτυα.



Β' Ημίχρονο: Τι να γράψεις, τρέμουν τα χέρια! Μια Εθνική σκάλες ανώτερη από τους Αφρικανούς. Μια Εθνική που άξιζε 100% το δεύτερο γκολ, που έβγαινε κατά κύματα στην κόντρα επίθεση. Ο Λάζαρος; Το ματς της ζωή του. Ο Σάμαρης; Το ίδιο. Ο Καργκούνης; Σταθερή αξία. Μα γιατί δεν το είχαμε βάλει. Ο (ποδοσφαιρικός) Θεός μέχρι το 90+ ήταν Αφρικανός. Η Εθνική, όσο ροντέο και να έμοιαζε το ματς, ναι μεν δεχόταν πίεση, αλλά ουσιαστική φάση δεν είχαν βγάλει οι παίκτες της Ακτής. Αντιθέτως, οι δικές μας αντεπιθέσεις ήταν φαρμακερές. Παραμείναμε ωστόσο πιστοί στο φλερτ με τα δοκάρια. Η βολίδα του Καραγκούνη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το σουτ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Κάπου εκεί «χτύπησαν» οι Αφρικανοί με το γκολγτου Μπόνι από την εξαιρετική ασίστ του Ζερβίνιο.




Δεν ήταν δυνατόν. Κι όμως και έπρεπε και βρήκαμε τα αποθέματα να αντιδράσουμε. Αυτή η μάχη με την τύχη κατέλληξε σε εκ νέου ήττα στη σέντρα σουτ του Τοροσίδη. Νέο δοκάρι! Στις καθυστερήσεις η μπάλα έφτασε στην περιοχή ο Σαμαράς έπεσε όπως έπρεπε για να ξεγελάσει τον διαιτητή. Το πέναλτι ήταν η θεία δίκη του ματς. Σιγά μην το έχανε. Θα τον σκότωναν. Γκοοοοοοοοοοοοοολ και Κόστα Ρίκα ερχόμαστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου