Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τώρα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου - Η γιορτή του Κερασιού

Την ίδια ώρα που στην Άμπλιανη διεξάγεται η γιορτή του Τσαγιού εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρύτερα και συγκεκριμένα στον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο λαμβάνει χώρα η γιορτή του Κερασιού.
Η αναγνώστρια του Πινακίου Μαρία – Αποστολία Ζαρίφη μας έστειλε φωτογραφίες και μας έβαλε στο κλίμα…

Λίγα λόγια για την γιορτή του κερασιού

Η «Γιορτή Κερασιού» αποτελεί για την περιοχή θεσμό και πολυαναμενόμενη καλοκαιρινή εκδήλωση. Οπως αναφέρει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου, «η γιορτή πρωτοξεκίνησε πριν 25 περίπου χρόνια, όταν η αγροτική παραγωγή κυριαρχούσε στον τομέα του βιοπορισμού των Αγιολαυρεντιτών, όταν η ερήμωση δεν είχε ακόμη σαρώσει τις γειτονιές και τα κτήματα του χωριού κι όταν η καλοκαιρινή παραγωγή των κερασιών ήταν σημαντική οικονομική πρόσοδος για την πηλιορείτικη αγροτική οικογένεια».

Προσθήκη λεζάντας
Φέτος, η γιορτή έχει στόχο να επαναφέρει αναμνήσεις άλλων εποχών και ταυτόχρονα να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα σήμερα η κερασοπαραγωγή επιτελείται πλέον από ελάχιστους παραγωγούς και έχει περιοριστεί στην εγχώρια κατανάλωση.

Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ντόπιες ποικιλίες κερασιών,καθώς και το παραδοσιακό γλυκό που με τόσο μεράκι παρασκεύασαν οι νοικοκυρές του χωριού, αλλά και να διασκεδάσουν με τους χορούς και τις μουσικές στην δροσερή και φιλόξενη πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου