Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Aποτοξινωτικός χυμός για το συκώτι

Νιώθετε υποτονικοί και χωρίς ενέργεια; Έχετε προβλήµατα µε το δέρµα σας, πόνους και ενοχλήσεις, ή µήπως προβλήµατα στη χώνεψη; Μήπως έχετε αποµακρυνθεί λιγάκι από τις σχετικά πιο υγιεινές σας συνήθειες τον τελευταίο καιρό; Μάλλον ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση.
Το ήπαρ  είναι το χημικό εργοστάσιο του οργανισμού μας. Μετατρέπει τις πρώτες ύλες που λαμβάνει από τις τροφές σε άμεσα χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες, και τις τοξικές ουσίες σε υλικά που αποβάλλονται από το παχύ έντερο και τους νεφρούς. Μεταβολίζει τα λίπη, τρέφει και αποτοξινώνει  όλο τον οργανισμό.
Το ήπαρ εποπτεύει την ανάπτυξη και λειτουργία όλων των κυττάρων του οργανισμού. Έχει την ικανότητα να αναπλάθεται έπειτα από τραυματισμούς, αλλά δεν έχει την ικανότητα να καθαρίζει το δικό του σύστημα. Για το λόγο αυτό από καιρό σε καιρό είναι καλό να πίνουμε ένα τονωτικό, το οποίο θα συμβάλλει στην αποτοξίνωσή του, την ξεκούρασή του και τη σωστή του λειτουργία. Δοκιμάστε λοιπόν έναν ωραιότατο χυμό από φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.
Το ήπαρ στην αρχαιότητα θεωρείτο ως η έδρα του θάρρους, του θυμού και του φόβου. Η λέξη “λευκηπατίας” (ή λευχηπατίας), αυτός δηλαδή που έχει λευκό συκώτι, σήμαινε το δειλό, αυτόν που δεν έχει αίμα στις φλέβες του, όπως θα λέγαμε σήμερα. Η αρχαιοελληνική σύνδεση του ήπατος με το θάρρος και το θυμό εμφανίζεται και σε άλλες γλώσσες, όπως για παράδειγμα στα ιταλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά.

Υλικά
1 μήλο
4 καρότα
1 παντζάρι
Μία χούφτα μαϊντανό
Χυμό από ένα λεμόνι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου