Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πύρρειος νίκη για την Μπάγερν - Η Μπάρτσα στον τελικό



Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, έγινε η δεύτερη κατά σειρά ισπανική ομάδα που αποκλείει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπάγερν Μονάχου μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι και παρά την ήττα με 2-3 στην «Αλιάνς Αρένα» έγινε η πρώτη φιναλίστ στον τελικό της 27ης Μαΐου στο Βερολίνο (έβδομος στην ιστορία της), όπου θα διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο απέναντι στη «βασίλισσα» ή τη Γιουβέντους.

Η ανατροπή του 0-3 της Βαρκελώνης συνιστούσε εξαρχής σισύφεια αποστολή για τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι καρδιές των οποίων πάντως σκίρτησαν από ελπίδα στο 7ο λεπτό, όταν ο Μπουσκέτς «έχασε» στην περιοχή τον Μπενάτια σε εκτέλεση κόρνερ και ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι ελπίδες όμως πολύ σύντομα αποδείχθηκαν φρούδες για τους γηπεδούχους, καθώς εκτός των σοβαρότατων απουσιών που είχαν επιθετικά (Ρόμπεν, Ριμπερί) η ανασταλτική λειτουργία τους αδυνατούσε να αναχαιτίσει την κορυφαία επιθετική τριπλέτα στον πλανήτη. Στο 15΄ λοιπόν η κάθετη πάσα του Μέσι έβγαλε τον Σουάρες στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, εκείνος έφτασε απέναντι στον Νόιερ και απλά «έκοψε» αριστερά στον Νεϊμάρ, ο οποίος ισοφάρισε σε άδεια εστία.
Στο 29ο λεπτό η… σεμνή τελετή στο Μόναχο έλαβε τέλος, όταν ο Σουάρες και πάλι πάσαρε στον Βραζιλιάνο άσο κι εκείνος με συρτό σουτ νίκησε τον Νόιερ για δεύτερη φορά, σημειώνοντας το τρίτο γκολ σε δύο αγώνες απέναντι στον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου.

Η Μπάγερν είχε την ευκαιρία να φτάσει στο 2-2 πριν λήξει το ημίχρονο, αλλά στο 40ό λεπτό ο Τερ Στέγκεν έκανε απίστευτη διπλή απόκρουση στην προσπάθεια του Λεβαντόφσκι, βγάζοντας την μπάλα εκτός εστίας πριν εκείνη περάσει ολόκληρη τη γραμμή, καθώς είχε ήδη υπερβεί το μεγαλύτερο μέρος της.
Η ευφορία των Καταλανών στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, αποδείχθηκε όχι μόνο εσφαλμένη αλλά και αδικαιολόγητη. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έπαψαν να προσπαθούν, έχασαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες και έδωσαν το δικαίωμα στην Μπάγερν, που ουδέποτε άφησε το παιχνίδι, να ανατρέψει το σκορ και να τους πιέσει πολύ.
Στο 59ο λεπτό ο Λεβαντόσφκι πήρε την… εκδίκησή του, όταν με «ξερό» σουτ από το ύψος της περιοχής άφησε «άγαλμα» τον Τερ Στέγκεν, ενώ στο 74΄ ο Σβαϊνστάιγκερ «πάτησε» την  μπάλα στον επερχόμενο Μίλερ κι εκείνος με τεχνικό σουτ έγραψε το 3-2, δίνοντας τουλάχιστον μια νίκη γοήτρου στην ομάδα του, αφού η Μπάγερν ήταν αδύνατον να βρει άλλα τρία γκολ για να προκριθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου