Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μερικά από τα πράγματα που εκνευρίζουν τους άντρες και πώς μπορούν να τα χειριστούν οι γυναίκες για να μην υπάρχουν συγκρούσεις






Γράφει η Βίκυ Καουλα*



Οι περισσότερες σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα ξεκινούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Μετά τον πρώτο καιρό, όμως, αρχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες και ίσως και συγκρούσεις. Αυτό οφείλεται πολλές φορές σε ασήμαντα μεν πράγματα, εκνευριστικά δε.
Οι άντρες ενοχλούνται όταν οι γυναίκες τους τηλεφωνούν συχνά και  τους ρωτάνε λεπτομέρειες. Το βλέπουν ως έλεγχο και ανάκριση.  Καλό θα είναι οι γυναίκες να σταματήσουν ν’ ανησυχούν. Όταν σταματήσουν να τους κυνηγάνε θα τους τηλεφωνούν εκείνοι από μόνοι τους.

Άλλο ένα μεγάλο θέμα είναι η γυναικεία πολυλογία και υπερανάλυση. Οι γυναίκες μιλάνε πολύ και για τα πάντα με λεπτομερή ανάλυση, ενώ πιο χρήσιμο θα είναι να λένε στους άντρες ένα πράγμα τη φορά και όταν εκείνοι είναι διαθέσιμοι και μπορούν να τις ακούσουν με προσοχή. Και βέβαια να μην τους λένε συνεχώς το ίδιο πράγμα. Μία φορά αρκεί με άμεσα και ξεκάθαρα λόγια και όχι πλάγια και έμμεσα.
Όταν οι άντρες νοιώθουν ότι η γυναίκα εξαρτάται από αυτούς αγχώνονται και τη νοιώθουν βάρος. Γι’ αυτό οι γυναίκες ας πατάνε στα πόδια τους και να είναι αυτόνομες κι αν δεν είναι τουλάχιστον να φαίνονται.
Όταν οι γυναίκες κλαίνε και χάνουν την ψυχραιμία τους οι άντρες νοιώθουν αμήχανα και άβολα. Πιστεύουν ότι πρέπει να βρουν κάποια λύση ώστε αυτές να ηρεμήσουν και όσο εκείνες δε σταματάνε τόσο πιο άβολα νοιώθουν. Θα είναι πολύ χρήσιμο να τους εξηγήσουν οι γυναίκες ότι το κλάμα τις ηρεμεί και τις χαλαρώνει και δεν περιμένουν από εκείνους να τους βρουν λύση.
Κάτι άλλο που βρίσκουν εξοργιστικό οι άντρες είναι οι γυναίκες να τους κάνουν υποδείξεις. Το παίρνουν σαν προσωπική κατηγορία ότι κάνουν κάτι λάθος. Οι υποδείξεις καλό είναι να γίνονται με ήπιο τρόπο και αφού τους επαινέσουμε για κάτι άλλο. Και όσο το δυνατόν να τους κάνουμε να νομίζουν ότι το αποφάσισαν μόνοι τους. Και βέβαια υποδείξεις που δεν αποσκοπούν στο να τους αλλάξουν.
Και κάτι για το οποίο λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν οι γυναίκες και οι άντρες πρέπει να επιστρατεύσουν την υπομονή τους για να μην εκνευρίζονται είναι ο γυναικείος τρόπος οδήγησης.
Έχοντας αυτά στο νου τους και όταν υπάρχει καλή διάθεση για συνεννόηση και από τις δύο πλευρές μπορούν να μετριαστούν οι συγκρούσεις για τα απλά θέματα και η σχέση να είναι πιο ομαλή.



*Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων, Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωση - Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου-  Life & Business Coach- Τηλ. επικοινωνίας 6936820600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου