Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΕΛΑΣ: Δεν πρόκειται να βρεθεί το πτώμα της Άννυς

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinisi.gr


Ως ιδιαίτερα ειδεχθή για τα ελληνικά, αλλά και για τα διεθνή δεδομένα χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ, τον τρόπο δολοφονίας και εξαφάνισης του πτώματος της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα, από τον ίδιο της τον πατέρα.
Ειδικότερα, ο διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης, στις επίσημες ανακοινώσεις για την αποτρόπαια δολοφονία, ξεκίνησε από τις αντιφατικές καταθέσεις των δύο γονέων.
Όπως σημείωσε, η 25χρονη μητέρα της Άννυ κατέθεσε ότι εμπιστεύτηκε το κοριτσάκι σε μία φίλη της, 23ετών, ονόματι Σίλβια, προκειμένου να πάει στη Βουλγαρία και ότι εκείνη έχασε τη μικρή, καθώς διέφυγε από την προσοχή της στο κέντρο της Αθήνας. Σε άλλη της κατάθεση αναίρεσε τα παραπάνω και είπε ότι άφησε το παιδί στον 27χρονο πατέρα.
Εκείνος κατέθεσε ότι ενώ βρισκόταν στη Βουλγαρία είχε συναντηθεί με την 25χρονη σύντροφό του και του είχε αναφέρει ότι έχασε το παιδί, προβάλλοντας τη εκδοχή με τη «Σίλβια».
Ο 27χρονος στη συνέχεια αναίρεσε και είπε ότι το Μάρτιο η 25χρονη πήγε στη Γερμανία και του άφησε το παιδί, και όταν εκείνη επέστρεψε της το παρέδωσε. Μετά, ωστόσο, αναίρεσε εκ νέου και υποστήριξε ότι η 25χρονη πήγε στη Γερμανία πριν το Πάσχα και ότι κοιμήθηκε με το παιδί και ότι στις 19 Απριλίου ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinisi.gr
Από την έρευνα σε πρόσωπα και την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού διαπιστώθηκε ότι η μητέρα της Άννυ είχε ταξιδέψει στη Γερμανία πριν από το Πάσχα και είχε αφήσει το παιδί στον πατέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής, η δολοφονία της μικρής και η εξαφάνιση του πτώματός της διαπράχθηκε μεταξύ 8 και 9 Απριλίου.
Τόνισε ακόμη ότι αίμα του παιδιού βρέθηκε σε κατεσχεμένα αντικείμενα και στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, ενώ αίμα του πατροκτόνου βρέθηκε σε μαχαίρι και ένα σεντόνι.
Ο 27χρονος ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια τη δολοφονία.
Παράλληλα, ο κ.Παπαζαφείρης εξήγησε ότι από την ώρα της δολοφονίας και τον τρόπο εξαφάνισης το πτώμα της μικρής Άννυ είναι αδύνατον πλέον να βρεθεί, καθώς ο πατέρας το εξαφάνισε ήρεμος και με ειδεχθή τρόπο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον τεμαχισμό του πτώματος και την εξαφάνισή του στη λεκάνη της τουαλέτας, ο κ.Παπαζαφείρης δήλωσε ότι φρόντισε να καθαρίσει τα πάντα από σωληνώσεις, ώστε να εξαφανιστεί κάθε ίχνος, ενώ ο τρόπος που μετέφερε το πτώμα ήταν τόσο συγκεκριμένος και ιδιαίτερος που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για ανθρώπινα μέλη (τα πετούσε σε κάδους απορριμμάτων της περιοχής).
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης φέρεται να πούλησε την κούνια, το καρότσι και τα παιχνίδια του σε Ρουμάνο, έναντι 55 ευρώ.


Στον εισαγγελέα οι γονείς
Οι δύο γονείς οδηγήθηκαν νωρίτερα στον Εισαγγελέα όπου ο 27χρονος ζήτησε να απολογηθεί αμέσως ενώ η μητέρα ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.
Ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε έντονα από παρευρισκόμενους και χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών που τον συνόδευαν, προκειμένου κάποιοι να μην κινηθούν εναντίον του.
Ο 27χρονος, ο οποίος δεν συνοδεύεται από δικηγόρο, βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, περιύβρισης νεκρού, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε επίσης και η μητέρα της 4χρονης, Δημητρίνα, η οποία αντιμετωπίζει το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς και για ψευδορκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου