Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Αντίο Μάη!


Πριν λίγες ημέρες ο καιρός χάλασε. Η απότομη ζέστη έδωσε τη θέση της στον αέρα και τη βροχή. Ίσως αυτός είναι ο τρόπος του Μάη να μας πει "αντίο" προσφέροντάς μας μια ανάσα δροσιάς πριν τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού που ξεκινάει από τη Δευτέρα. 

Κείμενο και φωτογραφίες: Ερωδίτη Παπαποστόλου 


Μας θυμίζει έτσι αυτό που αφήνουμε πίσω, σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει,  δίνοντάς μας μια τελευταία ευκαιρία για να αποφασίσουμε αν θα μας λείψει πραγματικά κι αν θα μετράμε το χρόνο αντίστροφα μέχρι ο χρόνος να κάνει τον κύκλο του και να βρεθούμε και πάλι εδώ που είμαστε τώρα ή αν θα καλωσορίσουμε με χαρά "την καινούρια εποχή" και "το νέο ξεκίνημα" και θα ευχηθούμε να μείνουμε για πάντα εκεί. 

Δύσκολη απόφαση καθώς ο άνθρωπος από τη φύση του δεν ικανοποιείται εύκολα. Συνήθως θέλει αυτό που δεν μπορεί να έχει, κι όταν τέλος το αποκτά, ζητά αυτό που άφησε πίσω του ή το καινούριο που δεν έχει συναντήσει ακόμα. 

Ποια θα είναι άραγε η απόφαση του; Αυτή είναι μια ερώτηση, που μπορεί να απαντηθεί μόνο από τον καθένα μας. Όποια και να είναι η τροπή των πραγμάτων, ας χαρούμε τις τελευταίες μέρες της άνοιξης κι  ας αποχαιρετήσουμε τον Μάη με μερικές πολύχρωμες φωτογραφίες λουλουδιών. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου