Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιο άθλημα να ξεκινήσει το παιδί μου;

Της Αφροδίτης Ραυτοπούλου

Σχολείο, φροντιστήριο, ωδείο, ξένες γλώσσες … Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Σεπτέμβρης βρίσκει το παιδί σας με ένα υπερπλήρες πρόγραμμα, έτοιμο να του ρουφήξει όλη την ενέργεια. Μην κάνετε, όμως, το λάθος να θεωρήσετε ότι ένα σπορ θα αποτελούσε το κερασάκι στην τούρτα. Ο αθλητισμός δεν θα πρέπει να λείψει από την καθημερινότητα του παιδιού σας, αφού όχι μόνο δεν θα του εξαντλήσει την ενέργεια, αλλά θα του την απογειώσει και την ίδια στιγμή θα συμβάλλει στη σωματική του διάπλαση, την ψυχική του ισορροπία, την κοινωνικοποίηση, τη διασκέδαση και την εκτόνωσή του. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να κάνετε τη σωστή επιλογή αθλήματος ανάλογα με την ηλικία του!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξάσκηση ενός σπορ, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, αν γίνεται σωστά και είναι στα μέτρα της ιδιοσυγκρασίας και της ηλικίας του παιδιού, μπορεί να συμβάλλει στη σωματική και πνευματική του ανάπτυξη, χωρίς να το κουράζει. Η αθλητική δραστηριότητα μάλιστα βοηθάει στη μείωση του στρες, αρκεί το παιδί να βιώνει το άθλημα ως παιχνίδι.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το νευρικό σύστημα του παιδιού, το οποίο έχει ως έργο να ελέγχει τις κινήσεις του, διαμορφώνεται σταδιακά από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι τη στιγμή εισόδου του στην εφηβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου