Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γιώτα Φλέσσα: Μια γοργόνα αναδύθηκε από τα νερά της Καλαμάτας

Ως άλλη γοργόνα η Γιώτα Φλέσσα


Γράφει παραμύθια, ασκεί το λειτούργημα της δικηγορίας και ταυτόχρονα με τις εντυπωσιακές  φωτογραφήσεις της σκανδαλίζει σκέψεις και υποσυνείδητα χωρίς ωστόσο να προκαλεί.
Ο λόγος…για την Γιώτα Φλέσσα η οποία μέσα από την τελευταία της φωτογράφιση ανέδειξε πέρα από την δική της ομορφιά αυτή του τόπου της, της Καλαμάτας.

Με βλέμμα που καθηλώνει

Η ίδια μιλά στο Πινάκιο για την ιδιαίτερη πατρίδα της, για την φωτογράφιση της απονέμοντας τα εύσημα στον φωτογράφο Νικήτα Κωτσιάρη, ενώ αποκαλύπτει τα επόμενα σχέδια της…

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Φωτογραφίες: Νικήτας Κωτσιάρης

Καλλίγραμη και εντυπωσιακή
Γιώτα Φλέσσα έκανες επάνοδο με νέα φωτογράφιση. Θα μας πεις δυο λόγια γι’ αυτήν; 

«Κάναμε μια όμορφη φωτογράφιση που τη σπάσαμε σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος έγινε στη Νέδουσα ένα χωριό κοντά στην Καλαμάτα, όπου αποτυπώναμε νεραϊδικά του δάσους κοντά στο φαράγγι, και η δεύτερη έγινε στη δυτική παραλία Καλαμάτας».

Η φωτογράφιση έγινε στα πάτρια εδάφη σου την Καλαμάτα;
Αυτή η φωτογράφιση ήταν πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες γιατί έγινε σε ανοιχτούς χώρους στο δάσος της Νέδουσας και στη δυτική παραλία Καλαμάτας.
Φωτογράφος αυτή τη φορά ήταν ο Νικήτας Κωτσιάρης να δίνει αυστηρές οδηγίες και ο οποίος αντιπροσωπεύει το ρεύμα ότι η σωστή φωτογραφία δε χρειάζεται στούντιο αλλά ανοιχτούς χώρους , ώστε να μην βγαίνει στημένη.


Πες μας λίγο κάτι από το παρασκήνιο της φωτογράφισης; 
Φοβερή φωτογραφία με την Γιώτα Φλέσσα να χαρίζει ένα χάδι στο άλογο

Το ωραίο με αυτή τη φωτογράφιση είναι ότι ερχόσουν απευθείας σε επαφή με τη φύση, το δάσος, τις πέτρες και τη θάλασσα που την αγαπώ πάρα πολύ.
Μάλιστα για δοκιμαστήριο στη δεύτερη φωτογράφιση είχαμε μια ξύλινη παράγκα στη δυτική παραλία ωραιότερη στιγμή ήταν όταν δυο άλογα που ζούσε σε ένα στάβλο δίπλα εκεί μπήκαν μέσα στη θάλασσα και φωτογραφηθήκαμε μαζι.

Ποιο ήταν το πιο ωραίο σχόλιο – πείραγμα που σου έκανε άντρας φέτος το καλοκαίρι;
Την χαρακτήρισαν...."Άγγελο"

«Το ωραιότερο σχόλιο που μου έκαναν φέτος το καλοκαίρι με αποκάλεσαν άγγελο».

Φέτος το χειμώνα θα ασκείς την δικηγορία ή σε κέρδισε το θέατρο. Πες μας τα άμεσα σχέδια σου;

«Δικηγορία ασκώ συνεχόμενα και μάλιστα ήμουν συνεχόμενα δικαστικός αντιπρόσωπος σε όλες τις δικαστικές αναμετρήσεις στη Μεσσηνία και στις τελευταίες βουλευτικές στη Μεθώνη.
Δουλεύω καθημερινά ίσως και σε σημείο που έχουν πάει πίσω τα θεατρικά. Δεν παύει όμως το θέατρο να είναι η μεγάλη μου αγάπη.. διαβάζω συνέχεια παρά πολλά θεατρικά έργα έχω τελειώσει όλο το Σαίξπηρ και έχω στραφεί και στη συγγραφή των δικών μου θεατρικών παραμυθιών τα οποία γίνονται θεατρικό βιβλίο και θεατρική παράσταση και ασχολούμαι με αυτά».


Τι άλλο περιμένουμε να δούμε από εσένα;
Γράφει πέντε θεατρικά παραμύθια
«Πέντε θεατρικά παραμύθια με τον δικό μου παιδικό ήρωα τον πρασινούλη που έγινε η παρουσίαση τους στο θέατρο Δώρα Στράτου. Το καινούργιο παραμύθι λέγεται το πασχαλινό αερόστατο του πρασινούλη και η κατασκήνωση της Μπιζελοχώρας»

Ποζάρει σαν να ήταν νυμφη της Άρτεμης

Με νάζι και ένταση

Πιάνοντας το δέντρο

Ένα με την φύση

Το κόκκινο πάνω της την μετατρέπει σε φωτιά

Φωτογραφία πορτρέτο

Ένα με την θάλασσα

Με άγρια διάθεση ποζάρει

Στην παραλία της Νέδουσας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου