Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά», το νέο παραμύθι της αγαπημένης συγγραφέας των παιδιών Φρατζέσκας Αλεξοπούλου- Πετράκη



Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών Φρατζέσκα Αλεξοπούλου- Πετράκη ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες με το νέο της παραμύθι «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος ενώ την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Ελίζα Βαβούρη.
Το νέο βιβλίο της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη, όπως και τα προηγούμενα, έχει λίγα λόγια και πολλές εικόνες που συμπληρώνουν το κείμενο, σε ένα φωτεινό φόντο αισιοδοξίας και ενσυναίσθησης. Είναι γραμμένο με απέραντη πίστη στη θερμή αγάπη των παιδικών ψυχών, γεμάτο με φαντασία και όνειρα.

Οι ήρωες της ιστορίας είναι δυναμικοί, με τον δικό τους τρόπο. Ο μικρός Ανδρέας είναι ένα σκεπτόμενο παιδί που αναζητά και βρίσκει λύσεις μόνο του στα προβλήματά του, με πλήρη αίσθηση των δυσκολιών που το περιτριγυρίζουν. Όμως ο Ανδρέας τις πολεμά με τον δικό του αυθόρμητο και αφοπλιστικό τρόπο, διασκεδάζοντας με την φαντασία του και ξεπερνώντας τις δύσκολες στιγμές.


Όταν όμως, με την ξαφνική εμφάνιση ενός διαφορετικού κοριτσιού, η πραγματικότητα τον χτυπά καταπρόσωπο, αυτός δεν αλλάζει και παραμένει το ίδιο γλυκό και προστατευτικό παιδί και παρασέρνει μαζί του και το μικρό κορίτσι, σαν ένας μικρός τυφώνας.

Η εικονογράφος Ελίζα Βαβούρη, δουλεύει τολμηρά τη διπλή παλέτα της φαντασίας και της πραγματικότητας, δίνοντας ένα άψογο αποτέλεσμα, δημιουργώντας έναν δικό της χωροχρόνο.  Και όλα ενώνονται αρμονικά, γλυκά κι αβίαστα, χωρίς τίποτα να ενοχλεί: ούτε το λευκό μπαστουνάκι, ούτε τα κλειστά μάτια.  Όπως κάνουν τα παιδιά δηλαδή.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου