Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού οι πιο καλές διαφημίσεις του 2011


Του Λευτέρη Χ Θεοδωρακόπουλου- Επιμέλεια εικόνας Χριστίνα Τσαούση
Λίγες ημέρες έμειναν πια για το 2011 και κρατώντας τα καλύτερα, μπήκαμε στη διαδικασία να βρούμε τις διαφημίσεις που μας έκαναν εντύπωση.
Σημειώνεται πως σε καμία περίπτωση το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.
Άλλωστε οι διαφημίσεις έχουν εξελιχθεί σε καλογυρισμένες μικρές ταινίες που δανείζονται στοιχεία της επικαιρότητας. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό των διαφημίσεων που παρέλασαν από τις οθόνες μας το τελευταίο 12μηνο.
Ομορφάντρα μου!
Θα αρχίσουμε αντίστροφα και θα γράψουμε για τη νέα Διαφήμιση COSMOTE που προβάλεται εδώ και λίγες μέρες .Ο τίτλος της διαφήμισης…. Ομορφάντρα μου... Η διαφήμιση αυτή έχει απίστευτο γέλιο! Ο καντινιέρης θυμίζει πολύ τον μέσο Έλληνα, που παρά τις δυσκολίες στέκει αγέρωχος και ευδιάθετος δουλεύει με πολύ κέφι και χιούμορ…Όνειρο ζω και μη με ξυπνάτε τώρα
Ποδοσφαιρικά σκάνδαλα, σεΐχηδες και αγαπούλες
Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και το ενδιαφέρον του πρίγκιπα Αλ-Σαούντ αποδόθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από Πρόεδρο της ομάδας Mr Αγαπούλα, ο οποίος υπεραμύνθηκε τον παίκτη Αντωνίου, στον προπονητή της ομάδας του. Μετά από λίγο καιρό ο σεϊχης χαρακτήρισε παλτό τον Αντωνίου και δεν είχε τι να τον κάνει στην έρημο, ενώ το τελευταίο καιρό μέσα από τη φυλακή ακούει τη συμβουλή του δικηγόρου του, να «δώσει» κόσμο και καλεί τον κλητήρα… «Αγαπούλά την κουκούλα»
«Σου έπαιξε postια;»
Ιδιαίτερα πετυχημένα ήταν και τα διαφημιστικά μηνύματα της Q, όπου το γνωστό ανθρωπάκι έκανε λεξιπλασίες που προκαλούσαν άφθονο γέλιο.
Ποιος θα ξεχάσει την μπαλαρίνα που κλαίει και τον ανθρωπάκι Q να αναρωτιέται αν ο καλός της, της έκανε postια; Ή ακόμη με την αγελάδα μμμμ;
Με τον πρωταγωνιστικό χορευτικό ρόλο του Τρύφωνα Σαμαρά ασχολείται η τρίτη κατα σειρά διαφήμιση της Q που εξομολογείται ότι από τη στιγμή που πήγε στην Q ξεπατώθηκε να μιλάει στο τηλέφωνο και ότι η δασκάλα του χορού (η πρίμα μπαλαρίνα) τον μάλωσε! Κρίμα μπαλαρίνα!
Κουτσομούρα όπως καπουτσίνο
Τι γίνεται όταν ένας Λόρδος από το Λονδίνο θέλει κουτσομούρα από το Ιόνιο;
Αμέσως κινείται ένας ολόκληρος μηχανισμός στην ψαραγορά της Αθήνας, όπου ο πωλητής προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον ψαρά και του ζητά κουτσομούρα όπως κ, κ,, κ κουτσομούρα όπως κουραμπιές, κανταΐφι για να πάρει την απάντηση καπουτσίνο, α να γειά σου αποκρίνεται αυτός.
Τι θα πουν οι mutual 
Γέλια μέχρι δακρύων προκαλεί η διαφήμιση της Conn-X, όπου δύο μανάβηδες δεν μιλιούνται γιατί ο ένας δεν έκανε like στη φωτογραφία του άλλου στο facebook. Αποκορύφωμα μια πελάτισσα μεγάλη σε ηλικία που μπαίνει και προσπαθεί να τους μονιάσει και ρίχνει την θεϊκή ατάκα «και τι θα πουν οι mutual;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου