Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τα έψαλλαν σε Μπακογιάννη και Πρετεντέρη (video)





Αμέριμνοι πήγαν να μιλήσουν σε φόρουμ της εφημερίδας Liberation η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, αφού τα άκουσαν για τα καλά….
Εκεί έκανε παρέμβαση εκπρόσωπος των Ελλήνων φοιτητών, ο οποίος διερωτήθηκε, γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι που ευθύνονται για το διασυρμό της Ελλάδας βρίσκονται στο φόρουμ;
Το φόρουμ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και είχε θέμα "Η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;".


Ολόκληρη η δήλωση των φοιτητών

«Ως φοιτητές και εργαζόμενοι της Λυών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.
Καθώς η έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο, μιας που η φωνή του λαού έχει πάψει να ακούγεται, αποφασίσαμε να κάνουμε σήμερα αυτήν την παρέμβαση εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα.
Την παρούσα χρονική περίοδο ένα καινούργιο νεοφιλελεύθερο μέτωπο δημιουργείται στο εσωτερικό της χώρας μετά από το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ σοσιαλιστικού κόμματος, δεξιάς κι άκρας δεξιάς, -στηριζόμενη βέβαια από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης-. Οι σημερινοί καλεσμένοι αποτελούν αντιπροσώπους αυτού του νέου μετώπου.
Από τη μία, βρίσκουμε τον κ. Πρετεντέρη, συμπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ο οποίος αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση υποστηρίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τηλεοπτική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ.Πρετεντέρης δε διστάζει να διαστρεβλώνει ειδήσεις και εικόνες. Παραθέτουμε τα εξής δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Την ημέρα του εορτασμού της 17 Νοέμβρη και κατά την αναμετάδοση του ρεπορτάζ της σχετικά ήρεμης πορείας που έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα, προστέθηκαν εικόνες από αναταραχές σε πορεία του καλοκαιριού. Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης διαστρέβλωσης μπορούμε να βρούμε σε ρεπορτάζ σχετικό με τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία το Δεκέμβρη του 2008.
Από την άλλη βρίσκουμε την κ.Μπακογιάννη, μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ως πρόεδρος του κόμματος που η ίδια ίδρυσε, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τους οποίους θεωρεί "μεγάλο πρόβλημα". Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να αναγνωρίζει με καθαρά λαϊκιστικό τρόπο τις αδικίες εις βάρος του λαού.
Εν ολίγοις ο κ. Πρετεντέρης και η κ. Μπακογιάννη βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο.
Η κυβέρνηση αυτή δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό και κατ’επέκταση δε χρήζει καμίας νομιμότητας. Για παράδειγμα, τοποθετείται Υπουργός Μεταφορών ο Μ. Βορίδης, γνωστός για τις σχέσεις του με τον Jean Marie Lepen και τον Carl Lang, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος του πρώην δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου κι είναι εξίσου γνωστός για τις βίαιες φασιστικές του δράσεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80.
Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι κανείς βουλευτής που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεωκοπία, όχι μόνο δεν έχει τιμωρηθεί αλλά ούτε καν παραιτηθεί των καθηκόντων του.
Κλείνοντας αυτό το κείμενο θα θέλαμε να συνοψίσουμε τα εξής: η παρούσα Κυβέρνηση, η οποία απαρτίζεται από μέλη της ακροδεξιάς, με έναν πρωθυπουργό τεχνοκράτη και τιθέμενη στην εξουσία εξυπηρετώντας κατά βάση οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα των μεγάλων τραπεζιτών, είναι το αποτέλεσμα ενός καπιταλιστικού συστήματος που καταλύει τις δημοκρατικές αρχές κι εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες. Η ελπίδα για έξοδο από την κρίση για ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων κι Ευρωπαίων βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου