Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες εκμεταλλεύονται… Έλληνες!






Το διαβάσαμε και φρίξαμε! Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της http://athenapost.blogspot.com/ λόγο για ελληνικό κύκλωμα που δρα στη Γερμανία και εκμεταλλεύεται Έλληνες μετανάστες. Το συγκεκριμένο κύκλωμα μέσω της δράσης του πατάει στην πιο δύσκολη καμπή της ζωής των Ελλήνων μεταναστών και μετατρέπει τη «γη της επαγγελίας» σε κόλαση.


Η αγγελία, η Γερμανία, η λάντζα και το «άδειασμα»

Ο 30χρονος Χ.Ρ. και η αρραβωνιαστικιά του κύκλωσαν με κόκκνο στυλο την αγγελία στην «Χρυσή Ευκαιρία». Οι προδιαγραφές τους ταίριαζαν γάντι. «Ζητείται ζευγάρι για εργασία σε ελληνικό εστιατόριο στο Βερολίνο προσφέρεται καλός μισθός, διαμονή και διατροφή, χωρίς προϋπηρεσία ή γερμανικά».
Και πράγματι όλα φάνηκε να πηγαίνουν κατ’ ευχήν. Το ζευγάρι μπήκε στο διαμέρισμα που προσέφεραν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, και έπιασαν αμέσως δουλειά. Πολλή δουλειά. Δεκαπέντε ώρες ημερησίως σερβίροντας δίσκους με φαγητά ο ένας, στη λάντζα πλένοντας πιάτα η άλλη κοπιάζοντας και αδημονώντας να περάσει ο πρώτος μήνας να πληρωθεί το πρώτο μηνιάτικο ναι ύστερα από τόση ταλαιπωρία ναι θα τα είχαν καταφέρει. Θα είχαν κερδίσει τη ζωή μία καλή δουλειά με έναν καλό μισθό τι παραπάνω μπορεί να θέλει ο Έλληνας; Τα όνειρα όμως έγιναν εφιάλτες, ο παράδεισος έγινε κόλαση, η γη της επαγγελίας μετατράπηκε στη χώρα των φαύλων εκείνοι που πήγαν στην κραταιά Γερμανία αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί βρέθηκαν στο δρόμο δίχως κανείς να τους εξηγήσει το «γιατί».
Όταν ο μήνας συμπληρώθηκε τους πέταξαν στο… διαβάστε εδώ την συνέχεια http://athenapost.blogspot.com/2011/12/blog-post_7869.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου