Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Λουράντος: Θα φέρνουν βρεφικό γάλα από το Μπαγκλαντές


Αποκαλυπτικό της http://www.dealnews.gr/ που θα προκαλέσει αίσθηση


Θα δίνατε ποτέ στο μωρό σας βρεφικό γάλα από το Μπαγκλαντές; Κι όμως θα το κάνετε, αφού αυτό σκοπεύει να κάνει το υπουργείο Υγείας, όπως καταγγέλλει στην dealnews.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

Όπως αναφέρει ο κ. Λουράντος, η διάθεση του βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ-μάρκετ αυτομάτως σηματοδοτεί την υποβάθμιση της ποιότητάς του, γεγονός που σημαίνει πως στα μωρά σας θα δίνετε γάλα αμφιβόλου ποιότητας.

«Το βρεφικό γάλα που διαθέτουμε στα φαρμακεία μας, είναι χημικό προϊόν και δεν το λέμε εμείς αυτό ως φαρμακοποιοί, αλλά το αναφέρει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και γιατί αυτό; Διότι περιέχει χημικό υποκατάστατο της μητρικής πρωτεΐνης.

Φανταστείτε λοιπόν να το πουλάνε στα σούπερ-μάρκετ με ένα ευρώ. Που αυτό σημαίνει πως θα έρχεται από τρίτες χώρες πιθανότατα από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία. Και σας ρωτώ ευθέως, θα δίνατε εσείς ένα προϊόν αμφιβόλου ποιότητος στο μωρό σας», τονίζει ο κ. Λουράντος ο οποίος στην συνέχεια εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και στη συνολική στάση της Κυβέρνησης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, «φαίνεται πως ο υπουργός Υγείας είναι για τα μπάζα απλά και η Κυβέρνηση είναι μπάχαλο και η αντιπολίτευση απούσα».

Η αισχροκέρδεια των φαρμακοβιομηχανιών με την ανοχή της Πολιτεία


Ο πρόεδρος του ΦΣΑ δεν άφησε ασχολίαστη την ηλεκτρονική δημοπρασία φαρμάκου, στην οποία το Υπουργείο πέτυχε μειωμένη τιμή κατά 92%, κάνοντας μάλιστα λόγο για αισχροκέρδεια των βιομηχανιών.

«Δεν είναι δυνατόν, για να παρουσιάζουν όλοι ένα φιλολαϊκό προφίλ, να κάνουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο και εμείς να είμαστε απλοί παρατηρητές. Κάνανε λόγο για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης 92% τον προηγούμενο μήνα. Από τη στιγμή που οι εταιρείες έκαναν τόσο γενναία έκπτωση, σημαίνει πως τόσα χρόνια αισχροκερδούσαν. Είδατε κανέναν να δίνει εντολή στο ΣΔΟΕ να διεξάγει έλεγχο σε αυτές τις εταιρείες» αναφέρει ο κ. Λουράντος για να συνεχίσει παρακάτω αναφέροντας ότι «Έρχονται τώρα αυτοί οι άνθρωποι να ανοίξουν το δρόμο για την εισαγωγή φαρμακευτικών παρασκευασμάτων κατώτερης κατηγορίας. Παίζουν στην υγεία μας, αλλά και σε αυτήν των μωρών μας και των παιδιών μας, πολιτικά παιχνίδια. Αίσχος!».

Δωράκι των υπουργών στα σούπερ-μάρκετ


Όταν οι δύο υπουργοί, Υγείας και Ανάπτυξης, έδωσαν το πράσινο φως για την διάθεση του βρεφικού γάλακτος από τα σούπερ-μάρκετ, οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα στην απόφαση αυτή. «Είναι προφανές ότι οι δύο υπουργοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο δωράκι στην "αναξιοπαθούσα τάξη των ιδιοκτητών σουπερ μάρκετ"».

Μάλιστα κατηγορεί τους δύο υπουργούς ότι αγνόησαν και περιφρόνησαν σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και του Ε।Ο.Φ, που είχε διατυπώσει προσφάτως και χωρίς επιφυλάξεις την άποψη του ότι «Η απόφαση περί διάθεσης των παρασκευασμάτων για βρέφη από τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνει ως έχει».


Διαβάστε επίσης: http://www.dealnews.gr/ellada/item/36285

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου