Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Προγράμματα ΟΑΕΔ ανοίγουν πόρτες απασχόλησης για 35.000 ανέργους - Ρεπορτάζ του ΠΙΝΑΚΙΟΥ για το πρόγραμμα 30 με 36 -Γιατί δεν έχει εκτελεστεί ακόμη;Με σκοπό να λύσει την εξίσωση της ανεργίας ο ΟΑΕΔ παρουσίασε τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, πρόκειται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή  και να επωφεληθούν 35.000  άνεργοι.

Τα παρουσίασε ο κ.Αμπατζόγλου
Τα προγράμματα ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο και είναι τα εξής:
- Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-66 ετών. Απευθύνεται σε 12.000 και η επιδότηση είναι 18,00 ευρώ την ημέρα ή 450 ευρώ το μήνα για κάθε άνεργο.
- Πρόγραμμα δημιουργίας Νέων Θέσεων Εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Απευθύνεται σε 1.000 ωφελούμενους που θα επιδοτηθούν με 600 ευρώ κατ' ανώτατο όριο.
- Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Απευθύνεται σε 12.000 ωφελούμενους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι αντίστοιχη της δράσης που θα επιλεγεί.
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας -ΤοπΣα» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες- ΤοπΕΚΟ». Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 10.000 ανέργους και η ημερήσια επιχορήγηση θα είναι 18,00 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15,00 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.


Άλλα επτά προγράμματα
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Ακόμη την τρέχουσα περίοδο ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει επτά προγράμματα απασχόλησης από τα οποία ωφελούνται 34.600 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία», το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει μέσω κατάρτισης και απασχόλησης 230.000 ανέργους.

Το 4ο Forum Εργασίας
Το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ που προωθεί την εξοικείωση των ανέργων με υποψήφιους εργοδότες, με στόχο την στήριξη, την προώθηση και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ.
Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.

Γιατί έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις

Την ίδια ώρα που ανακοινώθηκαν τα παραπάνω προγράμματα  ρεπορτάζ του ΠΙΝΑΚΙΟΥ δίνει εξηγήσεις και απαντήσεις γιατί έχουν  παγώσει τα προγράμματα που αφορούν την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών.


Το ΠΙΝΑΚΙΟ επικοινώνησε με υψηλόβαθμη πηγή του ΟΑΕΔ η οποία και απάντησε πως το πρόγραμμα έχει «παγώσει» λόγω τεχνικών λόγων. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει πως η καθυστέρηση αυτή δεν οφείλεται στον ΟΑΕΔ αλλά γενικότερα σε όλο το Δημόσιο έχουν μείνει στάσιμες οι διαδικασίες.
Αυτό όμως, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δεν πρέπει να φοβίζει τους επιχειρηματίες που έχουν πάρει προέγκριση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου