Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Ο Ταμήλος ανέφερε για την Κλεοπάτρα της Ιθάκης και ο Σπύρος Μουρατίδης κατέγραψε το γεγονός με το πενάκι του

Έχει και τις ευχάριστες στιγμές της η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο 2015-18 στην Βουλή. Σε αυτό συνέβαλε καταλυτικά ο  βουλευτής Τρικάλων κ. Μ. Ταμήλος ο οποίος μπέρδεψε την Πηνελόπη της ομηρικής «Οδύσσειας» με την …Κλεοπάτρα της Αιγύπτου! «Εμείς στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι βρήκαμε την Ιθάκη και σίγουρα σε λίγο καιρό θα δώσουμε τέλος και στην τρόικα και θα τη διώξουμε από την Ελλάδα, όπως έδιωξε ο Οδυσσέας, όταν ήλθε στην Ιθάκη, τους μνηστήρες του θρόνου, που πολιορκούσαν την Κλεοπάτρα» (!!!), είπε και όπως ήταν αναμενόμενο «πήρε φωτιά» το διαδίκτυο.
Ο κ. Ταμήλος προσπάθησε να περιγράψει το δράμα που περνούν οι κυβερνητικοί βουλευτές που στήριξαν τα μνημόνια λέγοντας: «Κάθε μέρα είναι και μια δοκιμασία για τον καθένα από εμάς, τους βουλευτές που στηρίξαμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και για όλους τους έλληνες πολίτες. Περάσαμε όλοι δύσκολες στιγμές, αναγκασμένοι να διέλθουμε ανάμεσα από τη Σκύλλα του ΔΝΤ και τη Χάρυβδη που είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια σύγχρονη Οδύσσεια του ελληνικού λαού, αναζητώντας την Ιθάκη».
Κάπου εκεί, στον δρόμο προς την Ιθάκη χάθηκε και το νήμα: «Υπάρχει ένα τμήμα που λέει ότι δεν πιάσαμε την σωστή στεριά, δεν βρήκαμε την Ιθάκη, πρέπει να ξαναμπούμε στη θάλασσα των προβληματισμών, να μπούμε σε νέες περιπέτειες, να πάμε σε άλλη γη, αριστερά, στο νησί της ουτοπίας, που, όμως, κανείς δεν ξέρει που είναι», είπε ο κ. Ταμήλος για να συμπληρώσει: «Αυτή είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ που φτάσαμε δεν είναι το σωστό μέρος, δεν φτάσαμε στην Ιθάκη, εκεί που θέλαμε. Ξαναμπείτε στη θάλασσα, να κολυμπήσουμε πάλι, να πιάσουμε ένα άλλο νησί. Δεν ξέρουμε, όμως, ποιο θα είναι αυτό το νησί».

Και κατέληξε: «Ε, λοιπόν, όχι, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μας παρασύρετε σε ένα δρόμο που δεν γνωρίζει κανείς που βγάζει. Δεν έχουμε ανάγκη από αβεβαιότητες και ουτοπίες, αλλά από σταθερή καθοδήγηση στο δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην ατομική μας Ιθάκη, στου καθενός Έλληνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου