Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Κώστας Μησιάλης: Θεσσαλονίκη μια πόλη φως και ιστορία


Ο ιστορικός και αναπτυξιακός ρόλος της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας έχει πληγεί από την σιωπή της ΕΤ3

Όλη η κεντρική Μακεδονία είναι τουριστικός προορισμός που η αξιοποίηση του είναι μόνο στο 50%. Εδώ πρέπει να αξιοποιηθεί ο ρόλος του ΟΣΕ (σύνδεση με κεντρική Ευρώπη, βαλκάνια, διασύνδεση με όλη την Ελλάδα) παράλληλα με το λιμάνι και το αεροδρόμιο

Η απαξίωση της πολιτικής οδηγεί στην άρνηση και η άρνηση στο τίποτα

Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που γνώρισα τον Κώστα Μησιάλη. Πρόκειται για έναν νέο δραστήριο, με οράματα αλλά αυτό που έντονα τον διακρίνει είναι η μεγάλη αγάπη για τον τόπο που μένει για την Θεσσαλονίκη και για όλη την Μακεδονία. 
Ο ίδιος μάλιστα είναι επικεφαλής των HUMANS ενός ομίλου κάτω από την σκέπη του οποίου βρίσκονται νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες που αναζητούν χώρο για να ξεδιπλώσουν γνώσεις, ταλέντα, όνειρα.
Αυτό θέλει να κάνει και ο Κώστας Μησιάλης για τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας… Να αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης του και των συμπολιτών του, τις γνώσεις του, τις δυνάμεις του, τα όνειρα του.
Σε αυτές τις εκλογές θέτει υποψηφιότητα για την περιφέρεια στην παράταξη της Νιόβης Παυλίδου.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί τον ρώτησα για θέματα που απασχολούν τους πάντες και κυρίως αυτό της ανεργίας.
Αναμφισβήτητα ο τουρισμός είναι ένα κλειδί που θα ανοίξει πόρτες στην αγορά εργασίας και κατά επέκταση στην οικονομία της πόλης αλλά και ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Κώστας Μησιάλης μιλώντας στο Πινάκιο υπογραμμίζει πως η σωστή λειτουργία των συγκοινωνιών και κυρίως του ΟΣΕ μπορούν να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.
Σε ό,τι αφορά την ΕΤ3 εκτιμά πως η σιωπή της έχει φέρει πλήγμα στην ανάπτυξη της πόλης και όλης της Βόρειας Ελλάδας.

 Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες  Ερωδίτη Παπαποστόλου


Κώστας Μησιάλης…Θα μας συστηθείς… Ποιος  είσαι, με τι ασχολείσαι…;


«Ζω κι εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένω με την οικογένεια μου. από μικρός δραστηριοποιούμε στα κοινά και σαν νέος άνθρωπος αισθάνομαι συνυπεύθυνος γι’ αυτά που γίνονται και γι’ αυτά που δεν γίνονται».


Με ποια παράταξη και με ποιον επικεφαλής κατεβαίνεις και γιατί; Δικαιολόγησε μας την επιλογή σου…

«Συμμετέχω στο Ψηφοδέλτιο της παράταξης της Κυρίας Νιόβης Παυλίδου. Είναι ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η παράταξη ονομάζεται Πολίτες Μπροστά και είναι ένας χώρος της δράσης της προοπτικής μέσα από προτάσεις λογικές και εφαρμόσιμες».


Πως είναι η καθημερινότητα στην συμπρωτεύουσα στην Ελλάδα του 2014;


«Η καθημερινότητα στην Θεσσαλονίκη σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας, θα μπορούσα να πω ότι είναι ένας γλυκός πόνος».

 Το μετρό έχει καταντήσει σήριαλ πια…Πιστεύεις ότι αν λειτουργήσει θα αλλάξει πολλά δεδομένα στη Θεσσαλονίκη;

«Θα δώσει ανάσα σε μια πόλη που ασθμαίνει στην επικοινωνία και τις συγκοινωνίες».

Σίγουρα μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν, αλλά προτάσεις που αν εφαρμοστούν θα αλλάξουν δεδομένα σε πολλά επίπεδα… Εσύ έχεις τέτοιες προτάσεις; Και αν ναι θα μας τις θέσεις επί τάπητος;

«Μαζί με όλους μπορούν να γίνουν πολλά. Διάλογος, επικοινωνία, προτάσεις. Η θέση δεν είναι το κλειδί αλλά οι θέσεις στα προβλήματα».

Το ότι η ΕΤ3 δεν εκπέμπει εδώ και περίπου έναν χρόνο είναι πλήγμα για την πόλη αλλά και για όλη την Βόρεια Ελλάδα;
« Ο ιστορικός και αναπτυξιακός ρόλος της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας έχει πληγεί από την σιωπή της ΕΤ3».

Αναμφισβήτητα ο τουρισμός είναι ένα από τα κλειδιά της ανάπτυξης. Τι  πρέπει να γίνει για να αξιοποιηθεί πλήρως και να αποδώσει θέσεις εργασίας και οικονομική σταθερότητα;
«Όλη η κεντρική Μακεδονία είναι τουριστικός προορισμός που η αξιοποίηση του είναι μόνο στο 50%. Εδώ πρέπει να αξιοποιηθεί ο ρόλος του ΟΣΕ (σύνδεση με κεντρική Ευρώπη, βαλκάνια, διασύνδεση με όλη την Ελλάδα) παράλληλα με το λιμάνι και το αεροδρόμιο».Ποιοι είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας που πρέπει άμεσα να λειτουργήσουν;
«Συγκοινωνία, επικοινωνία, εξωστρέφεια στην οικονομία, στρατηγική με το λιμάνι, τουριστική αξιοποίηση».

Αν σου έλεγαν φτιάξε το σλόγκαν για την τουριστική προώθηση της πόλης ποιο θα ήταν αυτό;

«Θεσσαλονίκη μια πόλη φως και ιστορία»Σε περίπτωση που δεν εκλεγείς (το απευχόμαστε αυτό) θα συνεχίσεις να ασχολείσαι με τα κοινά;


«Όσο θα υπάρχει οικογένεια, κοινωνία, συνάνθρωπος εγώ θα ασχολούμαι. Άλλωστε η συμμετοχή μετράει, η εκλογή δεν είναι αυτοσκοπός. Η απαξίωση της πολιτικής οδηγεί στην άρνηση και η άρνηση στο τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου