Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Γιώργος Γαβαλάς: Ένας νεαρός βιοτέχνης διεκδικεί μια θέση στην περιφέρεια Αττικής


Δεν έχω να φοβηθώ κάτι γιατί το κριτήριο μου για συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές ήταν και είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο


Ο κλάδος έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας


Στην ίδια γειτονιά, στο ίδιο σχολείο, στις ίδιες αλάνες ζήσαμε με τον Γιώργο Γαβαλά τα παιδικά και τα εφηβικά μας χρόνια. Ο ίδιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην βιοτεχνία κιγκαλερίας που έχει η οικογένεια του και τα ηνία έχουν περάσει στα χέρια του. Από μικρό παιδί στο μεροκάματο, δεν ήταν λίγες οι φορές που αργούσε να έρθει στην μπάλα γιατί έπρεπε να «κλέψει» την τέχνη από τον πατέρα του.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες: Κυριακή Σπανούδη

Αύριο στις εκλογές κατεβαίνει περιφερειακός σύμβουλος και ξέρετε κάτι, αυτοί οι άνθρωποι σαν τον Γιώργο του καθημερινού μεροκάματου και του μόχθου είναι αυτοί που πραγματικά αξίζουν τη θέση που διεκδικούν…




Γιώργος Γαβάλάς… θα με συστηθείς τι κάνεις με τι ασχολείσαι;

«Ονομάζομαι Γαβαλάς Γιώργος είμαι 29 ετών ,έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στο περιστέρι . Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας κ διατηρώ μια βιοτεχνία με ειδή κιγκαλερίας κ κατασκευή μεταλλικών εξαρτημάτων».


Με ποιον θέτεις υποψηφιότητα και γιατί;

«Θέτω υποψηφιότητα με τον Γιώργο Κουμουτσάκο στον συνδυασμό «180 μοίρες η Αττική αλλάζει πρόσωπο», διότι θεωρώ ότι εκπροσωπεί τον νέο κ άφθαρτο που έχει ανάγκη η περιφέρεια και καβαλάει μαζί του πολύχρονη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά θέματα που θα παίξουν τον βασικότερο ρόλο στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη της περιφέρειας, προς όφελος της αττικής κ των κατοίκων της. το τετράπτυχο το οποίο πιστεύει δλδ ( δουλεία ανάπτυξη διαφάνεια αλληλεγγύη) και ο ιδεολογικός χώρος τον οποίο εκπροσωπεί είναι κάτι το οποίο με εκφράζει απόλυτα».


Από πολλούς αυτές οι εκλογές έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο κομβικές και οι πιο αμφίρροπες. Εσύ θέτεις προς ψήφιση τον εαυτό σου στην δυσκολότερη αναμέτρηση. Σε τρομάζει αυτό;


«Πράγματι είναι από τις πιο δύσκολες αλλά κ από τις πιο κρίσιμες εκλογές της νεότερης ιστορίας μας, συγχρόνως όμως είναι και τεραστία ευκαιρία ώστε το νέο και το άφθαρτο να βγει μπροστά και να γίνει εφαλτήριο για μια νέα δημιουργική αρχή για τον τόπο. Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω να φοβηθώ κάτι γιατί το κριτήριο μου για συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές ήταν και είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο κ όχι κάποιο ίδιο όφελος» .


«Την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις», είναι η φράση του Οδ. Ελύτη. Αλήθεια πως μπορεί να φτιαχτεί μια Άνοιξη κάτω από την σκιά των μνημονίων;

«Τα μνημόνια ήρθαν σαν αποτέλεσμα της διαπλοκής του παλαιοκομματισμού και την μη αναπτυξιακής πορείας που είχε το έθνος για μεγάλο διάστημα από την μεταπολίτευση έως σήμερα κ πρωτίστως επί κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ .Ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε κ να απεγκλωβιστούμε από τα μνημόνια είναι με το νέο , το άφθαρτο κ το αναπτυξιακό που θα απελευθερώσει τις υγείες δυνάμεις του τόπου από τα δεσμά του μνημονίου» .

 Είσαι νέος και προφανώς και εσύ βιώνεις την μάστιγα την ανεργίας…Πιστεύεις πως μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχουν λύσεις για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου;



«Και βεβαία υπάρχουν λύσεις μέσο προγραμμάτων ΕΣΠΑ και επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα δώσουν διέξοδο σε επιχειρήσεις για την ανάπτυξη τους και σε ανέργους μέσω της επιμόρφωσης τους».


Ο κλάδος που δραστηριοποιείσαι δεν έχει πληγεί από τα μέτρα των τελευταίων χρόνων; Βλέπεις σημάδια ανάκαμψης;
 « Ο κλάδος έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Το τελευταίο διάστημα όμως μέσω της αύξησης των εξαγωγών των μεταποιητικών επιχειρήσεων και της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών καθώς κ την επερχόμενη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων όρχησε να υπάρχει σταθερότητα κ ίχνη ανάπτυξης. Ωστόσο πολλά περισσότερα οφείλουν να γίνουν όπως πάγωμα των εισφορών προς τα ταμεία από τους ελευθέρους επαγγελματίες καθώς κ μια ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών».


Μένεις στο  Περιστέρι, στα δυτικά των Αθηνών, εδώ έχεις μεγαλώσει, έχεις ζήσει όλες τις φάσεις της ζωής σου…Ποια είναι τα όνειρα σου για τις δυτικές  συνοικίες…

«Όπως είπα και πριν στο Περιστέρι και στα δυτικά ζω από τότε που γεννήθηκα. Το Περιστέρι τα τελευταία 12 χρόνια έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και μάλιστα σημειώνοντας αλματώδη πρόοδο. Εγώ έχω ονειρευτεί και θα παλέψω γι αυτό οι δυτικές συνοικίες να είναι πιο λειτουργικές και να έχουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο προς τους πολίτες. Άλλωστε είμαστε γειτονιές ανέπαφες…και αν κρατήσουμε αυτόν τον πυρήνα αυτό  και δουλέψουμε πάνω σε αυτόν τότε θα μιλάμε για ένα μικρό θαύμα ή αν θέλετε μικρογραφία μιας ξένης πόλης».



 Οι συνομήλικοι σου είναι παιδιά του καναπέ, όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν, ή είναι δραστήριοι πολιτικά;


«Θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι γενιά του καναπέ… Είναι άνθρωποι νέοι, με όνειρα και φιλοδοξίες αλλά δεν υπάρχουν τα πεδία για να δράσουν. Τι σημαίνει είμαι δραστήριος πολιτικά; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δραστηριοποιηθεί κάποιος σε πολιτικό επίπεδο. Δεν σημαίνει ότι όταν τρέχω πίσω από μια σημαία, είμαι δραστήριος πολιτικά. Είσαι όταν σκέφτεσαι, δρας και ενεργείς με το δικό σου τρόπο»



Η υποψηφιότητα η δικιά σου δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν παλμό  και λόγο στα κοινά;

 «Πιστεύω πως ναι αρκεί να βρουν αυτό το ιδιαίτερο που χρειάζεται για να τους εμπνεύσει δημιουργικά. Και πιστέψω ότι ο συνδυασμός του Γιώργου Κουμουτσακου εμπεριέχει όλα αυτά τα στοιχειά που χρειάζονται ως κίνητρο για την εμπλοκή των νέων ανθρώπων στην πολιτική».


Ο κ. Καμίνης κατά την διάρκεια του debate του στο Mega με μια φράση του απαξίωσε το Περιστέρι…Αν ήσασταν στο ίδιο πάνελ θα του απαντούσατε; Και αν ναι, τι;

«Δεν θα ήθελα να μπω στην λογική της σύγκρουσης…με τον οποιοδήποτε. Από την άλλη όμως δεν μπορούν να υποτιμούν την πόλη μου από την στιγμή που τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί. Όπως είπα και πριν είμαστε γειτονιές, όμορφες γειτονιές και το μόνο αυτό τα λέει όλα».

Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που θα έλεγες σε κάποιον να σε τιμήσει με την ψήφο του, σε αυτές τις εκλογές;



«Το κίνητρο μου είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη κ πρόοδο αυτού του τόπου χωρίς να έχω το παραμικρό κίνητρο για ίδιο όφελος» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου