Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Δήμητρα Κατσανού: Η γυναίκα που «σφυρηλάτησε» τους Πρωταθλητές του Περιστερίου μάχεται για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης

 
«Μην ξεχνάτε ότι από το Περιστέρι ξεπήδησαν μεγάλοι αθλητές παγκόσμιας κλάσης όχι μόνο σε δημοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά και σε λιγότερο όπως η ενόργανη με το Μάρρα και η κολύμβηση με τον 17χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή Χρήστου»

«Στο δήμο μας έχουμε τη χαρά και την τύχη να έχουμε μία από τις καλύτερες χορευτικές ομάδες παραδοσιακών και λαϊκών χορών»

«Το καλύτερο αντίδοτο στον ηλεκτρονικό εθισμό που βιώνουν τα παιδιά κάθε ηλικίας ανεξαρτήτως βιοτικού και κοινωνικού επιπέδου είναι ο κάθε μορφής αθλητισμός γιατί δεν ασκεί μόνο το σώμα αλά δημιουργεί στόχους και οράματα και απασχολεί δημιουργικά το μυαλό»



Την Δήμητρα την Κατσανού την ξέρω από 15 χρονών. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να είμαι μαθητής της…Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, μια σύγχρονη μαχήτρια της διπλανής πόρτας η οποία όμως έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους τους μαθητές που είχε από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της στην εκπαίδευση. Άλλωστε αυτό μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν και οι ίδιοι…Εγώ την θυμάμαι μια ζωή με το χαμόγελο και στα δύσκολα της…δεν έπαυε να είναι αισιόδοξη. Μια ζωή στον υγρό στίβο εκπαίδευε νέους, τους έκανε αθλητές και στην συνέχεια τους μετέτρεπε σε πρωταθλητές.
Η ίδια χαμηλών τόνων, δεν διατυμπάνισε ποτέ το έργο της και ό,τι πρόσφερε τόσα χρόνια σε αυτή την πόλη της δυτικής όχθης, το Περιστέρι.
Θέτει υποψηφιότητα για μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη του Ανδρέα Παχατουρίδη. Άλλωστε η Δήμητρα ξέρει από αγώνες και από μάχες και είμαι σίγουρος πως θα είναι από αυτούς που θα κόψουν το νήμα.


Οι γνώσεις της στον αθλητισμό και η εμπειρία που έχει αποκτήσει μεγαλώνοντας γενεές παιδιών και «σφυρηλατώντας» Περιστεριώτες πρωταθλητές θα είναι δυνατά όπλα στην φαρέτρα της τοπικής αυτοδιοίκησης για να φτάσει ακόμη πιο ψηλά ο αθλητισμός του Περιστερίου.

Συνέντευξη στονΛευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο και στο ΠΙΝΑΚΙΟ

Φωτογραφίες: Ιουλία Παπαδημητρίου 

Κα. Κατσανού θα μας συστηθείτε, ποια είστε, τι κάνετε, με τι ασχολείστε;

«Είμαι γέννημα θρέμμα Περιστεριώτισσα και υπηρετώ ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής περίπου 28 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, τα περισσότερα εκ των οποίων στην πόλη μου»!


Χρόνια κάτοικος Περιστερίου και επιλέξατε  να θέσετε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν σε αυτήν την απόφαση;

«Θέλω και εγώ να συνεισφέρω με όποιον τρόπο μπορώ στην κοσμογονία  που επιτελείται τα τελευταία 12 χρόνια στον τόπο που ζω , που μεγάλωσα και που τώρα μεγαλώνουν και θα ζήσουν τα παιδιά μου».

Είστε καθηγήτρια φυσικής αγωγής σε σχολείο του Περιστερίου, οι μαθητές σας πως αντέδρασαν όταν έμαθαν για την υποψηφιότητα σας;


«Τόσο οι παλαιότεροι όσο και οι τωρινοί μαθητές μου με όχι μόνο το είδαν με θετική ματιά αλλά με ενθάρρυναν κιόλας σε αυτή μου την απόφαση».

 Είστε από τα πλέον αρμόδια άτομα να μιλήσουν για τον αθλητισμό στο Περιστέρι. Αλήθεια είναι μια πόλη που έχει τις υποδομές για να αθληθεί ο κόσμος της; Και αν ναι, θέλετε να μας πείτε ποιες είναι αυτές;

«Οι αθλητικές υποδομές στο Περιστέρι ευτυχώς για τους κατοίκους είναι πολλές αν αναλογιστεί κανείς τα δύο κολυμβητήρια , το ένα εκ των οποίων θα λειτουργήσει κατά πρότυπο τρόπο από τη νέα χρονιά , τα κλειστά γυμναστήρια που δεν είναι και λίγα , τα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, 5χ5, στίβου και βέβαια τους χώρους ήπιας άθλησης και βαδίσματος. Ασφαλώς για μας τους ανθρώπους του αθλητισμού ποτέ οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είναι αρκετές γιατί σκοπός μας είναι να δραστηριοποιήσουμε αθλητικά όλο τον πληθυσμό του Δήμου μας».

Είναι επιτυχία που σε λίγους μήνες θα λειτουργεί στον δήμο και δεύτερο κολυμβητήριο (στο λόφο Αξιωματικών);
«Όχι μόνο επιτυχία, επίτευγμα θα το χαρακτήριζα, όχι μόνο ως προς την κατασκευή του αλλά κυρίως ως προς τον "πράσινο" τρόπο λειτουργίας του».



 Υπήρξαν κάποιες διακρίσεις στο δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια;


«Φυσικά μην ξεχνάτε ότι από το Περιστέρι ξεπήδησαν μεγάλοι αθλητές παγκόσμιας κλάσης όχι μόνο σε δημοφιλή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αλλά και σε λιγότερο όπως η ενόργανη με το Μάρρα και η κολύμβηση με τον 17χρονο παγκόσμιο πρωταθλητή Χρήστου. Οι αθλητές αυτοί αποτελούν μαγνήτη για τα νέα περιστεριωτόπουλα και τους γονείς τους».



Στο άλσος υπάρχουν κάποια όργανα γυμναστικής θα μπορούσαν να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης;

«Επιβάλλεται το πετυχημένο πείραμα του άλσους να εφαρμοστεί και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Ήδη ο κόσμος καταλαβαίνοντας την αναγκαιότητα τέτοιων χώρων τους επιζητεί και έχει αποκτήσει συνείδηση προστασίας τους».
Ασχολείστε και με το Χορευτικό; Τι ακριβώς κάνετε εκεί; Ποια είναι τα μέλη του;

«Στο δήμο μας έχουμε τη χαρά και την τύχη να έχουμε μία από τις καλύτερες χορευτικές ομάδες παραδοσιακών και λαϊκών χορών στις οποίες έχει τη δυνατότητα κάθε δημότης να συμμετέχει είτε γνωρίζει από χορούς είτε όχι. Διδάσκονται και παρουσιάζονται χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Η δυναμική του χορευτικού οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική δασκάλα μας κυρία Αναστασία Ντούρου που δίνει πραγματικά την ψυχή της, και κατά δεύτερο λόγο στην αμέριστη στήριξη του δήμου σε ό,τι αφορά παραστάσεις, σεμινάρια που διοργανώνουμε , εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και υλικοτεχνική υποδομή. Το σημαντικότερο όμως ειναι η αντίληψη της ανάγκης της πολιτισμικής αγωγής όλων των δημοτών και κυρίως των νέων παιδιών που είναι το μέλλον του τόπου μας».


Παρατηρείται σήμερα πια πως τα νέα παιδιά, η γενιά του αύριο είναι καθηλωμένα μπροστά σε υπολογιστές και παιχνιδομηχανές. Υπάρχει ηλεκτρονικός εθισμός. Ο αθλητισμός για τα παιδιά της πόλης μας είναι μια διέξοδος;

«Το καλύτερο αντίδοτο στον ηλεκτρονικό εθισμό που βιώνουν τα παιδιά κάθε ηλικίας ανεξαρτήτως βιοτικού και κοινωνικού επιπέδου είναι ο κάθε μορφής αθλητισμός γιατί δεν ασκεί μόνο το σώμα αλά δημιουργεί στόχους και οράματα και απασχολεί δημιουργικά το μυαλό».

Τέλος, αν εκλεγείτε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας; Πως έχετε οραματιστεί την πόλη μας;

«Βασική μου επιδίωξη είναι η αθλητική και πολιτιστική αγωγή όλων των ανθρώπων από όπου και αν προέρχονται, που όμως ζουν στο Περιστέρι. Η δραστηριότητα κάθε μορφής από το απλό βάδισμα ως τον πρωταθλητισμό είναι επιτακτική ανάγκη κάθε ηλικίας και φύλου και δε μπορούμε παρά να το δούμε ως κοινωνικό αγαθό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου