Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το νεκροταφείο των τρένων

Φωτορεπορτάζ: Ερωδίτη Παπαποστόλου

Στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το νεκροταφείο βαγονιών του ΟΣΕ.
 Μέσα σε μια έκταση 1500 στρεμμάτων, στέκουν  εγκαταλελειμμένα  χιλιάδες βαγόνια και ντιζελάμαξες, σαν ακίνητα φαντάσματα. 


Τα μέταλλα είναι σκουριασμένα, οι πόρτες κρέμονται μισάνοιχτες, το εσωτερικό των βαγονιών είναι παρατημένο και τα γκράφιτι τα κάνουν να φαίνονται αλλόκοτα. Τα αγριολούλουδα έχουν πνίξει τα παλιά σιδερικά, δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε αυτά. Μοιάζουν με φύλακες, που μας κρατούν σιωπηλά μακριά τους. 


Οι σιδηροδρομικές γραμμές, ανενεργές πλέον, δίνουν την εντύπωση ότι εκτείνονται προς το άπειρο.

Όταν τα επισκέφτηκα, πλησίαζε μια καλοκαιρινή μπόρα, και τα απειλητικά σύννεφα έκαναν το σκηνικό να μοιάζει ακόμα πιο απόκοσμο και τρομακτικό. 

Καθώς στεκόμουν στην κορυφή ενός βαγονιού, ένα τρένο πέρασε και χάθηκε στον ορίζοντα…αφήνοντάς μου την αμφιβολία, αν ήταν αληθινό, ή αν ήταν απλά ένας απόηχος, ένα φάντασμα του παρελθόντος μιας περιοχής που παλιότερα έσφυζε από κίνηση και ζωή. Μπείτε και στο blog της Έρης: anightlily.blogspot.gr



1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα! Μηπως θα μπορούσες να μ πεις π ακριβώς στ νεα ιωνια βρίσκεται αυτο τ νεκροταφείο των τρένων; Θα ήθελα να τ επισκεφτώ για να τραβήξω μερικές φωτογραφίες κ δν είμαι σίγουρη πως ν πάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή