Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Plan Toys: Παιχνίδια που ακονίζουν φαντασία, αισθήσεις και δεξιότητες



Η Βικτωρία Κουρκάκη μας ξεναγεί στον κόσμο των plan toys
Βικτωρία Κουρκάκη: τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν με κινητά και υπολογιστές αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την αξία του παιχνιδιού. Χρειάζεται όμως η συμβολή και η ενασχόληση των γονιών

Το παιχνίδι σε συνδυασμό με την φαντασία θεμελιώνουν τον χαρακτήρα του παιδιού, του δίνουν ερεθίσματα βελτιώνοντας τις δεξιότητες του. Σε μια εποχή που το παιχνίδι τείνει να γίνει συνώνυμο με τα τάμπλετς το Πινάκιο παρουσιάζει τα πιο προσκείμενα προς τα παιδιά παιχνίδια. Τα Plan Toys.
Φτιαγμένα από ξύλο διεγείρουν τις αισθήσεις των παιδιών παίζοντας τα…
Ξεναγηθήκαμε στο κατάστημα της οδού Ιπποκράτους 10 όπου η κα. Βικτωρία Κουρκάκη μας «ταξίδεψε» σε έναν κόσμο που συνόρευε με παραμύθι. Η ίδια μιλώντας στο Πινάκιο υπογράμμισε πως χρειάζεται και η ενασχόληση των γονιών με τα παιδιά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο


Plan toys… παιχνίδια ξεχωριστά, παιχνίδια ιδιαίτερα.  Γιατί είναι μοναδικά;


«Ξεχωρίζουν για τη ζεστασιά τους, την κατασκευή τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνονται στα παιδιά. Εξάπτουν τη φαντασία τους, τη δημιουργικότητά τους και τα προτρέπουν να εστιάσουν και να αφοσιωθούν στο παιχνίδι, να το εξερευνήσουν! Η κατασκευή των παιχνιδιών της PlanToys είναι επίσης μοναδική, καθώς αξιοποιεί γερασμένα καουτσουκόδεντρα που διαφορετικά θα καιγόντουσαν. Τα χρώματα και οι βαφές είναι μη τοξικές, με μελάνι σόγιας και μελάνι νερού, ενώ χρησιμοποιείται  για τις συνδέσεις κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη. Η εταιρεία είναι η πρώτη παγκοσμίως που εφαρμόζει βιώσιμη πολιτική σε όλα τα επίπεδα, από τον τρόπο που παράγει ενέργεια για το εργοστάσιο ως τους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να παίξει το παιδί και να αξιοποιήσει ένα παιχνίδι, πχ ο καλόγερος που γίνεται και σκηνή!!».

Ποια είναι τα παιχνίδια που προτιμούν περισσότερο τα παιδιά και ποια είδη προτιμούν οι γονείς;


«Τα παιδιά τρελαίνονται με τα μουσικά όργανα της PlanToys και τα σφυροκοπήματα! Οι γονείς προτιμούν και ενθουσιάζονται με τα εκπαιδευτικά μας παιχνίδια και τους ευφάνταστους τρόπους που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να αναπτύξουν τα παιδιά τις αισθήσεις τους, τη λεπτή κινητικότητα και τη φαντασία».

Ποιο παιχνίδι θεωρείτε εσείς ως πιο ενδιαφέρον;



«Το αγαπημένο μου είναι ένας λαβύρινθος με μπάλες ισορροπίας! Μπορείς να δημιουργήσεις διαφορετικές διαδρομές για τη μπάλα, ενισχύοντας την εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας και το συντονισμό ματιού-χεριού». 


Σας θλίβει το γεγονός ότι τα παιδιά πλέον αντί να παίζουν είναι εγκλωβισμένα μπροστά από οθόνες υπολογιστών, τάμπλετς και κινητών;


«Θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Η εποχή μας είναι όντως συνδεδεμένη με την τεχνολογία. Το θέμα είναι πως αξιοποιούμε αυτή τη τεχνολογία. Ναι. τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν με κινητά και υπολογιστές αλλά αυτό δεν υποβαθμίζει την αξία του παιχνιδιού. Χρειάζεται όμως η συμβολή και η ενασχόληση των γονιών! Τότε αυτά τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά!».


Η ηλεκτρονική εισβολή στην ζωή μας, μπορεί να αποβάλει την παιδικότητα  και να βλάψει την παιδική φαντασία;


«Όχι, καθόλου! Η φαντασία των παιδιών θα βρει χώρο να εκφραστεί αρκεί να τους δώσουμε το ερέθισμα, αρκεί να ασχοληθούμε λίγο μαζί τους. Όλοι έχουμε ανάγκη να συνδεόμαστε με την παιδικότητα μας. Μας ισορροπεί και μας συνδέει με τα παιδιά πιο εύκολα!».

Τέλος ποια είναι τα επόμενα σχέδια για την εταιρεία σας;


«Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το δίκτυο μας και να δημιουργήσουμε χώρους εκπαίδευσης και παιχνιδιού για τα παιδιά! Σκοπεύουμε να κάνουμε εκδηλώσεις για τους γονείς και τα παιδιά ώστε να διαδώσουμε την αξία του βιώσιμου παιχνιδιού και τη χαρά που φέρνει ένα ξύλινο παιχνίδι – μας ενώνει με τη γη και μας ισορροπεί!».









Ακούστε το ηχητικό αρχείο της συνέντευξης: 
 

Δείτε επίσης: Η σημασία του παιχνιδιού στην ψυχολογία του παιδιού




Διεκδικήστε υπέροχα παιχνίδια από την Plan Toys

Στείλτε τα στοιχεία σας  (όνομα, mail και περιοχή) στο pinakio.blog@gmail.com  αφού πρώτα κάνετε like στην σελίδα μας στο facebook  https://www.facebook.com/pinakio/   για να διεκδικήσετε τα εξής:
(Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για τους κατοίκους των Αθηνών και η προθεσμία συμμετοχής έως 24 Νοέμβρη):


Κλάσματα

Το σετ αυτό εστιάζεται στην κατανόηση των κλασμάτων με τη βοήθεια των σχημάτων, όπως είναι οι κύκλοι, τα τετράγωνα, τα τρίγωνα και άλλα σχετικά αντικείμενα. Το σετ κλασμάτων μπορεί να παιχτεί μόνο του ή σε συνδυασμό με κάποιο άλλο σετ, για να ενισχυθεί η δυνατότητα εκπαίδευσης. Τα παιδιά μαθαίνουν την αναλογική σχέση μεταξύ του τμήματος και του συνόλου και το γεγονός ότι κάθε γεωμετρικό σχήμα μπορεί να διαιρεθεί σε πολλά ίσα τμήματα.
Διαστάσεις: 32.0 x 29.5 x 3.5 cm
Διαστάσεις συσκευασίας: 36.0 x 46.5 x 21.0 cm

Μαϊμουδάκια στη σειρά


Ένα κλασσικό παιχνίδι τετράλιζας με θέμα τα μαϊμουδάκια! Βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τη στρατηγική τους, τη λογική σκέψη και την κοινωνική δεξιότητα τους.
Διαστάσεις: 18.0 x 22.4 x 6.0 cm


Κρίκετ

Ένα ατομικό και ομαδικό παιχνίδι με πρωτότυπο σχεδιασμό που μπορεί να απολαύσει το παιδί με τους φίλους και την οικογένειά του.
Διαστάσεις: 6.0 x 4.0 x 56.0 cm

Κροκόδειλος που κινείται -ουράνιο τόξο

Ο κροκόδειλος κουνάει το κεφάλι και την ουρά του πάνω και κάτω κάνει ένα κλικ-κλακ ήχο όταν τραβήξετε το σχοινάκι του.
Διαστάσεις: 9.5 x 22.5 x 9.5 cm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου