Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ενδυναμώστε τους κοιλιακούς ακολουθώντας τις συμβουλές της Ελευθερίας Γιαννάδου


Σίγουρα σε ένα κορμί ιδιαίτερα ελκυστικοί είναι οι κοιλιακοί. Είτε αντρικό είτε γυναικείο το σώμα, κακά τα ψέματα οι κοιλιακοί «μαρτυρούν» την καλή φυσική κατάσταση. Η Ελευθερία Γιαννάδου από την Καστοριά μας δείχνει ασκήσεις ενδυνάμωσης τους. Βαθιά ανάσα και φύγαμε…


Άσκηση 1
Στηρίξου σανίδα (οι ώμοι κάτω από τους καρπούς, και το σώμα μία ευθεία) και σφίξε δυνατά την κοιλιά σου . Όσο πιο χαμηλά στηρίζεσαι, τόσο πιο δύσκολη είναι η άσκηση.


Σήκωσε το ένα χέρι μπροστά, στην ίδια ευθεία με το σώμα σου, προσπαθώντας να κρατήσεις το υπόλοιπο σου σώμα εντελώς ακίνητο. Τοποθέτησε ξανά το χέρι σου κάτω και άλλαξε χέρι. Κάνε 20 αλλαγές.


Άσκηση 2
Στηρίξου πάλι σανίδα. Σήκωσε το δεξί σου χέρι μπροστά στην ίδια ευθεία με το σώμα σου, και το αριστερό σου πόδι πίσω τεντωμένο.

Λύγισε το πόδι που έχεις ψηλά (αριστερό) κοντά στην κοιλιά σου, και ακούμπησε το με το χέρι που είχες τεντωμένο μπροστά (δεξί), χωρίς να χαλάσεις την στάση του κορμού σου.

Τέντωσε τα ξανά στην αρχική θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις και άλλαξε χέρι και πόδι.

Άσκηση 3
Ξάπλωσε και τέντωσε τα πόδια σου κάθετα.

Βάλε δύναμη στην κοιλιά σου, σπρώξε προς τα πάνω τα πόδια σου, έτσι ώστε να σηκωθεί η λεκάνη σου από κάτω.

 Μόλις την κατεβάσεις, χαμήλωσε το ένα πόδι.

Γύρισε στην αρχική θέση, ανέβασε πάλι λίγο την λεκάνη σου, και χαμήλωσε το άλλο σου πόδι.

Κάνε 2 σετ των 12 επαναλήψεων.

Άσκηση 4
Κάθισε στην λεκάνη σου με την μέση σου κυρτή προς το δάπεδο και σφίξε δυνατά την κοιλιά σου. Τέντωσε τα πόδια σου μπροστά και άνοιξε τα.

Όπως είναι τεντωμένα σταύρωσε τα.

Επανέλαβε και ανοιγόκλεισε τα 20 φορές. Ξεκουράσου μισό λεπτό και επανέλαβε.











1 σχόλιο: