Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Το αύριο των επιτυχιών δηλώνει «παρών» - Ασημένια η Χριστίνα Σάκκου

Η Χριστίνα Σάκκου με το ασημένιο μετάλλιο και την ελληνική σημαία

Σε μια Ελλάδα που η κρίση όλο και περισσότερο βαθαίνει τις ελπίδες μας μέρα με την μέρα είναι πια λιγοστές οι ειδήσεις που προκαλούν ψυχική τόνωση και ευφορία. 
Η νέα γενιά, τα παιδιά που έρχονται από πίσω για να παραλάβουν ένα μέλλον δύσκολο φαίνεται ότι έρχονται με ορμή για να φέρουν στην χώρα την αξιοπρέπεια που της πρέπει.
Στην μακρινή -από τα αστικά κέντρα- Πτολεμαΐδα η Εορδαϊκή Δύναμη, το «εργαστήρι πρωταθλητών» συνεχίζει να «παράγει» αθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου για το Πινάκιο 

Τρανή απόδειξη η τελευταία διεθνή επιτυχία που κατέγραψε η νεαρή αθλήτρια της Εορδαϊκής Δύναμης, Χριστίνα Σάκκου η οποία κατάφερε και κρέμασε στο λαιμό της το αργυρό μετάλλιο σε μια απαιτητική διοργάνωση, στο  15ο  Galeb Belgrade Trophy-Serbia Open 2016
Πιο συγκεκριμένα η μικρή Χριστίνα Σάκκου κατέκτησε την 2η θέση  στην κατηγορία παίδων - κορασίδων -44 κιλά , μετά από 5 δύσκολους αγώνες χάνοντας στον τελικό από την αθλήτρια της Ρωσίας.


Εμπειρίες και παραστάσεις για το μέλλον
Στο βάθρο των νικητών

Όλη η εικόνα  της ομάδας της Εορδαϊκής Δύναμης που  συμμετείχε στο 15ο  Galeb Belgrade Trophy-Serbia Open 2016 ήταν αρκετά ικανοποιητική. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως επρόκειτο για  μια διοργάνωση όπου συμμετείχαν πάνω από 1300 αθλητές από 45 χώρες.


Ο προπονητής των επιτυχιών
Ο προπονητής Χρίστος Χριστίδης δεξιά, η νέα φουρνιά της Εορδαϊκής Δύναμης και αριστερά η τριταθλήτρια κόσμου Γραμματική Χριστίδου


Όταν κάτι επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Και αυτό που γίνεται με τον προπονητή της Εορδαϊκής Δύναμης Χρίστο Χριστίδη - ο οποίος μέσα από την δουλειά του αναδεικνύει συνεχώς  ταλέντα και πρωταθλητές- αποδεικνύει πως ο ίδιος δουλεύει πολύ σκληρά. Σίγουρα αν ήταν σε άλλη χώρα θα είχε «ανταμειφθεί» ανάλογα αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα της αφάνειας και της αδιαφορίας αυτό δεν συμβαίνει. Γνωρίζοντας τον Χρίστο και τους «αγώνες» του εδώ και 12 χρόνια νιώθεις πως η Πολιτεία γυρίζει την πλάτη της σε αυτούς που μοχθούν για ένα καλύτερο αύριο.  Και όμως αυτοί οι Έλληνες σαν τον Χριστίδη και τους αθλητές της Εορδαϊκής έχουν το σθένος και το θάρρος να τραβήξουν την Ελλάδα από το σκοτάδι εκεί όπου ο ήλιος λάμπει… εκεί όπου το φως είναι  η ζωή και το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου