Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δήμητρα Ευαγγελοπούλου: Με οδηγούν τα όνειρα μου



Η Δήμητρα Ευαγγελοπούλου είναι μόλις 20 χρονών και ονειρεύεται να κατακτήσει τον κόσμο. Εφόδια της το ταλέντο της και η πίστη της.

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

 Στο Πινάκιο μιλά για την πρώτη της φορά που ανέβηκε στο σανίδι αλλά και με ποιους θα ήθελε σε λίγα χρόνια να βρίσκεται στην σκηνή. Κάνει λόγο για τις ευκαιρίες που της στέρησαν οι προηγούμενες γενιές αλλά και πως η δικιά της θα δημιουργήσει νέες.
Το κορίτσι από την Θεσσαλονίκη έχει αστέρι και με οδηγό αυτό θα ξεφυλλίσσει τις πιο όμορφες σελίδες της ζωής της που θα είναι πολλές και λαμπερές.

Δήμητρα Ευαγγελοπούλου, ποια είσαι, με τι ασχολείσαι; Συστήσου μας;


«Με λένε Δήμητρα, είμαι 20 χρονών και ασχολούμαι με το θέατρο και την μουσική».

Τι ακριβώς έχεις κάνει; Έχεις λάβει μέρος σε παραστάσεις;


«Έκανα 11 χρόνια ερασιτεχνικό θέατρο στη ΧΑΝΘ, όπου στο τέλος κάθε χρονιάς ανεβάζαμε παράσταση. Είμαι στο τρίτο έτος των σπουδών μου στη σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Θεάτρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Φέτος μπήκα στη θεατρική ομάδα της Αγ. Μαρίνης στην Τούμπα όπου θα ανεβάσουμε μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση το Δεκέμβριο και μια ακόμα το καλοκαίρι».

Ποια ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκες στο σανίδι;


«Η πρώτη φορά που ανέβηκα στο σανίδι ήταν όταν ήμουν 8 χρονών και συμμετείχα στην παράσταση "Ο κλέφτης των αστεριών" στο θέατρο Αυλαία».

Είσαι μόλις 20 χρονών και έχεις κατασταλάξει στο τι θες…έχεις συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος που έχεις να διανύσεις;


«Είναι αρκετά δύσκολος ο δρόμος που θέλω να ακολουθήσω, διότι το θέατρο είναι ένα επάγγελμα που δεν έχει πλέον τις προοπτικές που υπήρχαν παλαιότερα, κυρίως λόγω οικονομικών δυσκολιών της χώρας μας. Θέλω όμως να παλέψω γι' αυτό που αγαπάω και πιστεύω θα καταφέρω να ανταποκριθώ στις δυσκολίες που ίσως υπάρξουν αργότερα».

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;

«Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον κ. Παναγιώτη Πετράκη διότι είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος και θαυμάζω αυτά που έχει κάνει ως τώρα. Επίσης θα μ' άρεσε να συνεργαστώ με την Χρύσα Παππά, τον Παντελή Καναράκη, τον Γιώργο Καπουτζίδη και την Σία Κοσκινά γιατί έχουν πολύ καλές υποκριτικές ικανότητες».

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σήριαλ, ποια ταινία και ποιο θεατρικό έργο;

«Το αγαπημένο μου σήριαλ είναι "Το παρά πέντε", η αγαπημένη μου ταινία το "Chicago" και το αγαπημένο μου θεατρικό έργο το "Επτά επί Θήβας"».

Ποιον ρόλο έχεις ζηλέψει;


«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ζηλέψει κάποιο ρόλο συγκεκριμένα, αλλά πάντα όταν βλέπω κάτι μ αρέσει να μπαίνω στην θέση κάθε ρόλου και πλέον το κάνω ασυνείδητα πολλές φορές».

Ζεις στην Θεσσαλονίκη, πως είναι η ζωή για έναν νέο άνθρωπο σήμερα; Υπάρχουν ευκαιρίες;

«Υπάρχουν πολλές δυσκολίες σήμερα, όμως πιστεύω πως οι περισσότεροι νέοι προσπαθούν να φτιάξουν κάτι καλύτερο. Δεν υπάρχουν τόσο πολλές ευκαιρίες στις μέρες μας όμως μπορούμε να τις δημιουργήσουμε εμείς αν θέλουμε. Είναι βέβαια δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο».

Τέλος, αν θα μπορούσες τον κόσμο ν’ άλλαζες τι θα έκανες;

«Αν μπορούσα… Ίσως θα έκανα τον κόσμο πιο ανθρώπινο, με περισσότερη καλοσύνη και θα προσπαθούσα ίσως για μια καλύτερη κυβέρνηση οπου θα νοιάζεται πραγματικά γι' αυτή τη χώρα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου