Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

«Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας»

Η ομάδα του H-Ug project επέστρεψε στη βάση της μετά από ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στην Ουγκάντα, και ετοιμάζει μια θεματική εκδήλωση γεμάτη εικόνες, βίντεο και ζωντανές μαρτυρίες. Η εκδήλωση «Η Ουγκάντα μέσα από τα μάτια μας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.30- 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123, Καλλιθέα).


Η δράση του
«Το H-Ug project είναι ένα εθελοντικό, αυτόνομο και ανεξάρτητο πρόγραμμα, το οποίο έλαβε χώρα στην Ουγκάντα από τις 22 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου στις πόλεις του Wakiso, Wobulenzi και Luweero. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος η ομάδα του H-Ug επισκέφθηκε συνολικά 5 σχολεία και αλληλεπίδρασε με 1800 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιμόρφωσε 100 φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Ndejje, καθώς επίσης συνάντησε εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της χώρας. Στόχος του προγράμματος ήταν να ενημερώσει και να παροτρύνει  μαθητές όλων των ηλικιών και φοιτητές να κυνηγήσουν τα όνειρα τους μέσα από ευκαιρίες σπουδών και κατάρτισης που ξεπερνούν τα γεωγραφικά όρια της χώρας. Επίσης, το H-Ug project είχε την ευκαιρία να προβάλει μέσα από τις δράσεις του τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα, πράγμα το οποίο συγκίνησε αλλά και ενέπνευσε τους κατοίκους της αφρικανικής χώρας».


Ο Πατέρας Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ουγκάντα
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Πατέρας Αντώνιος Μουτιάμπα από την Ουγκάντα, ο οποίος θα μοιραστεί όχι μόνο την εμπειρία του μέσα από το Η-Ug project αλλά και το έργο που πραγματοποιεί ο ίδιος στην Ουγκάντα τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα του HU-g θα ταξιδέψει τους παρευρισκομένους μέχρι τη μακρινή Ουγκάντα μέσα από την εξιστόρηση εμπειριών και θα επιδιώξει μέσα από τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, να μειώσει τη χιλιομετρική και πολιτισμική απόσταση Ελλάδας - Ουγκάντας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μιλήσουν η Ελένη Καραγιάννη,Εικαστικός και Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων η οποία θα μας διηγηθεί την εμπειρία της ως εθελόντρια στη Ρουάντα και ο Ζυλιέν Μακαλού από το Κονγκό, φοιτητής στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., ο οποίος θα μοιραστεί τις εμπειρίες του στη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου