Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Χάρης Ψυχογιός στο Πινάκιο: Δεν φοβόμαστε και προσδοκούμε την Ανάπτυξη



Ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης των εκδόσεων Ψυχογιός,  Χάρης Ψυχογιός



Κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στις εποχές οι εκδόσεις Ψυχογιός φαίνεται να σηκώνουν το ανάστημα τους και συνεχίζουν να πορεύονται με την ίδια συνταγή των 35 χρόνων από την ημέρα που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο. 



Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος



Ο Χάρης Ψυχογιός μιλώντας στο Πινάκιο έκανε λόγο για την τελευταία τους κίνηση (σ.σ  η οποία δείχνει μια φιλοσοφία που διακρίνεται από δυναμισμό) να ανοίξουν έναν πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας. 

«Δεν φοβόμαστε! Αν συνέβαινε το αντίθετο τότε δεν θα πράτταμε τέτοιου είδους κινήσεις. Δεν σας κρύβω πως προσδοκούμε για την ανάπτυξη, προσδοκούμε για το καλύτερο. Εδώ και 35 χρόνια που εκδίδουμε βιβλία επενδύουμε στον πολιτισμό και αυτό το κάνουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως από το 2000 μέχρι σήμερα δεν έχουμε αυξήσει καθόλου τις τιμές μας, ότι αύξηση έχει καταγραφεί έχει συμβεί λόγω της ανόδου του ΦΠΑ».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:  


Ο Πολυχώρος




Στιγμιότυπο από την κοπή της κορδέλας. Από αριστερά: Νίνα Ψυχογιού, Χάρης Ψυχογιός, Θάνος Ψυχογιός

Ο Πολυχώρος που βρίσκεται στις αρχές της Εμ. Μπενάκη στην Αθήνα είναι καλαίσθητος και διακρίνεται από πολλές καινοτομίες, οι οποίες εξιτάρουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Άλλωστε στα πηγαδάκια ακούστηκε πως οι ιθύνοντες των εκδόσεων Ψυχογιός έψαχναν πάρα πολύ καιρό τον χώρο και τον διαμόρφωσαν με πολύ προσοχή στις λεπτομέρειες.
Κατά την διάρκεια του Αγιασμού
Εντός του βιβλιοπωλείου






Η Πίπη Φακεδομύτη και οι λαμπεροί καλεσμένοι

Η Πίπη η Φακεδομύτη

Ανάμεσα στους οικοδεσπότες ήταν και ήρωες παραμυθιών που στην Ελλάδα έκαναν την παρουσία τους μέσα από τα βιβλία του Ψυχογιού. Η Πίπη Φακεδομύτη, ο Κάπταιν – Χουκ, ο λοχαγός Κορέλλι, ο Χάρι Πότερ έδωσαν παραμυθένια διάσταση στην μαγική βραδιά που ο πολυχώρος άνοιξε τις πύλες του στον κόσμο. 
Βρασίδας ο Αχινός και ο Χάρι Πότερ


Στα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου: πολύτιμοι συνεργάτες του εκδοτικού οίκου, όπως επιμελητές, μεταφραστές, τυπογράφοι, βιβλιοδέτες, βιβλιοπώλες, δημοσιογράφοι από το χώρο του πολιτισμού και του βιβλίου και φυσικά αγαπημένοι και πολυδιαβασμένοι συγγραφείς, όπως  ο Θάνος Κονδύλης,  η Λένα Μαντά, η Χρυσηίδα Δημουλίδου, ο Γιάννης Καλπούζος, ο Δημήτρης Στεφανάκης, ο Στέφανος Δάνδολος, ο Μάνος Κοντολέων, η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, η Μαρία Τζιρίτα, η Φανή Πανταζή, ο Νίκος Πιλάβιος, ο Χρήστος Δημόπουλος, ο Γιώργος Λεμπέσης, ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου, η Πένυ Παπαδάκη, η Αγγελική Βαρελλά, η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, η Γιώτα Φώτου και πολλοί άλλοι.
Παρόντες ήταν και οι συγγραφείς που έχουν αγαπηθεί όχι μόνο από το αναγνωστικό, αλλά και από το τηλεοπτικό κοινό, όπως η Μαρί Κυριακού, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Ο Λοχαγός Κορέλι κρατά το μαντολίνο του
Η συγγραφέας που έχει μεγαλώσει 3 γενιές παιδιών με τα παραμύθια της η κα. Αγγελική Βαρελά

"Συλλάβαμε" τον Captain-Hook να ξεφυλίζει με τον δικό του τρόπο βιβλία


Ο Θάνος Κονδύλης με την Χρυσηιδα Δημουλίδου 

Ο συγγραφέας Θάνος Κονδύλης με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου





Σταματίνα Τσιμτσιλή, Νίνα Ψυχογιού, Μαρί Κυριακού







Η ομάδα Πλαστελίνη "έντυσε" με μουσική την βραδιά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου