Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Το Πινάκιο στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση "Ανάσα Αξιοπρέπειας"



Φωτογραφίες: Ηλίας Βερβαινιώτης
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο, καθώς χιλιάδες πολίτες προσέρχονται ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook.



«Πλημμύρισε» κόσμο το κέντρο

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 15.000 άτομα στο Σύνταγμα. Γύρω στις 19:30 το απόγευμα, ο κόσμος είχε κατακλύσει το κέντρο, καθώς η Λεωφόρος Αμαλίας από την Όθωνος ως την Βουκουρεστίου, αλλά και σχεδόν ολόκληρη η πλατεία ήταν γεμάτη πολίτες όλων των ηλικιών.
Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στην οδό Φιλελλήνων από την Σταδίου, ενώ κλειστή είναι και η Βασιλίσσης Σοφίας ως το ύψος της Σέκερη.
Νέοι και ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, κρατώντας ελληνικές σημαίες φωνάζουν δυναμικά «Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε».

Τα συνθήματα


Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με συνθήματα όπως «Η Ευρώπη ανήκει στους Έλληνες, «Ψηλά το κεφάλι, ούτε βήμα πίσω», «Σεισάχθεια», «Δεν χρωστάμε- Δεν πληρώνουμε».
Μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι, είναι και «Μέρκελ, Σόιμπλε μασκαρά, πάρτε την τρόικα και φύγετε μακριά», «Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί», ενώ πολύ συχνά όλοι μαζί τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Και οι Podemos

Στο Σύνταγμα βρίσκονται και εκπρόσωποι του ισπανικού κόμματος των Podemos, αλλά και Κούρδοι και Σύριοι πρόσφυγες.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων, με κεντρικό σύνθημα: «Ανάσα Αξιοπρέπειας! Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν κάνουμε πίσω! Νικάμε».

Και εκτός συνόρων
Εκτός από την Αθήνα, ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώθηκαν σε πολλές πόλεις σε όλη την επικράτεια, την Κύπρο, το Παρίσι, την Φρανκφούρτη έξω από το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σε πολλές ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις.





 Το tweet του Πρωθυπουργού


«Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης, είναι η δύναμή μας», έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανεβάζοντας και φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου