Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Flash: Ο υπερήρωας που δρα πιο γρήγορα από την αστραπή

Ο σύγχρονος Θεός Ερμής που ζει στα κελιά των comic και προλαμβάνει γεγονότα που μοιάζουν αναπότρεπτα

Ένας ήρωας που «αδικήθηκε» από το αναγνωστικό κοινό των comic-lovers παρά τις ξεχωριστές ικανότητες του, την τόλμη του και την αυτοθυσία που επιδεικνύει σε κάθε περίπτωση δεν είναι άλλος από τον Flash, τον άνθρωπο αστραπή . 
Ο άνθρωπος-αστραπή με την κόκκινη στολή δεν διστάζει να τρέξει με αυταπάρνηση νικώντας ακόμη και τον άνεμο προκειμένου να σώσει όσους κινδυνεύουν.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που τον έχουν παρομοιάσει με τον φτερωτό Θεό Ερμή των comic καθώς η όψη του είναι γαλήνια όταν δεν φορά την στολή με τον κεραυνό όταν όμως βρίσκεται σε δράση ξεπερνά ακόμη και την ταχύτητα της σκέψης και δρα με σύνεση προλαμβάνωντας γεγονότα που μοιάζουν αναπότρεπτα.

 Η επιστροφή του Flash
Για όλους εκείνους που χρησιμοποίησαν το όνομα Flash πριν και μετά απ` αυτόν -ο Jay Garrick, o Wally West, ο Bart Allen- ο Βarry Allen ήταν ο σπουδαιότερος που φόρεσε ποτέ την κόκκινη στολή με τη χρυσή αστραπή. Όταν μία τεράστια σύγκρουση απείλησε το πολυσύμπαν των υπερηρώων της DC, ο Barry θυσίασε τη ζωή του για να αποτρέψει την καταστροφή του. 
Τώρα, η επιστροφή του Barry Allen στη ζωή έχει γίνει δεκτή απ
 όλους με ενθουσιασμό... που ο ίδιος δεν ασπάζεται. Μα υπάρχει ένας απώτερος σκοπός πίσω από την επιστροφή του Barry, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, και έχει σχέση με μία περίεργη δολοφονία που συνέβη στο εγκληματολογικό εργαστήριο του Central City και η οποία φαίνεται πως είχε στόχο να επαναλάβει το ατύχημα που έδωσε στον Barry τις εκπληκτικές του δυνάμεις.
Ο,τι συνέβη όταν ο Barry Allen δραπέτευσε από το εξωδιαστατικό ενεργειακό πεδίο που είναι γνωστό ως Ταχυενέργεια, τον άλλαξε με τρόπους που ακόμα δεν μπορεί να κατανοήσει... και ίσως να μην μπορέσει μέχρι να είναι πολύ αργά. 


Οι κορυφαίοι δημιουργοί Geoff Johns και Ethan Van Sciver, υπεύθυνοι για την επιστροφή του Green Lantern στο σύμπαν της DC Comics, αφηγούνται με μοναδικό τρόπο την αναγέννηση του μύθου του Flash και κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Anubis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου