Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Το μυστικό πίσω από τους καθρέφτες



Μια σύνθεση ενός κειμένου που οφείλεται στην φωτογραφία της Ντίνας Παπαγεωργίου την οποία δημοσίευσε στην σελίδα «Γυρολιμνιά».

Το κείμενο που ακολουθεί αφιερωμένο στην Ντίνα λοιπόν που με εμπνέει με τις φωτογραφίες της, αλλά και στους ερωτευμένους που παρασύρουν Λίμνη και Ουρανό να καθρεφτίζει τις πιο ευαίσθητες σκηνές της ζωής τους!

Κείμενο: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφία: Ντίνα Παπαγεωργίου από την Γυρολιμνιά

Η κοινή τους ζωή ανάμεσα σε δύο καθρέφτες φυσικούς που αποτυπώνουν πάνω τους την κάθε τους κίνηση, το κάθε τους φιλί, την κάθε τους αγκαλιά.
Μάρτυρες αυτόπτες μα πάντα σιωπηλοί και έμπιστοι.
Γι’ αυτό τον λόγο δεν φοβούνται να εξωτερικεύσουν ό,τι νιώθουν χαρίζοντας στους δύο καθρέφτες στιγμές απόκρυφα ρομαντικές που και οι ίδιοι χαίρονται να τους σκιαγραφούν πάνω στις δικές τους επιφάνειες.
Ο επίγειος καθρέφτης είναι η Λίμνη που έχει ποτιστεί με τον έρωτα τους και ως ανταμοιβή τους προσφέρει καταφύγιο για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους παράξενους περίοικους.
Ο δεύτερος καθρέφτης είναι ο Ουρανός…που παραμερίζει τα σύννεφα για να χύνεται άπλετο φως στις καρδιές τους.
Λένε πως ο Ουρανός και η Λίμνη ήταν κάποτε ζευγάρι, το πιο αγαπημένο που είχε γνωρίσει η πλάση όλη. Μα οι Θεοί τους φθόνησαν και τους καταράστηκαν να είναι στέκουν πάντα αντικριστά αλλά να μην μπορούν να  ενώσουν τις ψυχές τους.
Εκείνη στέγνωσε από την στεναχώρια της, μα εκείνος παραβίασε τον άγραφο νόμο που δεν θέλει τους άντρες να κλαίνε και έτσι βουρκώνει και πλημμυρίζει την αγαπημένη του  για να την κρατά ζωντανή αιώνια.
Χιλιάδες χρόνια μετά, σήμερα, οι κύκνοι αυτοί που κολυμπούν πλάι-πλάι θυμίζουν σε πολλά το ζευγάρι που έζησε τον παράφορο έρωτα του  πριν ακόμη γεννηθούν οι μύθοι.
Κι έτσι εν αγνοία των ερωτευμένων κύκνων Ουρανός και Λίμνη τους προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα και τις κακόβουλες πράξεις. Εκείνος βρέχει δυνατά οποιονδήποτε τους πλησιάσει για να τους βλάψει, ενώ εκείνη κυματίζει  για να διώξει κάθε λογής «παράσιτα» από θα έβλαπταν το ερωτευμένο ζευγάρι.
 Άλλωστε μέσα από αυτό καθρεφτίζουν το δικό τους έρωτα που δεν έσβησε ποτέ, παρόλο που κυνηγήθηκε από Θεούς και δαίμονες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου