Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Mind-attack με ραδιο-φονική διάθεση


Απολαύστε το τελευταίο mind-attack που το εξαπέλυσα από το idradio.gr  και στείλτε μας την κριτική σας ή τις παρατηρήσεις... Καλή απόλαυση!


Παντρεύεστε; Παρακολουθήστε πρώτα το εξειδικευμένο σεμινάριο




Ένα σεμινάριο διαφορετικό από τα άλλα, αποκλειστικά και μόνο, για Νύφες!

Η ευθύνη των περισσότερων αποφάσεων για τον γάμο βαρύνει περισσότερο τις γυναίκες. Συχνά και από δική τους επιλογή. Ο φόβος για το τελικό αποτέλεσμα του γάμου τους τις κατακλύζει συχνά με άγχος, εκνευρισμό και σύγχυση. Επιπρόσθετα, η εμπλοκή των οικογενειών και η πολυγνωμία τις μπερδεύουν, ενώ η έλλειψη σωστής και ολοκληρωμένης πληροφόρησης επιτείνει την ανησυχία τους. Το αποτέλεσμα είναι να μην απολαμβάνουν την διαδικασία για μία από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής τους.

Ο Καστράτο του Αρκά και ο...Φον Αλτσχάιμερ

Οι διακόσιες κλειτορίδες της Μαρίας Βοναπάρτη

Συγγραφέας: Αλίξ Λεμέλ
Μετάφραση: Γιώργος Καλαμαντής

Με τι αντιστοιχούν αυτές οι «200 κλειτορίδες»; Και γιατί συνδέθηκε μαζί τους το όνομα της Μα-
ρίας Βοναπάρτη;  Το 1924 η πριγκίπισσα Μαρία Βοναπάρτη, σύζυγος του πρίγκιπα Γεωργίου της Ελλάδας, υπογράφει ως Α.Ε. Ναρτζανί, ένα επιστημονικό ιατρικό άρθρο για τις ανατομικές αιτίες της γυναικείας ψυχρότητας. Οι «διακόσιες κλειτορίδες» είναι το δείγμα που ισχυρίστηκε η Γαλλίδα ψυχαναλύτρια ότι μελέτησε με στόχο να επικυρώσει τη δική της άποψη για τη γυναικεία ψυχρότητα: αντίθετα προς τη θεωρία του Σίγκμουντ Φρόυντ, πως οι αιτίες της γυναικείας ψυχρότητας είναι ανατομικές.  Η συνέχεια είναι σχεδόν μυθιστορηματική... Η Μαρία Βοναπάρτη γνωρίζει πως ο Φρόυντ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη θεωρία του. Εκείνη θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση μαζί του. Εκείνος θα πέσει στην παγίδα.
Με τον τρόπο μιας αστυνομικής έρευνας, ψυχαναλυτικής και λογοτεχνικής, η Αλίξ Λεμέλ αφηγείται την ταραχώδη σχέση ανάμεσα στη Μαρία Βοναπάρτη και τον Φρόυντ, από την πρώτη τους συνάντηση ως τον θάνατο του πατέρα της ψυχανάλυσης.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη 

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

60' Ελλάδα με τον Νίκο Μάνεση στο Μέτσοβο



Το 15ο οδοιπορικό του Νίκου Μάνεση μας οδηγεί στο χιονισμένο Μέτσοβο, σ’ έναν από τους πιο όμορφους και  παραδοσιακούς  ορεινούς οικισμούς της χώρας.
Το γραφικό χωριό του Μετσόβου, χτισμένο αμφιθεατρικά σε μία από τις ψηλότερες βουνοκορφές της Πίνδου, αν και διατηρεί ακόμη τον παραδοσιακό του χαρακτήρα πρόκειται για έναν καθαρά τουριστικό προορισμό με την πλειονότητα των κατοίκων του να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε αυτόν τον τομέα!
Παρά  τις  πολικές θερμοκρασίες του χειρότερου χειμώνα των τελευταίων ετών και το χιόνι που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσε το μισό μέτρο, η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε την καθημερινότητα των κατοίκων στα ορεινά βλαχοχώρια της περιοχής ...

Κόρη γνωστών Ελλήνων ηθοποιών σε ερωτικό... τρίγωνο!




Μπλεγμένη σ’ ένα επικίνδυνο και… θανάσιμο ερωτικό τρίγωνο βρέθηκε μπλεγμένη κόρη γνωστών ηθοποιών, καθώς αυτή και η φίλη της βρέθηκαν να διεκδικούν τον ίδιο άνδρα!

Με λουκέτο απειλείται το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά



Το Εκθετήριο - Δημοπρατήριο γούνας Καστοριάς (ΕΔΗΚΑ Α.Ε.) απειλεί να σφραγίσει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και να κατασχέσει τις εγκαταστάσεις του.
Το ίδρυμα, που εδρεύει στην Κοζάνη και περιλαμβάνει τρία τμήματα, οφείλει 1 εκατομμύριο ευρώ στην ΕΔΗΚΑ για μισθώματα άνω των 10 ετών από την ενοικίαση εγκαταστάσεών της στην Καστοριά, βάσει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων. Η Σύγκλητος του ΤΕΙ πρότεινε το «κούρεμα» της οφειλής κατά 75% και την πληρωμή ποσού 250.000 ευρώ σε δύο δόσεις, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΕΔΗΚΑ, η διοίκηση της οποίας απειλεί πλέον με άμεσες κατασχέσεις.

Θεοφάνης Μαλκίδης: Να οικοδομήσουμε ξανά Πόντο και ιστορία

Είμαστε ένας λαός, με στενή σύνδεση με τη μνήμη και την κληρονομιά μας. Γεννιόμαστε μέσα στην ιστορία, γεννιόμαστε  γνωρίζοντας ιστορία.  Ωστόσο αυτή η ιστορική μνήμη, πορεία και ταυτότητα εξαφανίστηκε  είτε γιατί την αμελήσαμε και προτείναμε μόνο ένα μικρό μέρος της, είτε γιατί το πέπλο ομίχλης που σκέπασε την πατρίδα μας, δεν άφησε να περάσει τίποτα.
Το Ποντιακό ζήτημα είναι ένα ευρωπαικό και παγκόσμιο και αφορά πλέον ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, αλλά εδώ, στην Ελλάδα,  αυτό το ζήτημα έχει περιοριστεί ή έχει πιεσθεί με ύβρεις και πράξεις αχαρακτήριστες. Δεν μπορεί  ο ελληνικός λαός να μην γνωρίζει στην ολότητα το Ποντιακό ζήτημα, δεν μπορεί να μην γνωρίζει τον Κολοκοτρώνη του Πόντου, τον Κοτσά Αναστάς, ο οποίος αντιστάθηκε στην Γενοκτονία και έσωσε τους συνανθρώπους του. Δεν μπορεί το Ποντιακό να περιορίζεται σε ένα μόνο μέρος του και το υπόλοιπο να είναι παντελώς άγνωστο. Δεν μπορεί ο Πόντος να απουσιάζει και τα σχολικά βιβλία που μοιράζονται σε νέους ανθρώπους να είναι γεμάτα από συνταγές μαγειρικής και συνωστισμούς.....
Για αυτό θα πρέπει να ξαναβάλουμε τον Πόντο, στην οικογένεια, στην ενορία, στη γειτονιά και κυρίως στους συλλόγους, να ξανακάνουμε, όπως τότε που κινδύνευαν  και δολοφονούνταν οι Έλληνες, ξανά Φροντιστήρια, να οικοδομήσουμε και φυτέψουμε ξανά τον  Πόντο. Όπως έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός «είναι μεγάλη αμαρτία να  αφήνετε τα παιδιά αγράμματα και τυφλά, και μη μόνον φροντίζετε να τους αφήσετε πλούτη καί υποστατικά, και μετά τον θάνατό σας να τα τρων και να τα πίνουν και να σας oπισολογούν. Καλύτερα να τα αφήσετε φτωχά και γραμματισμένα, παρά πλούσια και αγράμματα».



Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Προσδεθείτε…έρχεται mind-attack



Επειδή οι μεγάλοι έρωτες είναι αυτοί που μένουν και διαρκούν και αναμφισβήτητα ένας από αυτούς -για εμένα προσωπικά- είναι το ραδιόφωνο, σας καλώ να ακούσετε αύριο την εκπομπή μου mind-attack από την διαδικτυακή συχνότητα του idradio.gr
Μαζί μου στο στούντιο θα είναι η Rafaela Joy με την οποία θα συζητήσουμε για τα πρώτα της βήματα στο χώρο του θεάτρου και της μουσικής και θα σχολιάσουμε τις εξελίξεις στο Voice.
Στο τηλέφωνο θα μιλήσουμε με τον πρωταθλητή Ελλάδας του Judo Γιάννη Μίχο ο οποίος έχει απώλεια όρασης. Ένας άνθρωπος γεννημένος πρωταθλητής της ζωής.
Τέλος, θα συνομιλήσουμε με τον Πάνο Μαλακό ο οποίος είναι επαγγελματίας χορευτής. Περισσότερα αύριο στις 12:00

Η Αλεξανδούπολη από άλλη όψη



Μια διαφορετική όψη της Αλεξανδρούπολης, πιο καλλιτεχνική, αποτυπώνει μέσα από τις φωτογραφίες που έστειλε στο Πινάκιο ο αναγνώστης μας Γρηγόρης Νεραντζακης. Πάρτε μια γεύση…

ΜΙΚΡΟΠΟΛΗ: Μη βιάζεσαι… θα μεγαλώσεις!



Της Κέλλυς Αλχανάτη
Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Ξέρετε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει μια φανταστική πόλη όπου όλα είναι μικροσκοπικά; Αυτή η πόλη λέγεται Μικρόπολη και οι κάτοικοί της είναι όλοι μικρούληδες! Εκεί ζει και η Λούλα. Δεν της αρέσει που είναι μικρούλα και βιάζεται να μεγαλώσει! Τι θα συμβεί άραγε όταν η ευχή της γίνει πραγματικότητα; Για άλλη μια φορά η Λούλα προκαλεί αναστάτωση με τα καμώματά της βάζοντας σε μπελάδες τη φίλη της, τη χελώνα Λώνα, τον πατέρα της, τον κύριο Μικρούλη, και όλους τους κατοίκους της όμορφης Μικρόπολης!

Με την τρυφερή γραφή της, η Κέλλυ Αλχανάτη
μας ταξιδεύει και πάλι στη Μικρόπολη
και μας υπενθυμίζει ότι αυτό που έχει σημασία
 στη ζωή είναι να είμαστε πάντα ο εαυτός μας,
όσο κι αν διαφέρουμε από τους άλλους.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Το μυστικό πίσω από τους καθρέφτες



Μια σύνθεση ενός κειμένου που οφείλεται στην φωτογραφία της Ντίνας Παπαγεωργίου την οποία δημοσίευσε στην σελίδα «Γυρολιμνιά».

Το κείμενο που ακολουθεί αφιερωμένο στην Ντίνα λοιπόν που με εμπνέει με τις φωτογραφίες της, αλλά και στους ερωτευμένους που παρασύρουν Λίμνη και Ουρανό να καθρεφτίζει τις πιο ευαίσθητες σκηνές της ζωής τους!

Κείμενο: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος
Φωτογραφία: Ντίνα Παπαγεωργίου από την Γυρολιμνιά

Η κοινή τους ζωή ανάμεσα σε δύο καθρέφτες φυσικούς που αποτυπώνουν πάνω τους την κάθε τους κίνηση, το κάθε τους φιλί, την κάθε τους αγκαλιά.
Μάρτυρες αυτόπτες μα πάντα σιωπηλοί και έμπιστοι.
Γι’ αυτό τον λόγο δεν φοβούνται να εξωτερικεύσουν ό,τι νιώθουν χαρίζοντας στους δύο καθρέφτες στιγμές απόκρυφα ρομαντικές που και οι ίδιοι χαίρονται να τους σκιαγραφούν πάνω στις δικές τους επιφάνειες.
Ο επίγειος καθρέφτης είναι η Λίμνη που έχει ποτιστεί με τον έρωτα τους και ως ανταμοιβή τους προσφέρει καταφύγιο για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους παράξενους περίοικους.
Ο δεύτερος καθρέφτης είναι ο Ουρανός…που παραμερίζει τα σύννεφα για να χύνεται άπλετο φως στις καρδιές τους.
Λένε πως ο Ουρανός και η Λίμνη ήταν κάποτε ζευγάρι, το πιο αγαπημένο που είχε γνωρίσει η πλάση όλη. Μα οι Θεοί τους φθόνησαν και τους καταράστηκαν να είναι στέκουν πάντα αντικριστά αλλά να μην μπορούν να  ενώσουν τις ψυχές τους.
Εκείνη στέγνωσε από την στεναχώρια της, μα εκείνος παραβίασε τον άγραφο νόμο που δεν θέλει τους άντρες να κλαίνε και έτσι βουρκώνει και πλημμυρίζει την αγαπημένη του  για να την κρατά ζωντανή αιώνια.
Χιλιάδες χρόνια μετά, σήμερα, οι κύκνοι αυτοί που κολυμπούν πλάι-πλάι θυμίζουν σε πολλά το ζευγάρι που έζησε τον παράφορο έρωτα του  πριν ακόμη γεννηθούν οι μύθοι.
Κι έτσι εν αγνοία των ερωτευμένων κύκνων Ουρανός και Λίμνη τους προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα και τις κακόβουλες πράξεις. Εκείνος βρέχει δυνατά οποιονδήποτε τους πλησιάσει για να τους βλάψει, ενώ εκείνη κυματίζει  για να διώξει κάθε λογής «παράσιτα» από θα έβλαπταν το ερωτευμένο ζευγάρι.
 Άλλωστε μέσα από αυτό καθρεφτίζουν το δικό τους έρωτα που δεν έσβησε ποτέ, παρόλο που κυνηγήθηκε από Θεούς και δαίμονες…

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γκρεμίζουν το πατρικό σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη



 
Την κατεδάφιση του σπιτιού όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης, Μενέλαος Λουντέμης, στον Εξαπλάτανο Πέλλας εισηγείται αρμόδια επιτροπή, που έκρινε το κτίσμα επικίνδυνο για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων
Τριάντα χρόνια μετά τον χαρακτηρισμό του -με προεδρικό διάταγμα του 1985- ως διατηρητέο, το σπίτι είναι ετοιμόρροπο, καθώς λόγω διαφωνιών γύρω από την κυριότητά του, συναρμοδιοτήτων φορέων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων αφέθηκε πλήρως εγκαταλειμμένο και εκτεθειμένο στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

HUMANS: Αναδασώνοντας την ελπίδα

Την απόδειξη πως ο χώρος και η γη όπου ζούμε την δανειζόμαστε από τα παιδιά μας, έδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα μέλη του Ομίλου HUMANS Θεσσαλονίκης τα οποία προχώρησαν σε αναδάσωση του δάσους του Σέιχ-Σου. Μια κίνηση που μεταφράζεται σε αναδάσωση της ελπίδας για τις ημέρες που έρχονται.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τζίνα Μαμάκη: Η Ελληνίδα που έκανε τον Λίβανο να μιλά και να τραγουδά ελληνικά!


Τις εντυπώσεις έχει κλέψει με την παρουσία της η Τζίνα Μαμάκη στον Λίβανο η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού ομορφιάς Miss Europe World.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί



Της Ευαγγελίας Πατερδή , Σύμβούλου Ψυχικής Υγείας*

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι μια βιολογική ανάγκη, όπως είναι η διατροφή μας. Η κακή ποιότητα ή η έλλειψη ύπνου έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στη καθημερινή μας ζωή και επίσης επηρεάζουν τη συναισθηματική, τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Αυτό συμβαίνει τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.
Τα παιδιά που κοιμούνται καλά, την επόμενη ημέρα είναι ευδιάθετα, κοινωνικά και πιο συγκεντρωμένα στο σχολείο. Αντίθετα, η κακή ποιότητα ύπνου προκαλεί υπερένταση, κόπωση και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

60' Ελλάδα στην σκιά της Νεράιδας




Όπως έχετε διαπιστώσει το Πινάκιο έχει μια λατρεία στην (Δυτική) Μακεδονία και έτσι θα συνιστούσε παράλειψη μεγάλη αν δεν δημοσίευε το οδοιπορικό της εκπομπής του Νίκου Μάνεση 60’ Ελλάδα αφού αυτό θα γίνει στα Σέρβια, στο Βελβεντό και στα χωριά της λίμνης του Αλιάκμονα.
Μέσα στο παγωμένο τοπίο των Πιερίων, η κάμερα της εκπομπής ανακαλύπτει  μοναδικές ομορφιές αλλά και τους «όμορφους»  ανθρώπους που παρά τις δυσκολίες των καιρών τα καταφέρνουν και μάλιστα τα καταφέρνουν καλά στηρίζοντας την επιλογή τους να ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα.

Λίγο πριν πέσουν οι μάσκες

Κείμενο και φωτογραφίες: Ερωδίτη Παπαποστόλου

Αυτές τις μέρες, οι μάσκες και οι μασκαράδες έχουν την τιμητική τους. Υπερήρωες, κλόουν, ιππότες, πριγκίπισσες, και κάθε λογής πλάσματα της φαντασίας και των παραμυθιών ξεχύνονται στους δρόμους και στις πλατείες κάνοντας παρέλαση μπροστά στο χαρούμενο πλήθος. Ο βασιλιάς καρνάβαλος ρίχνει τις πονηρές ματιές του μέχρι να έρθει η στιγμή να καεί στην πυρά όπως οι μάγισσες τον Μεσαίωνα. 

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Οι «σπρίντερ» της …Αγάπης





Στις 14 Φεβρουαρίου, η Γλυφάδα έτρεξε για καλό σκοπό!


Μια πρωτοβουλία του ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ – Πρωτοστάτησε η Χρυσή Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα




Η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα συμμετείχε σε έναν αγώνα πολύ ξεχωριστό και ανθρώπινο το περασμένο Σάββατο στην Γλυφάδα.

Το «World Party» πάει Μογγολία…!



Η Μογγολία αποδείχθηκε μια δύσκολη αρχή για τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη, οι οποίοι όμως δεν κολλάνε πουθενά! Έτσι, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στις 21:45, τα παιδιά του «World Party» θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στη χώρα των νομάδων και θα κατέβουν νότια στην απέραντη έρημο Γκόμπι.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ένα ταξίδι έως «Στην άκρη του ουράνιου τόξου»



Μια από τις ταινίες που έχει προσελκύσει πολλούς κινηματογραφόφιλους στις σκοτεινές αίθουσες  είναι «Στην άκρη του ουράνιου τόξου».
Ιδίως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επιλέχθηκε από πολλά ζευγάρια και όχι άδικα καθώς είναι ιδιαιτέρως τρυφερή.
Μάλιστα η ιστορία αυτή κυκλοφορεί και σε μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Πρόκειται για  ένα μαγευτικό μυθιστόρημα για δυο ερωτευμένα παιδιά που δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα παιχνίδια της μοίρας.

Το βιβλίο
Από τη συγγραφέα του βιβλίου Υ.Γ. Σ’ αγαπώ, ένα μαγευτικό μυθιστόρημα για δυο ερωτευμένους που δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα παιχνίδια της μοίρας…
Από την τρυφερή παιδική ηλικία η Ρόζι και ο Άλεξ βρίσκονται ο ένας στο πλευρό του άλλου. Όμως πάνω που αρχίζουν να ανακαλύπτουν μαζί τον έρωτα και τις χαρές της εφηβείας, η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς…
Θα καταφέρει ο μαγικός δεσμός που έχουν μεταξύ τους να επιβιώσει στο χρόνο, να διατηρηθεί δυνατός και να μετατραπεί σε μια αληθινή αγάπη;
Είναι η μοίρα αυτή που κινεί μέχρι το τέλος τα νήματα ή μια δυνατή αγάπη βρίσκει πάντα διέξοδο;

Εκπαιδευτήρια Χουρδάκη: Ένα σχολείο θεσμός στην εκπαίδευση



Τα εκπαιδευτήρια Χουρδάκη δημιουργήθηκαν το 1966 με σκοπό να εφαρμόσουν τη φιλοσοφία, τις ιδέες και τις παιδαγωγικές απόψεις της ιδρύτριάς τους Μαρίας Χουρδάκη. Η Μαρία Χουρδάκη υπήρξε μία από τις πρώτες ψυχολόγους στην Ελλάδα. Τελείωσε την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και μετά στην Ελβετία, με καθηγητή τον Piaget.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο Κώστας Παπανικολάου «έντυσαν» με ελληνικά χρώματα το Allstar του NBA

Οι δύο Έλληνες στην αποστολή της ομάδας στο κέντρο και πίσω με το #34 ο Γιάννης Αντετοκούμπο, στην άκρη δεξιά (όπως κοιτάτε) με τον #16 ο Κώστας Παπανικολάου


Είναι από τις φορές που ξεχειλίζεις από υπερηφάνεια και δύναμη αλλά και αυτοπεποίθηση γιατί έχεις το DNA ελληνικό.
Πριν λίγες ώρες ήταν από εκείνες τις φορές που ο Γιάννης Αντετοκούμπο και ο Κώστας Παπανικολάου «έντυσαν» την μεγαλύτερη γιορτή του NBA με ελληνικά χρώματα αφού άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο All-Star Game. 

Το Λυκειόπαιδο που περνά τα βράδια του στους ουρανοξύστες

Η Νέα Υόρκη έχει τον δικό της  ήρωα και αυτό δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Ο λόγος; Μα φυσικά για τον άνθρωπο αράχνη, γνωστό και ως Spiderman ο οποίος περνά τις νύχτες του αγναντεύοντας την απέραντη πόλη του από τους θεόρατους ουρανοξύστες.
Εδώ και δεκαετίες ο Spiderman έχει κερδίσει μια θέση στην καρδιά σε όσους ασχολούνται με τα κόμικ (και όχι μόνο). Στα μάτια των παιδιών φαντάζει ένας από τους απόλυτους υπερήρωες και αυτό μάλλον οφείλεται περισσότερο στον χαρακτήρα του παρά στις δυνάμεις του . Γιατί δεν μπορούμε να λησμονήσουμε πως ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την μάσκα είναι ένα Λυκειόπαιδο.
Τώρα στην Ελλάδα αναβιώνει νέες περιπέτειες μέσα από το comic-book των εκδόσεων Anubis.
Συγκεκριμένα:  Ο  Πήτερ Πάρκερ είναι μαθητής λυκείου και περνάει την περισσότερη ώρα του απορροφημένος στα βιβλία του, κάτι το οποίο δεν τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Όμως, όπως κάθε λυκειόπαιδο, ο Πήτερ έχει ένα όνειρο: να γίνει διάσημος! Όταν μία ραδιενεργή αράχνη τον δαγκώνει και με ένα θαυματουργό τρόπο τού χαρίζει εκπληκτικές δυνάμεις, φαίνεται πως το όνειρό του θα γίνει πραγματικότητα! Σύντομα θα κερδίσει την αναγνώριση που επιζητούσε και θα γίνει ένας τηλεοπτικός αστέρας, αλλά θα μάθει με το δύσκολο τρόπο πως η διασημότητα δεν είναι πάντα αυτό που νόμιζε. Η ζωή όμως του επιφυλάσσει και ένα δεύτερο, ακόμα πιο σκληρό μάθημα: όταν ένας κλέφτης, τον οποίο ο ίδιος είχε αφήσει να ξεφύγει, δολοφονεί τον αγαπημένο θείο του, Μπεν, ο Πήτερ θα μάθει πως η μεγάλη δύναμη φέρνει μαζί της και τεράστια ευθύνη!



Στο τραμπολίνο: Κορυφαίοι όλων Κασάπογλου, Κουτάβας και Βοϊβόδα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο  Λυκόβρυσης η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Αστέρα Πεύκης και οι απονομές των βραβείων στους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες στο Τραμπολίνο και στον Ακροβατικό Διάδρομο για το 2014, μετά την ψηφοφορία που οργάνωσε ο σύλλογος υπό την αιγίδα της Ε.Γ.Ο.
 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ΤάσοςΜαυρίδης,  ο πρόεδρος την Ε.Γ.Ο, Αθανάσιος Βασιλειάδης, η πρόεδρος του ΠΕΑΠ, ΜαρίναΠατούληΣταυράκη, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΑΠ, Γιώργος Καρύμπας, οι αντιδήμαρχοι, Δημήτρης Κατραμάδος και ΕυάγγελοςΠαπανικολάου, ο πρώην Δήμαρχος, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μάνος Φραϊδάκης, ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος. ο κ. ΓιώργοςΤσόλας, η κ. Κορτέσα Πετρουλέα και η κ. Δέσποινα Μεντεσίδου.
 Η αίθουσα κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του και χειροκρότησε τους αθλητές που βραβεύτηκαν για τις  επιτυχίες τους. Ο Δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης και ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης προλόγισαν την εκδήλωση, αναγνωρίζοντας το έργο που γίνεται στον σύλλογο μας και δήλωσαν συμπαραστάτες στους  υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει για το 2015.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τροφές στην… υπηρεσία του Έρωτα




του Παρασκευά Παπαχρήστου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει ένα ρομαντικό δείπνο με καλό φαγητό, κρασί και σοκολάτα για την τόνωση της ερωτικής επιθυμίας και δεν έχουν άδικο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ερωτική μας διάθεση επηρεάζεται από τη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας και πως αν είμαστε υγιείς, τότε η ερωτική μας διάθεση αυξάνεται. Επομένως ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι να προσέχετε τη διατροφή σας και να τρώτε σωστά.
Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην όλη τελετουργία του γεύματος, γι’ αυτό και αφιέρωναν αρκετό χρόνο στο φαγητό. Συμμετείχαν και με τις πέντε αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον.
Τα εδέσματα ήταν προσεκτικά διαλεγμένα. Για να διεγείρουν την ερωτική διάθεση, συνήθιζαν να πιάνουν το φαγητό με τα χέρια, υποστηρίζοντας ότι το άγγιγμα προκαλεί ευχαρίστηση, ενώ πίστευαν πολύ στις έντονες μυρωδιές που διεγείρουν τις αισθήσεις. Mεγάλη σημασία δινόταν στην εμφάνιση και στη σειρά που έφταναν τα φαγητά στο τραπέζι, ενώ συνδύαζαν τα γεύματα τους με απαγγελίες ποιημάτων, φιλοσοφικές συζητήσεις και μουσική.

Σας "κακομαθαίνουμε" με Triumph

Η πιο ερωτική μέρα του χρόνου έφτασε…Ο λόγος; Μα για την γιορτή των ερωτευμένων, καθώς την τιμητική του σήμερα έχει ο φύλακας προστάτης τους ο Άγιος Βαλεντίνος.
Είτε είμαστε υπέρ της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου είτε είμαστε κατά, ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η 14η Φεβρουαρίου δεν είναι παρά η αφορμή να αγγίξουμε λίγο πιο τρυφερά το ταίρι μας, να πούμε κάποια λόγια αγάπης, να δώσουμε παθιασμένα φιλιά και γιατί όχι να αναζωπυρώσουμε τη φλόγα που ίσως αργοσβήνει.
Και για να μην μακρηγορούμε η φλόγα για να αναπυρωθεί προϋποθέτει και την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Έτσι για τις αναγνώστριες του Πινακίου  σε συνεργασία με την Triumph σας κάνουμε δώρο ένα σετ εσωρούχων! 
Σας αξίζει να έχετε δίπλα σας κάποιον που σας αγαπά, σας σέβεται και σας κακομαθαίνει! H Triumph είναι εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο! 
Σας ευχόμαστε να ζείτε την κάθε μέρα, σαν να είναι του Αγίου Βαλεντίνου!" 


Διαγωνισμός

 Διεκδικείστε 1 σετ εσωρούχων Triumph .Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό στείλτε mail με τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:pinakio.blog@gmail.com αφού πρώτα κάνετε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook 

Ντύνουμε την Βαλεντίνικη σας διάθεση με ανδρικά εσώρουχα Apple

Έρωτας και τίποτα άλλο είναι το μήνυμα που ήδη έχει αρχίσει να εκπέμπεται σχεδόν παντού. Σε συζητήσεις, στα social media παντού. 


Ακόμη και οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν ντυθεί με το πιο  βαθύ τους κόκκινο και συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα.
 Τα ανθοπωλεία γέμισαν με κόκκινα τριαντάφυλλα που περιμένουν καρτερικά να παραδοθούν σε κάποια «Βαλεντίνα».


Σήμερα οι άνδρες δείχνουν μια άλλη διάθεση πιο ερωτική και γιατί όχι πιο παιχνιδιάρικη…
Άλλωστε η μέρα το επιτάσσει…Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία Apple δωροθετεί στους αναγνώστες του Πινακίου 2 εσώρουχα από τη συλλογή VALENTINES 2015 Νο XXL.



Διαγωνισμός
Διεκδικείστε ένα εσώρουχο από την Apple από την συλλογή VALENTINES 2015 Νο XXL..  Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό στείλτε mail με τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:pinakio.blog@gmail.com αφού πρώτα κάνετε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook 

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο σχεδιαστής μόδας Vassilis Thom προτείνει τι να φορέσουμε του Αγίου Βαλεντίνου



Ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου είναι γεγονός. Καθώς επίσης το άγχος και ο χαμός για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να βάλεις εκείνη τη μέρα.

Είμαι εδώ για να σου δώσω μερικές συμβουλές στιλιστικές και να σου προτείνω κάποια looks.
Σε καμία περίπτωση μη το βάλεις κάτω. Σκοπός είναι να βάλεις τον αυθορμητισμό σου πρώτα και μετά τα ρούχα σου. (Δείτε περισσότερα από τις δημιουργίες του Vassilis Thom)
Αν θες η μέρα σου να ξεκινήσει καλά, με κέφι, χαρά και αισιοδοξία, τότε πρέπει να φορέσεις:

"Στα βαθιά"...αναζητώντας την "Σκοτεινή αγάπη"



Ο έρωτας έχει την τιμητική του το Σάββατο αφού οι ερωτευμένοι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο.
Αναμφισβήτητα ο έρωτας έχει πολλές πτυχές των οποίων οι μεταβλητές καθορίζονται από την προσωπικότητα του εκάστοτε ζευγαριού.
Ωστόσο μεγάλοι έρωτες είναι και αυτοί που είναι φανταστικοί και για να κυριολεκτούμε μυθιστορηματικοί.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρουν στους αναγνώστες του Πινακίου τρία μυθιστορήματα τα οποία έχουν έναν κοινό παρανομαστή, τον δυνατό έρωτα.
Αυτά είναι:
«Σκοτεινή αγάπη» του Colleen Hoover και το «Στα βαθιά» της Abbi Glines 

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τι απαντά ο δημοσιογράφος που με τα ρεπορτάζ του προκάλεσε την αντίδραση Βαρουφάκη



Ο Peter Spiegel μιλά στην Ειρήνη Νικολοπούλου για το πως βλέπει την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα

Αναμφισβήτητα ο δημοσιογράφος που έχει κεντρίσει με τα ρεπορτάζ του την κοινή γνώμη της Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα δεν είναι άλλος από τον Peter Spiegel.
Μάλιστα τα θέματα  του που είδαν το φως της δημοσιότητας σχολιάστηκαν και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη μέσω twitter.
Ποιος είναι όμως ο Spiegel και ποιες εκτιμά πως θα είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό παζλ του χρέους: Σίγουρα η γνώμη του είναι βαρόμετρο αφού αυτός φαίνεται πως έχει δει τα κομμάτια πριν καν βγουν από το κουτί μέσω των ερευνών του αλλά και των ειδήσεων που αλιεύει από τις καλά πληροφορημένες πηγές του.

Τρεις έρωτες...μυθιστορηματικοί



Ο έρωτας έχει την τιμητική του το Σάββατο αφού οι ερωτευμένοι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν τον Άγιο Βαλεντίνο.
Αναμφισβήτητα ο έρωτας έχει πολλές πτυχές των οποίων οι μεταβλητές καθορίζονται από την προσωπικότητα του εκάστοτε ζευγαριού.
Ωστόσο μεγάλοι έρωτες είναι και αυτοί που είναι φανταστικοί και για να κυριολεκτούμε μυθιστορηματικοί.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν στους αναγνώστες του Πινακίου τρία μυθιστορήματα τα οποία έχουν έναν κοινό παρανομαστή, τον δυνατό έρωτα.
Αυτά είναι: «Η εποχή των Κερασιών» του Νικόλα Μπαρρό, «Εκεί και πάντα αλλού» της Μαρίας Παπαγιάννη και το «Ενός λεπτού» σιγή της Ζίγκφριντ Λεντς.

Πάρτε μια γεύση από την κάθε μοναδική ιστορία

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Το Πινάκιο στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση "Ανάσα Αξιοπρέπειας"



Φωτογραφίες: Ηλίας Βερβαινιώτης
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα αλλά και σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο, καθώς χιλιάδες πολίτες προσέρχονται ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Χάρης Ψυχογιός στο Πινάκιο: Δεν φοβόμαστε και προσδοκούμε την Ανάπτυξη



Ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης των εκδόσεων Ψυχογιός,  Χάρης Ψυχογιός



Κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στις εποχές οι εκδόσεις Ψυχογιός φαίνεται να σηκώνουν το ανάστημα τους και συνεχίζουν να πορεύονται με την ίδια συνταγή των 35 χρόνων από την ημέρα που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο. 



Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος



Ο Χάρης Ψυχογιός μιλώντας στο Πινάκιο έκανε λόγο για την τελευταία τους κίνηση (σ.σ  η οποία δείχνει μια φιλοσοφία που διακρίνεται από δυναμισμό) να ανοίξουν έναν πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας. 

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Flash: Ο υπερήρωας που δρα πιο γρήγορα από την αστραπή

Ο σύγχρονος Θεός Ερμής που ζει στα κελιά των comic και προλαμβάνει γεγονότα που μοιάζουν αναπότρεπτα

Ένας ήρωας που «αδικήθηκε» από το αναγνωστικό κοινό των comic-lovers παρά τις ξεχωριστές ικανότητες του, την τόλμη του και την αυτοθυσία που επιδεικνύει σε κάθε περίπτωση δεν είναι άλλος από τον Flash, τον άνθρωπο αστραπή . 
Ο άνθρωπος-αστραπή με την κόκκινη στολή δεν διστάζει να τρέξει με αυταπάρνηση νικώντας ακόμη και τον άνεμο προκειμένου να σώσει όσους κινδυνεύουν.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που τον έχουν παρομοιάσει με τον φτερωτό Θεό Ερμή των comic καθώς η όψη του είναι γαλήνια όταν δεν φορά την στολή με τον κεραυνό όταν όμως βρίσκεται σε δράση ξεπερνά ακόμη και την ταχύτητα της σκέψης και δρα με σύνεση προλαμβάνωντας γεγονότα που μοιάζουν αναπότρεπτα.

 Η επιστροφή του Flash
Για όλους εκείνους που χρησιμοποίησαν το όνομα Flash πριν και μετά απ` αυτόν -ο Jay Garrick, o Wally West, ο Bart Allen- ο Βarry Allen ήταν ο σπουδαιότερος που φόρεσε ποτέ την κόκκινη στολή με τη χρυσή αστραπή. Όταν μία τεράστια σύγκρουση απείλησε το πολυσύμπαν των υπερηρώων της DC, ο Barry θυσίασε τη ζωή του για να αποτρέψει την καταστροφή του. 
Τώρα, η επιστροφή του Barry Allen στη ζωή έχει γίνει δεκτή απ
 όλους με ενθουσιασμό... που ο ίδιος δεν ασπάζεται. Μα υπάρχει ένας απώτερος σκοπός πίσω από την επιστροφή του Barry, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί, και έχει σχέση με μία περίεργη δολοφονία που συνέβη στο εγκληματολογικό εργαστήριο του Central City και η οποία φαίνεται πως είχε στόχο να επαναλάβει το ατύχημα που έδωσε στον Barry τις εκπληκτικές του δυνάμεις.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Θρίαμβος στο Ντουμπάι - Την 3η θέση κατέλαβε η Γραμματική Χριστίδου στο παγκόσμιο τουρνουά taekwondo που έγινε στο Ντουμπάι



Τι λέει για την επιτυχία της η πρωταθλήτρια από την Πτολεμαΐδα

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Γεννημένη πρωταθλήτρια και μάλιστα παγκοσμίου επιπέδου είναι η Γραμματική Χριστίδου.
Το γεγονός επιβεβαιώνεται από την  τελευταία της διεθνής επιτυχία αφού σε παγκόσμια τουρνουά taekwondo που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι κατέκτησε την 3η θέση.
Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός μα η Ελληνίδα αθλήτρια πίστεψε στον εαυτό της και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Η ίδια μιλά  για την πορεία της στο Fujairah Open 2015 αλλά και για την σκληρή της προετοιμασία η οποία είχε αρχίσει από το περασμένο Καλοκαίρι.
Υπενθυμίζεται πως η Γραμματική Χριστίδου είχε κατακτήσει την 3η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo που είχε γίνει στο Μεξικό.

Αρπακτικά πάνω από την Ελλάδα

Αρπακτικά πάνω από την Ελλάδα: Σκίτσο του Σπύρου Μουρατίδη

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Μαρίκα Γκόνη, εκπρόσωπος των Ηπειρωτών Ιλίου: Μας προτείνουν ένα πολιτισμό βιτρίνας σ’ ένα γυάλινο κόσμο



Οι Ηπειρώτες Ιλίου θα συμμετέχουν σε εκδήλωση κατά της φτώχειας


Χορεύουν κατά της φτώχειας αύριο στο Ίλιον, καθώς χορευτικοί σύλλογοι της πόλης δέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Μουσική Βραδιά Παράδοσης από τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου και το εισιτήριο είναι τρόφιμα πρώτης ανάγκης.
Γι’ αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση με ανθρώπινο χαρακτήρα μιλά στο Πινάκιο μία εκ των συμμετεχόντων  η κα. Μαρίκα Γκόνη, εκπρόσωπος των Ηπειρωτών Ιλίου
Η ίδια μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ζούμε σε μια εποχή αμφισβήτησης των αξιών και των παραδόσεων μας», ενώ  υπογραμμίζει πως «Ο χορός ενώνει τους ανθρώπους. Είναι πολύτιμος. Είναι μια μεταφορά της ίδιας της ζωής».
Απολαύστε την συνέντευξη που ακολουθεί

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γιατι περιμένουμε με αγωνία το Voice 2



Λίγα 24ωρα έμειναν για να κάνει πρεμιέρα το «The Voice». Συγκεκριμένα   θα προβληθεί την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 21:15.
Ωστόσο για εμάς στο Πινάκιο είναι ξεχωριστό αυτό το «The Voice» γιατί ένα πολύ δικό μας άτομο θα βρίσκεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
Δεν μπορούμε αυτήν την στιγμή να αποκαλύψουμε περισσότερα, παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους.
Θα μας επιτρέψετε να αφιερώσουμε μια ευχή ιδιαίτερη στον άνθρωπο που νιώθουμε δικό μας… «Φτάσει εκεί όπου δεν μπορείς»

Η επικαιρότητα μέσα απο τα σκίτσα των εφημερίδων






Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Στην πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου τα 60' Ελλάδα του Μάνεση


Στα "Άγια χώματα" θα βρεθεί ο Νίκος Μάνεσης καθώς το δωδέκατο οδοιπορικό της εκπομπής 60’   οδηγούν στην πατρίδα του Γιάννη  Ρίτσου, στη μοναδικής ομορφιάς Μονεμβασιά με το βράχο, το μεσαιωνικό οικισμό αλλά και τα χωριά της. 60’ στη Μονεμβασιά, τον Γέρακα, τις Βελιές, τον Άγιο Νικόλαο, το Φοινίκι, τη Ρειχέα, το Κυπαρίσσι και τη Συκιά.
Το ταξίδι στο νοτιανατολικό άκρο της Πελοποννήσου ξεκινά μέσα από τα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς, όπου βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες καστροπολιτείες της Ελλάδας, περνά από τα χωριά και τους οικισμούς της περιοχής και καταλήγει στο Κυπαρίσσι. Σημαντικός σταθμός εκεί όπου η φύση έδειξε το μεγαλείο της, δημιουργώντας ένα φιόρδ μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Γέρακα ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες που για να δει κανείς ανάλογες θα  πρέπει να βρεθεί στη μακρινή Νορβηγία.