Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή για τις τρέχουσες εξελίξεις




Την Κυριακή λέμε «ναι» στην Ευρώπη είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του εκτιμώντας ότι όσοι νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας «σφάλουν».
Χαρακτήρισε ζωτική ανάγκη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στην καρδιά της, υπογραμμίζοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος είναι το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας. «Η παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, «αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες», πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς» είπε χαρακτηριστικά.

«Τυχόν έξοδος μας από την ευρωπαϊκή οικογένεια συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος και θυσίες κυρίως για τους πιο αδύναμους» είπε και πρόσθεσε ότι «επικράτηση του «όχι» θα ερμηνευτεί από όλους ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης, θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο».
Ο πρώην Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. «Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς».
«Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης» υπογράμμισε.
Ξεκαθάρισε ότι η παρέμβασή του δεν βασίζεται σε «οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη».
«Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια» τόνισε.
«Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘'όχι'' την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο» είπε.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και καλέσε σε αποφασιστική επιβεβαίωση.
«Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων» είπε κλείνοντας την παρέμβασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου