Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Ενωτικό το μήνυμα του Πρωθυπουργού μετά το ΔημοψήφισμαΜε ένα μήνυμα ενωτικό προς τον ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε που προσήλθε στην κάλπη καθώς όπως επισήμανε έστειλε ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας εντός και εκτός συνόρων. Ξεκαθάρισε ότι το ερώτημα δεν ήταν παραπλανητικό, απαντώντας στις Κασσάνδρες που ήθελαν δημοψήφισμα που αφορά εντός και εκτός ευρώ. Τόνισε πως απόψε κιόλας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο από τον οποίο θα ζητήσει αύριο να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να ακούσει τις απόψεις του, ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο για κοινή γραμμή πλεύσης της χώρας για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα.


 Συγκεκριμένα είπε:

«Σήμερα δεν έχουμε νικητές και ηττημένους. Μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τόπου.
Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε. Είμαστε όλοι ένα και χρέος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο για να ξεπεράσουμε την κρίση με συνοχή, σταθερότητα και εθνική ενότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω και τους Ευρωπαίους πολίτες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους.
Έχω πλήρη συνείδηση πως η εντολή που παίρνω δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά εντολή συμφωνίας για απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις, αρκεί να το θέλουν και οι δύο πλευρές.
Ο λαός σήμερα απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει για πάντα. Είπαμε ότι θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας. Η ΕΚΤ κατανοεί την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.
Θέλουμε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους ισχυρούς με αναπτυξιακές επενδύσεις σε συνεργασία με την Ευρ. Επιτροπή. Βάζουμε στο τραπέζι επίσημα και το θέμα του χρέους έχοντας μαζί μας την έκθεση του ΔΝΤ που ζητά το ίδιο με εμάς.
Τούτη την ώρα θέλουμε ενότητα και συνοχή, ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αύριο το πρωί θα ζητήσω σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου