Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ελληνική τορπίλη η Αραούζου - «Ασημένια» η Ελληνίδα κολυμβήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν

Περήφανους ως Έλληνες μας έκανε με την παρουσία της και το πείσμα της η Κέλυ Αραούζου η οποία πραγματοποιώντας μία εκπληκτική κούρσα στο τελευταίο χιλιόμετρο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5χλμ. στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας στο Καζάν.




Συγκεκριμένα η Αραούζου βρισκόταν από την αρχή της κούρσας στο γκρουπ των προπορευόμενων αθλητριών και πέρασε έκτη στα 2.5χλμ. Η Σάρον Φαν Ρούβενταλ από την Ολλανδία (πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στα 10χλμ.), η οποία οδηγούσε από το ξεκίνημα, «άνοιξε» το ρυθμό της στα μέσα του αγώνα και δημιούργησε σημαντική διαφορά, ενώ μετά τα 3χλμ. η Άντερσον και η Βούνραμ αποσπάστηκαν από το κυρίως γκρουπ και προσπάθησαν να κυνηγήσουν την πρωτοπόρο. 
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε κούρσα αναμονής και, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό, «ξεκόλλησε» από τις υπόλοιπες και άρχισε να πλησιάζει την Αμερικανίδα και τη Γερμανίδα, την οποία μάλιστα προσπέρασε λίγο αργότερα. Η Άντερσον ανοίχτηκε σε διαφορετική γραμμή και εξαπέλυσε την αντεπίθεσή της, με την Φαν Ρούβενταλ να μένει τελείως από δυνάμεις στην τελική ευθεία, με συνέπεια να χάσει ακόμη και τη θέση στο βάθρο. 
Όταν οι αθλήτριες σύγκλιναν για τον τερματισμό, η Άντερσον βρέθηκε μπροστά και κράτησε ως το τέλος την πρώτη θέση, με την Αραούζου να διατηρείται μπροστά από τη Βούνραμ και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.
Για την 24χρονη αθλήτρια του Ολυμπιακού, η οποία προπονείται με τον ομοσπονδιακό προπονητή του open water Νίκο Γέμελο, αυτή είναι η σημαντικότερη επιτυχία της ως τώρα καριέρας της, αλλά όχι η πρώτη. 
Πριν δύο χρόνια στη Βαρκελόνη, η Αραούζου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό, μαζί με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Αντώνη Φωκαΐδη, ενώ ήταν τέταρτη τόσο στα 5 όσο και στα 10χλμ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου