Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία μας




Μήνυμα στον ελληνικό λαό έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το Πεντάγωνο όπου βρέθηκε σήμερα, για διαφύλαξη "ως κόρη οφθαλμού" της εθνικής ομοψυχίας.
Οφείλουμε είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του από τον Π. Καμμένο χωρίς δραματοποιησεις να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία.
Την επόμενη μέρα είπε θα είμαστε όλοι ένα, επαναλαμβάνοντας ότι η δυσκολία που περνάει η χώρα είναι πρόσκαιρη και πυλώνας της ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Αναφέρθηκε στο θέμα των περικοπών των ενόπλων δυνάμεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα αποδεχθεί μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες μέσα στον κοινωνικό ιστό και αφορά κυρίως σε μειώσεις των μισθών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.
Οφείλουμε όμως είπε να διατηρήσουμε τον πυλώνα της κυριαρχίας και είναι η κυβέρνηση αυτή που θα αποφασίσει το πως θα διανείμει τους πόρους και το πως θα γίνουν περικοπές.

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού, υπάρχουν όμως ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για αναβάθμιση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου