Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Γλέζος: Η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας, δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη





«Η Ευρώπη λεκτικά, μορφολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη» είπε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Παραμερίζω τις ύβρεις εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον του ελληνικού λαού. Όποιος βρίζει αποδεικνύει ότι δεν έχει επιχειρήματα. Προειδοποιώ όμως όλους όσους ονειρεύονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη ότι ματαιοπονούν. Η Ευρώπη λεκτικά, μορφολογικά, εννοιολογικά, ουσιαστικά είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε την Ευρώπη», τόνισε και συνέχισε:
«Διαπιστώνεται διαφωνία απόψεων, εν θερμώ δεν θα το λύσουμε. Χρειάζεται να περάσει λίγος καιρός ώστε εν ψυχρώ να αντιμετωπίσουμε την λύση».
«Ζητάμε ένα χρονικό περιθώριο όπου δεν θα δεχόμαστε δάνεια, δεν θα δεχόμαστε να εξοφλούμε δάνεια. Βέβαια, δεχόμαστε του Γιούνκερ τις προτάσεις για να μας βοηθήσει και περιμένω να το κάνει πράξη και ζητάμε το δίκαιο. Να θριαμβεύσει το δίκαιο. Για τη δικαιοσύνη παλεύαμε και για τη δικαιοσύνη αγωνιζόμαστε εδώ μέσα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου