Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η Make-up Artist Πένι Κανδηλιώτη αποκαλύπτει τα 7 μυστικά για το τέλειο μακιγιάζ


Η Πένι Κανδηλιώτη είναι Make-up Artist και μιλά στο Πινάκιο για την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από την τέχνη της. Η ίδια επισημαίνει πως ξεκίνησε να δημιουργεί με τα πινέλα ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως το μακιγιάζ δεν κρύβει συναισθήματα αλλά τονίζει την εκφραστικότητα των γυναικών.  Τονίζει δε πως το μακιγιάζ είναι απαραίτητο για μια γυναίκα καθώς ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση της. Τέλος μας εκμυστηρεύεται  τα 7 βήματα για το τέλειο μακιγιάζ…

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο για το Πινάκιο

Πένι  πόσα χρόνια ασχολείσαι με το επαγγελματικό μακιγιάζ;
-Ξεκίνησα επαγγελματικά εδώ και δυο χρόνια, με το που τελείωσα τη σχολή ,εφόσον είναι κάτι που πάντα αγαπούσα..Χρόνια τώρα έβαφα τις φίλες μου ερασιτεχνικά και ήταν πάντα ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα ,ήταν και εκείνες ένας λόγος που πήρα το δρόμο να το ξεκινήσω και επαγγελματικά πλέον ..

Πως προέκυψε αυτό;
- Από μικρή είχα έφεση στη ζωγραφική και στο σχέδιο..με θυμάμαι πάντα με ένα χαρτί και ένα μολύβι στο χέρι για την κάθε νέα έμπνευση που θα μου ερχόταν να αποτυπώσω!! Η αγάπη μου για τη ζωγραφική και την ομορφιά με έκανε να πιάσω τα πινέλα..για μένα ένα πρόσωπο φαντάζει σαν ένας καμβάς που δημιουργώ πάνω του κάτι όμορφο..




Πλέον το μακιγιάζ είναι απαραίτητο για την γυναίκα της εποχής μας;
-Βεβαίως !!ποια γυναίκα δε θέλει να αισθάνεται ακόμη πιο όμορφη και ποθητή; είναι καλό το να μπορείς  να τονίζεις τα δυνατά σου χαρακτηριστικά και  να κρύβεις κάποιες ατέλειες του προσώπου ή του δέρματος..Είναι όμορφο να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!!



Ποια είναι τα σωστά βήματα για ένα μακιγιάζ;

-1ο και βασικό στοιχείο είναι η ενυδάτωση..μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια ενυδατική κρέμα ή με  primer.. Πάντα σε καθαρό δέρμα εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα ή το primer. Πάντα ένα από τα δύο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας και τις ανάγκες του. Εάν πρόκειται για πρωινό βάψιμο, μην ξεχνάτε ποτέ να χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα είτε μόνη της σα βάση για το μακιγιάζ είτε μέσα στην ενυδατική ή στο primer.

2ο Βήμα: Το Makeup : Επιλέγουμε την κατάλληλη απόχρωση, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, που να εναρμονίζεται στο χρώμα του δέρματός μας.

3ο Βήμα: Το κονσίλερ: Είναι η «μαγική» κρέμα, για να καλύψει τις ατέλειες, Συνήθως χρησιμοποιείται μετά το makeup και κυρίως κάτω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη στο βλέμμα, καλύπτοντας τους μαύρους κύκλους και να δείξει το πρόσωπό μας ξεκούραστο.

Βήμα 4ο : Μάτια : Βάψτε τα ανάλογα με τη δεξιότητά σας και το τελικό αποτέλεσμα που θέλετε. Το πώς θα βάψετε τα μάτια είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, ανάλογα με το look που θέλετε να πετύχετε, την εποχή και τις τάσεις της μόδας, αλλά και την ώρα που βάφεστε καθώς και την περίσταση. Στα μάτια συνήθως εφαρμόζετε πρώτα τη σκιά, μετά το eyeliner για να τονίσετε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα. Μπορείτε να παραλείψετε κάποιο από τα παραπάνω βήματα ανάλογα με την ώρα, π.χ. αν είναι πρωί μπορεί να βάλετε λιγότερο μολύβι και περισσότερη μάσκαρα.

Βημα 5ο :Χείλη: Έχετε τα χείλη σας πάντα καλά ενυδατωμένα, ώστε στο τέλος του μακιγιάζ τους να έχετε μία υγιή όψη, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα. Μην ξεχνάτε ποτέ το περίγραμμα των χειλιών, γιατί αποτελεί τα «όρια» εντός των οποίων θα βάψετε τα χείλη σας, αλλά και κυρίως γιατί σας βοηθάει να διορθώσετε ατέλειες των χειλιών σας.

Βήμα 6ο:Ρουζ: Πολλοί makeup artists βάζουν πρώτα την πούδρα. Όταν βάφεστε όμως μόνες στο σπίτι ίσως να είναι καλύτερο να φορέσετε πρώτα το ρουζ. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που κάνετε κάποιο «λάθος», π.χ. σας βγήκε πιο έντονο, να μπορείτε να το διορθώσετε βάζοντας από πάνω λίγη ανοιχτή πούδρα. Το ρουζ τοποθετείται συνήθως αφού χαμογελάσετε  πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το σβήνετε προς τα αυτιά και τους κροτάφους.

Βήμα 7ο:Πούδρα: Τελευταίο βήμα, για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ αποτελεί η πούδρα, την οποία καλά είναι να τη βάζετε με ένα πινέλο. Επιλέξτε την απόχρωση της αρεσκείας σας, πάντα σε εναρμόνιση με το χρώμα του δέρματός σας και ανάλογα με την όψη που θέλετε να πετύχετε. Μια διάφανη πούδρα θα τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας και θα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μια σκουρότερη πούδρα θα δώσει την ωραία όψη του ηλιοκαμμένου.

 Το μακιγιάζ είναι ανάλογο κατά την περίσταση, άλλο για ραντεβού, άλλο για δουλειά, άλλο για βραδινή έξοδο;


-Και βέβαια είναι!! αν  βγεις το πρωί είτε για βόλτα είτε να πας στη δουλειά σου θα πρέπει να χεις ένα απαλό μακιγιάζ ώστε να δείχνει πιο φρέσκο το πρόσωπο, το οποίο βέβαια αργότερα μπορείς  να το κάνεις πιο έντονο για τη βραδινή σου έξοδο .Έτσι κερδίζεις και  χρόνο.

Μια καθημερινή γυναίκα πόσο χρόνο πρέπει να σπαταλά για να βάφεται;
-Κατά τη γνώμη μου ένα τέταρτο αρκεί …δε χρειάζονται  πολλά. Πολλές φορές οι γυναίκες το παρακάνουν και βγαίνει βαρύ το αποτέλεσμα..αν έχεις μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα δε χρειάζεσαι και πολλά.

 Υπάρχει περιστατικό που δεν θα ξεχάσεις ποτέ πάνω στην δουλειά σου;
-Ναι βέβαια …πηγαίνοντας σε κάποιο studio φωτογράφισης τράκαρε το τρόλεϋ που επέβαινα και πήγα  χτυπημένη και με μια  μικρή διάσειση ,προείχε ο επαγγελματισμός μου για εμένα.


Ο κόσμος και η αλήθεια είναι καλά μακιγιαρισμένοι;
-Ο κόσμος φοράει μάσκες που αν τις ζωγράφιζα θα πρόσθετα χρώμα..
Η αλήθεια λάμπει δεν θέλει χρώμα… έχει δικό της… λευκό, λαμπέρο!!


Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα πρόσωπο;
- Το πρόσωπο δεν έχει πίσω πλευρά.
Η «μπροστινή» εκφράζει τα συναισθήματα.
Το μακιγιάζ έρχεται να τα τονίσει και να μαγέψει..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου