Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Ισχυρή η εντολή του ελληνικού λαού




Ο ελληνικός λαός με ηχηρό μήνυμα του ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού για να
του δώσει ισχύ στο διαπραγματευτικό του έργο.
Η συμμετοχή των πολιτών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ξεπέρασε το 60% και το μήνυμα που έστειλε εντός και εκτός συνόρων δεν χωρά αμφισβητήσεως.
Αυτή την στιγμή Αλέξης Τσίπρας με το επιτελείο του βρίσκεται εντός του Μεγάρου Μαξίμου και με τους συνεργάτες του σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του οι οποίες θα γίνουν τάχιστα, αλλά ωθούνται με την εντολή του κόσμου.
Τώρα, πως μπορεί να ερμηνευτεί το μεγάλο ποσοστό κατά των μέτρων που πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση; Σίγουρα τα πληκτρολόγια των αναλυτών και των οικονομικών συντακτών έχουν πάρει  φωτιά αυτή την στιγμή.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού έχει να κάνει με άρση της κρίσης, των μνημονίων και των δυσβάσταχτων μέτρων.


Σε αυτό το πλαίσιο που διαμορφώθηκε βάσει του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι ,«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πρωτοβουλίες από σήμερα το βράδυ έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει συμφωνία».
Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι “έχει γίνει πολύ μεγάλη προεργασία στο επίπεδο της συμφωνίας και έχουν ανοίξει ζητήματα στο επίπεδο της συμφωνίας και μάλιστα άνοιξαν ζητήματα και αυτή την εβδομάδα ενώ ήμαστε μεσούσης μιας περιόδου, που συζητούσαμε για το δημοψήφισμα”.



Δικαιώθηκε η Κυβέρνηση αλλά και ο Πρωθυπουργός
Αν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών από την αρχή κιόλας της διαπραγματευτικής διαδικασίας είχε γίνει -σε ανύποπτο αρχικά χρόνο- η προσφυγή σε δημοψήφισμα.  Υπήρχε στο κάδρο αλλά φαινόταν μακρινό ως πολιτικό σωσίβιο. Όμως όταν ο χρόνος πίεσε και οι δανειστές ζήτησαν μέτρα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα ελληνικά εσκαμμένα, ο Πρωθυπουργός στράφηκε στον ελληνικό λαό.
Αυτός αποφάσισε με νηφαλιότητα ότι θέλει να αποτινάξει από πάνω του τα μέτρα που του «έραβαν» προικοδοτώντας  την κυβέρνηση με ένα ηχηρό «όχι» δίνοντας της την εντολή να διαπραγματευτεί  με θάρρος και να μείνει εντός της ζώνη του ευρώ.
Η ηχηρή απάντηση του λαού δικαίωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να στραφεί προς αυτόν, στέλνοντας το μήνυμα πως η Δημοκρατία απάντα σε όλα τα αδιέξοδα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου