Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Μας οδηγείτε στο 3ο μνημόνιο


«Το μέιλ Χαρδούβελη που κατακρίνατε τώρα μοιάζει με όαση»

Με επιθετικός ύφος  ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  κατηγορώντας την ηγεσία της χώρας ότι επί μήνες έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. «Δεν υπήρχε συμφωνία και το ξέρατε. Το μέιλ Χαρδούβελη που κατακρίνατε τώρα μοιάζει με όαση, πλέον η χώρα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι δεν είναι η αντιπολίτευση αυτή που φοβάται τις πρόωρες εκλογές, αλλά η χώρα αυτή που δεν θα τις αντέξει.
«Ήρθε πράγματι η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης. Η κυβέρνηση δεν έλεγε αλήθεια. Δεν υπήρχε συμφωνία και το ξέρατε. Ξαναγράφατε τη δική σας πρόταση. Όταν ήρθε η ώρα, οι θεσμοί σας έκαναν πρόταση πολύ χειρότερη από αυτή που συζητούσαμε εμείς, για να πάτε σε νέο μνημόνιο κατευθείαν. Δικά σας στελέχη ομολογούν τώρα ότι αυτά που ζητούν οι δανειστές είναι τρεις φορές χειρότερα από το mail Χαρδούβελη που...ήταν όαση μπροστά σε εκείνα που φέρνετε εσείς...Τώρα εμφανίζεστε ως επικεφαλής της αντίστασης στην πρόταση που εσείς φέρατε » δήλωσε από το βήμα της βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας «απομονώσατε την χώρα και την γονατίσατε στο εσωτερικό».
«Πρέπει να σταματήσετε να λέτε ψέματα. Χαϊδεύετε το δημόσιο, ανακοινώνετε προσλήψεις υμετέρων, αυτό δεν πάει άλλο. Δεν θέλετε να ακουμπήσετε την ιερή αγελάδα του Δημοσίου, δεν θέλετε την αξιολόγηση... Εγώ αγωνίζομαι για την ανακούφιση του ιδιωτικού τομέα» τόνισε ο Α. Σαμαράς, καλώντας την κυβέρνηση «να αλλάξει τις ιδεοληψίες της» και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, η απώλεια της οποίας έχει πλήξει ανυπολόγιστα την οικονομία.
«Ρωτάτε εμάς για την συμφωνία χωρίς να μας έχετε φέρει το τελικό κείμενο. Το κόμμα σας το έχετε ρωτήσει;» διερωτήθηκε ο Α. Σαμαράς και υπογράμμισε:
«Η μεγάλη μάχη δεν είναι τώρα, τώρα πάμε να κατακτήσουμε τον αμμόλοφο. Η μεγάλη μάχη είναι για τους όρους της μεγάλης συμφωνίας, του νέου μνημονίου που έρχεται».
Αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ο Α. Σαμαράς δήλωσε: «Εμείς στη ΝΔ δεν φοβόμαστε τις εκλογές, η χώρα δεν το αντέχει. Θα την φέρουν ακόμη πιο κοντά στο ατύχημα. Αν δεν πετύχετε συμφωνία, πως θα κάνετε εκλογές; Με τη χώρα στη χρεοκοπία; Αυτό θα μετέτρεπε τις εκλογές για παραμονή όχι μόνο στο ευρώ, αλλά στην ΕΕ».
«Κοιτάξτε να μην γίνετε ο μοιραίος άνθρωπος, αφήστε την αλλαζονεία και τις μεγαλοστομίες» δήλωσε απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου