Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εξερευνώντας τα υποβρύχια μονοπάτια του Αιγαίου



Της Μαρίας Γκέκα


Μία μάσκα και ένας αναπνευστήρας είναι τα ελάχιστα απαραίτητα αξεσουάρ για να ανοίξει 
κανείς τα μάτια του και να βρεθεί σε έναν άλλο κόσμο, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου όλα φαίνονται μεγαλύτερα και η φυσική αλλάζει. Βασική προϋπόθεση, όμως, για να απολαύσει κανείς αυτές τις διαδρομές είναι να μην αγγίζει τίποτα και να σέβεται τις ιδιαιτερότητες του θαλάσσιου κόσμου.
Οι βυθισμένες ταμπέλες θα περιλαμβάνουν οδηγίες για την αναγνώριση ειδών και τις σχέσεις  μεταξύ τους και θα μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τις αντιλήψεις που έχουμε για τις θάλασσές μας.
Τα υποβρύχια μονοπάτια είναι ένας βιωματικός τρόπος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ένα πολύτιμο εργαλείο διαχείρισης μιας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής. Σε αυτές τις ειδικά σηματοδοτημένες περιοχές δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει  και να ανακαλύψει το θαλάσσιο οικοσύστημα σαν να βρίσκεται σε ένα υποθαλάσσιο μουσείο, όπου τα εκθέματα βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στο φως έρχονται οι θησαυροί του βυθού της Γυάρου

Η Νatura nrg σάς παρουσιάζει στιγμιότυπα από τη χαρτογράφηση των υποβρύχιων διαδρομών στο νησί της Γυάρου. Τα μελλοντικά μονοπάτια θα είναι και ένας από τους λόγους για να την επισκεφτεί κανείς  από κοντά, να την εξερευνήσει και να τους ανακαλύψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου